Πέμπτη, 07 Μάιος 2020 14:05

Τουρκία: «Θα φιλοξενήσουμε τον Αύγουστο τον τελικό Champions League», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας

Γράφτηκε από τον

Η Τουρκία σχεδιάζει να φιλοξενήσει τον Αύγουστο τον τελικό του Champions League, ο οποίος αναβλήθηκε μετά την πανδημία του κορονοϊού, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Νιχάτ Οζντεμίρ.

Η καταληκτική αναμέτρηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 30 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο η UEFA προχώρησε στην αναβολή του τελικού, εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19.

Στο μεταξύ, ο Οζντεμίρ ανακοίνωσε ακόμη ότι το τουρκικό πρωτάθλημα θα επαναρχίσει στις 12 Ιουνίου και πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν στις 26 Ιουλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά αγωνιστικές που θα διεξαχθούν Σαββατοκύριακο και μια «εμβόλιμη» ημέρα που θα πραγματοποιηθεί μεσοβδόμαδα. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε πως οι ομάδες θα δώσουν τους αγώνες τους στις πόλεις τους και τα γήπεδά τους, προσθέτοντας ότι δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν παιχνίδια σε μια μόνο πόλη.

«Θεού θέλοντος, θα ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματά μας στο τέλος Ιουλίου. Θα απονείμουμε τα τρόπαιά μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια θα "κλείσουμε" τη σεζόν με την διεξαγωγή του τελικού του Champions League τον Αύγουστο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Οζντεμίρ σε συνέντευξη Τύπου του, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

ΑΠΕ - ΜΠΕ