Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 07:42

Κλήρωση - "λουκούμι" για τον πρωταθλητή Μεσσηνίας στα μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον
Κλήρωση - "λουκούμι" για τον πρωταθλητή Μεσσηνίας στα μπαράζ ανόδου στην Γ' εθνική

Η Α.Ε. Σπάρτης από τη Λακωνία, ο Ερμής Κιβερίου από την Αργολίδα και ο Πανθυρεατικός από την Αρκαδία είναι και με τη… βούλα οι αντίπαλοι του πρωταθλητή Μεσσηνίας στα μπαράζ ανόδου για τη Γ' εθνική. Αντίθετα με την Α' τοπική Μεσσηνίας, τα πρωταθλήματα στους άλλους νομούς ολοκληρώθηκαν και οι παραπάνω ομάδες κατέκτησαν τον τίτλο και το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ.


Στη Μεσσηνία μένουν ακόμα δύο αγωνιστικές για να μάθουμε αν ο πρωτοπόρος Πάμισος θα παραμείνει τελικά στην κορυφή ή αν θα κάνει την ανατροπή η Κυπαρισσία. Η ομάδα της Μεσσήνης έχει προβάδισμα δύο βαθμών και τα πάντα εξαρτώνται από αυτήν. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα στη Μεσσηνία θα έχει βατό πρόγραμμα στα μπαράζ. Και αυτό γιατί η πρόσφατη κλήρωση έβγαλε τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς για τον πρωταθλητή του νομού μας.
Το μίνι αυτό πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών θα ξεκινήσει στις 11 Μαϊου με την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας να παίζει εκτός έδρας με τον Ερμή Κιβερίου. Στη συνέχεια θα υποδεχτεί την Α.Ε. Σπάρτης, τον Πανθυρεατικό και τον Ερμή Κιβερίου. Την προτελευταία αγωνιστική θα παίξει εκτός με τη Σπάρτη και την τελευταία επίσης εκτός με τον Πανθυρεατικό.
Αν λοιπόν η μεσσηνιακή ομάδα εκμεταλλευτεί την έδρα της, τότε θα είναι αγκαλιά με την άνοδο στη Γ' εθνική.
Θυμίζουμε ότι το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία θα πάρει μόνο η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η αγωνιστική

Ερμής Κιβερίου - Πάμισος ή Κυπαρισσία
Α.Ε. Σπάρτης - Πανθυρεατικός

2η αγωνιστική
Πάμισος ή Κυπαρισσία - Α.Ε. Σπάρτης
Πανθυρεατικός- Ερμής Κιβερίου

3η αγωνιστική
Α.Ε. Σπάρτης - Ερμής Κιβερίου
Πάμισος ή Κυπαρισσία - Πανθυρεατικός

4η αγωνιστική
Πάμισος ή Κυπαρισσία - Ερμής Κιβερίου
Πανθυρεατικός - Α.Ε. Σπάρτης

5η αγωνιστική
Α.Ε. Σπάρτης - Πάμισος ή Κυπαρισσία
Ερμής Κιβερίου - Πανθυρεατικός

6η αγωνιστική
Ερμής Κιβερίου - .Α.Ε. Σπάρτης
Πανθυρεατικός - Πάμισος ή Κυπαρισσία

Οι αντίπαλοι


O Πανθυρεατικός πήρε το πρωτάθλημα στην Αρκαδία με 63 βαθμούς, έχοντας ένα περισσότερο από τη δεύτερη Φαλαισία. Σε 24 αγωνιστικές είχε 20 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα με τέρματα 57-19.
Η Α.Ε. Σπάρτης έκανε εντυπωσιακή πορεία στη Λακωνία, καθώς είχε 25 νίκες και 1 μόλις ήττα την τελευταία αγωνιστική από τον δεύτερο Ολυμπιακό Γυθείου. Συγκέντρωσε 75 βαθμούς έναντι 72 των "ερυθρόλευκων" και σκόραρε παρακαλώ 121 φορές σε 26 αγωνιστικές, ενώ δέχτηκε μόλις 11 τέρματα.
Τέλος o Ερμής Κιβερίου αναδείχθηκε αήττητος πρωταθλητής Αργολίδας έχοντας σε 30 αγώνες 76 βαθμούς που μεταφράζονται σε 23 νίκες και 7 ισοπαλίες με τέρματα 80-25. Είχε δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας Αργοναύτη.