Τετάρτη, 16 Απρίλιος 2014 19:14

Πρωταθλητές Ελλάδας οι παίδες της νότιας ζώνης! - με Βασίλη Γεωργόπουλο προπονητή και τρεις Μεσσήνιους παίκτες

Γράφτηκε από τον

Η Νότια Ζώνη κατέκτησε σήμερα τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων, νικώντας με 1-0 στον τελικό της διοργάνωσης την Βόρεια Ζώνη. Την αναμέτρηση στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης έκρινε το γκολ του Ρούνη στο 71' με διαγώνιο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Να σημειωθεί ότι υπεύθυνος προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας είναι ο Μεσσήνιος τεχνικός Βασίλης Γεωργόπουλος (με συνεργάτες τους περιφερειακούς Νταλαπέρα, Λιβαθηνό και Χατζόπουλο) ενώ στην αποστολή της ομάδας ήταν τρεις Μεσσήνιοι παίκτες. Ο Βασίλης Παπαθεοδωρίδης του Αίαντα αλλά και οι Φωτόπουλο, Γλέζος, που όμως χθες δεν αγωνίστηκαν.


ΒΟΡΕΙΑ ΖΩΝΗ: Παπάζογλου, Σωτηρίου, Ιτσκάρας, Ζαφειρίου, Βουτσάς, Διαμαντής (76’ Ντουμάνης), Μελιόπουλος, Καράμπελας, Πιτσιάβας, Νεοφυτίδης (74’ Οκάν), Μαλαδένης (54’ Ιωάννου).
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Πάτσικας, Ζουρνατζίδης, Κύρτσος, Μιχαηλίδης, Σπυρίδης, Τριανταφύλλου.
ΝΟΤΙΑ ΖΩΝΗ: Τσαπαράς, Μαργαρίτης, Καφεντζής, Βιταλιώτης, Στυλιανόπουλος, Αντζούλας, Κανελλόπουλος (54’ Ρούνης), Μουρελάτος (80’ Ντόβας), Τσιριγώτης, Κατσούκης, Βασιλέρης (61’ Χριστόπουλος).
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Σταμούλης, Φωτόπουλος, Πετεινάτος, Γλέζος, Παπαθεοδωρίδης.
Διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Κοεμτζίδης με βοηθούς τους Παντελή Κύφο, Αναστάσιο, Γιαμούζη, ενώ καθήκοντα 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο Παναγιώτης Συμεωνίδης.

Την 4η θέση οι νέοι

Η ομάδα νέων της νότιας ζώνης έχασε χθες στον μικρό τελικό με 2-1 από την Κνετρική Ζώνη και πήρε την 4η θέση.
Το ματς κρίθηκε με γκολ του Βάρκα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.
Ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το νικητήριο τέρμα είχε ισοφαρίσει και στο 46’ το σκορ, το οποίο μέχρι εκείνο το σημείο είχε διαμορφώσει ο Μπίτρας με τέρμα στο 31’. Από Μεσσηνιακός πλευράς, ο Λάγιος ήταν βασικός ενώ ο Μάλαμας πήρε τη θέση του στο 66'.
2η Ζώνη (Κεντρική): Τσιμουράκος, Τσιμπούκας, Λεοντίου, Μερεντίτης, Ντίνης, Δερμιντζάκης, Δημάς, Παππάς (71’ Παρράς), Βάρκας, Γαλούπης (77’ Σπηλιώτης), Ζήσης (46’ Τρεπεκλής).
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Λύτρας, Καλφούτσος, Σόφιας, Παυλάκης, Βουτσελάς, Αλεξόπουλος.
3η Ζώνη (Νότια): Κουβέλης, Σπηλιώτης Η., Λαζανάς, Κοφσανίδης, Κορνέζος, Λεγάτος (54’ Μπίρμπας), Λάγιος (66’ Μάλαμας), Χατζημιχάλης, Μπίτρας, Θυμιανός, Δέδες (101’ Γιαννόπουλος).
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Πατούλιας, Δημόπουλος, Ανδρεόπουλος, Γαληνάκης, Αυγέρης.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κοεμτζίδης, με βοηθούς τους Γιώργο Θεοδώρου, Νεόφυτο Δημητριάδη. Καθήκοντα 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο Ιωάννης Γκαραγκάνης.

«Ανιχνεύεται
όλη η Ελλάδα»

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία των παίδων ήταν ο Βασίλης Γεωργόπουλος, ο οποίος σε δήλωση του στο «Notosport» τόνισε: «Η όλη διαδικασία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο με τους αγώνες των μικτών ομάδων των ενώσεων. Η Ομοσπονδία υλοποιεί το πλάνο του Φερνάντο Σάντος με στόχο την ανεύρεση νέων ποδοσφαιριστών ικανών να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Βλέπω ότι το σχέδιο χρόνο με το χρόνο πάει όλο και καλύτερα. Ανιχνεύεται όλη η Ελλάδα και αυτό είναι το σημαντικό κέρδος. Επιπλέον, η επιτυχία των παίδων απέδειξε ότι στην Πελοπόννηση γίνεται καλή δουλειά».