Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 11:58

Με 18 ομάδες η νέα Α' τοπική Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Με 18 ομάδες η νέα Α' τοπική Μεσσηνίας

Η καραντίνα τελείωσε από τη Δευτέρα, αλλά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να συνεχιστούν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων των Ενώσεων για τη σεζόν 2019-20 λόγω της πανδημίας. Επίσης αποφάσισε ότι "επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων". Τούτο σήμανε και την κατάκτηση του τίτλου από τον Πάμισο όσον αφορά την Α' τοπική Μεσσηνίας.
Οι Νησιώτες ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα και έτσι παίρνουν το πρωτάθλημα, αλλά και την άνοδο στη Γ' εθνική. Οι υπόλοιπες ομάδες που ανεβαίνουν είναι η Ομόνοια (πρωταθλήτρια) ο Απόλλωνας Πεταλιδίου και ο Παπαφλέσσας Χώρας από την Α1 τοπική και οι τρεις πρωταθλητές των ομίλων της Β' τοπικής (Αναγέννηση Παραλίας, ΠΑΣ Ράχη, Α.Ε. Λογγάς).
Για τον υποβιβασμό δεν υπήρξε κεντρική κατεύθυνση και έτσι η κάθε Ενωση θα αποφασίσει μόνη της για το τι θα συμβεί. Στη Μεσσηνία κατά 99,9% δεν θα υποβιβαστεί φέτος καμία ομάδα! Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί από του χρόνου ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Α' τοπική. Μέχρι τώρα το πρωτάθλημα διεξαγόταν με 16 ομάδες. Ο Πάμισος ως πρωταθλητής θα πάει τη νέα σεζόν στη Γ' εθνική και θα ανταμώσει με το Διαβολίτσι που έμεινε στην κατηγορία. Ετσι στην πρώτη κατηγορία του μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μένουν 15 ομάδες και αν προσθέσουμε τις τρεις που έρχονται από την Α1 τοπική, φθάνουμε στις 18.

Στο τέλος του μήνα το συμβούλιο

Ολα τα παραπάνω θα πάρουν επίσημη μορφή στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ, όπου αναμένεται να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων, αλλά και να ανακοινωθεί ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Το δ.σ. θα γίνει στο τέλος του μήνα που διανύουμε και αφότου έχει προηγηθεί το συμβούλιο της ΕΠΟ, όπου θα ξεκαθαρίσει και το ζήτημα με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ' εθνική.
Κάτι που θα εξαρτηθεί φυσικά και από το αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση SL2 - FL. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί και το σενάριο να ανέβουν και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων, κάτι που για την ώρα συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες. Γι' αυτό και στην Ενωση θα περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις υψηλότερες κατηγορίες ώστε να παρθούν αποφάσεις (σχετικά με την άνοδο) για την επόμενη σεζόν.