Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014 07:43

Ιδανικός... αυτόχειρας ο Μεσσηνιακός, έχει μόνο μια νίκη στο β' γύρο και πλέον είναι φαβορί για υποβιβασμό

Γράφτηκε από τον

Χωρίς νίκη από τις 16 Φεβρουαρίου όταν και επικράτησε στα Σαγέικα με 2-0 του Εθνικού είναι ο Μεσσηνιακός. Αυτή είναι και η μοναδική επιτυχία για τους "πράσινους" στο δεύτερο γύρο της Γ' εθνικής με συνέπεια να έχουν υποχωρήσει στην 12η θέση.


Η καλαματιανή ομάδα έχει συγκεντρώσει μόλις έξι βαθμούς (1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες) σε 10 αγώνες και απέχει 3 βαθμούς από την 8η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα που σώζεται έχει 35 βαθμούς και ο Μεσσηνιακός θα είχε διώξει το άγχος αν είχε νικήσει για παράδειγμα στην Καλαμάτα τον υποβιβασμένο Πανναυπλιακό ή τη Βάρδα. Βλέπετε τελείωσε τον πρώτο γύρο με 26 βαθμούς και έχει καταφέρει σε δέκα αγώνες να πάρει μόνο έξι.
Ετσι θεωρείται από τα φαβορί για υποβιβασμό με δεδομένο ότι μένουν πέντε αγωνιστικές και χρειάζεται πορεία πρωταθλητισμού για να ανατρέψει την κατάσταση.
Οι "πράσινοι" θα δώσουν τρία ματς στο γήπεδό τους με Αστέρα Αμαλιάδας, Παναργειακό, Δόξα Ν. Μανωλάδας και δύο εκτός με Αρη Αιτωλικού και Αχαϊκή και θέλουν 4 νίκες ή ευνοϊκό συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μείνουν στη Γ' εθνική.

Τα αποτελέσματα στο β' γύρο

Μεσσηνιακός - Μεσολόγγι 0-0
Μεσσηνιακός - Πανναυπλιακός 2-3
Εθνικός Σαγέικων - Μεσσηνιακός 0-2
Μεσσηνιακός - Βάρδα 1-1
Καλαμάτα - Μεσσηνιακός 1-0
Μεσσηνιακός - Ερμιονίδα 0-2
Α.Ε. Καραϊσκάκης - Μεσσηνιακός 4-1
Κόρινθος - Μεσσηνιακός 4-0
Μεσσηνιακός - Παναρκαδικός 2-2
Ατρόμητος - Μεσσηνιακός 3-1


Τα εναπομείναντα ματς

Μεσσηνιακός - Αστέρας Αμαλιάδας
Αρης Αιτωλικού - Μεσσηνιακός
Μεσσηνιακός - Παναργειακός
Αχαϊκή - Μεσσηνιακός
Μεσσηνιακός - Δόξα Ν. Μανωλάδας


Προπονήσεις μέχρι
την Μ. Παρασκευή

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι προπονήσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Μ. Παρασκευή το πρωί και στη συνέχεια οι παίκτες θα πάρουν ρεπό επιστρέφοντας την Τρίτη του Πάσχα. Για το ματς με τον Αστέρα Αμαλιάδας που θα γίνει στις 27 Απριλίου δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής και Ταχματζίδης. Στον αντίποδα επιστρέφουν οι Βιτάλι και Κυριακόπουλος που εξέτισαν την ποινή τους.