Σάββατο, 12 Απρίλιος 2014 19:25

Πάρτι... γενεθλίων με "τεσσάρα" η ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον

Μια ημέρα πριν τα 90ά γενέθλια της, η ΑΕΚ φρόντισε να το γιορτάσει πρόωρα και το έκανε με τον ιδανικότερο τρόπο. Το πάρτι που έστησαν οι οπαδοί της Ένωσης στην εξέδρα του ΟΑΚΑ, ακολουθήθηκε ως έναν βαθμό και από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις ξεπέρασαν άνετα το εμπόδιο του Αστέρα Βάρης.

Το τελικό 4-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» αντικατοπτρίζει πάνω κάτω την εικόνα ενός αγώνα που ήταν μονόλογος για την ΑΕΚ, ειδικά με το ξεκίνημα που είχε στο ματς, όταν και στο πρώτο τέταρτο πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, τα οποία έδιωξαν την πίεση και το άγχος.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα μπορεί να μην έπιασαν καμία σούπερ απόδοση, ωστόσο από την στιγμή που έκαναν τα βασικά και, το σημαντικότερο, απέφυγαν τα τραγικά παιδικά λάθη που είχαμε δει στα δύο προηγούμενα ματς, έφτασαν άνετα στη νίκη, το σκορ της οποίας θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Αυτός που έκλεψε της εντυπώσεις για ακόμα μια φορά, εκτός από τον κόσμο της ΑΕΚ που δημιούργησε υπέροχη ατμόσφαιρα, ήταν ο 18χρονος επιθετικός Βασίλης Τσεβάς, ο οποίος περνώντας ως αλλαγή σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και σαφώς έδειξε πως το... έχει.

Όπως προείπαμε, για να έρθει αυτό το 4-0 καταλυτικό ρόλο έπαιξαν τα δύο γρήγορα γκολ. Ο Σταθάκης στο 14' με εντυπωσιακό μακρινό σουτ έκανε το 1-0, ενώ δύο λεπτά μετά ο Άλεξ Ντακόλ απέδειξε την εκτελεστική δεινότητα την οποία διαθέτει και με ωραία προσπάθεια πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, φτάνοντας ο ίδιος τα 16 συνολικά στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα η αλήθεια είναι πως η Ένωση έβγαλε το πόδι από το γκάζι και απλά αρκέστηκε στο να κυκλοφορεί την μπάλα και να ελέγχει το ματς. Αυτή η υπεροχή της δεν μετουσιωνόταν ωστόσο σε ευκαιρίες, με αποτέλεσμα και η Βάρη, που ήταν ακίνδυνη μπροστά, να κρατά το 2-0, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Πάνω κάτω το ίδιο σκηνικό επικράτησε και την επανάληψη, με το ματς να πηγαίνει σε χαμηλό τέμπο και την ΑΕΚ να δείχνει καλή εικόνα κυρίως στα μετόπισθεν, όπου οι Σταθάκης – Τζανετόπουλος ως δίδυμο στα στόπερ έκαναν καλή δουλειά και τελείωναν όποιον κίνδυνο προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι φιλοξενούμενοι, που μετά το 50' βγήκαν από το... καβούκι τους.

Τελικά η Ένωση χωρίς να βγάζει καμιά σούπερ ενέργεια στην επίθεση, κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 71' με – ποιον άλλον – τον Βαγγέλη Πλατέλλα (γκολ νο15 στο πρωτάθλημα), ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσεβά να προσθέσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, σημειώνοντας το 0-4 και σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς.

Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν την ιδανικότερη στιγμή να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και να πανηγυρίζουν το τρίποντο σ' αυτή την 25η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Πλέον, το επόμενο... πάρτι λογικά για την ΑΕΚ αναμένεται με την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα...

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσης με βοηθούς τους Παπαδημητρίου, Κόλλια (Ηπείρου).

Κίτρινες κάρτες: 90'+1 Πεταυράκης - 50'' Καζατζής, 51' Φωστέρης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς (68' λ.τρ. Μούργκα), Τσουμάγκας (74' Πεταυράκης), Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Γροντής, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντακόλ (70' Τσεβάς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Φώτης Θανέλλας): Ούσιος, Σχίζας, Κοπελάς, Σκουρλής, Πλίτσης, Φωστέρης (63' Κωβαίος), Μίχος, Ανδρεαδάκης, Καζατζής (82' Δρακοντίδης), Ζώνας, Ντούλιας (77' Κριλής).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR