Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 13:08

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΘΥΡΗΣ ΣΤΗΝ "Ε": “Χαλαρώσαμε πέρυσι με Καλαμάτα και γι’ αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα”

Γράφτηκε από τον

Ο Βαγγέλης Λαθύρης αν και δεν είναι Μεσσήνιος, έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με την περιοχή της Καλαμάτας, κάτι λογικό μιας και έχει φορέσει τη φανέλα τριών Μεσσηνιακών ομάδων...

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός, γεννημένος στις 17 Φεβρουαρίου του 1995, πέρασε δύο όμορφα χρόνια στη Μεσσήνη με τη φανέλα του Παμίσου. 

Μετά πήρε μεταγραφή στη “Μαύρη Θύελλα”, στις τάξεις της οποίας βρέθηκε για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, όμως ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό τραυματισμό μιας και υπέστη ρήξη χιαστών και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση.
Φέτος τον Ιανουάριο πήρε μεταγραφή στον Πανθουριακό από το Ναύπλιο που είχε βρεθεί για λίγους μήνες.
Με την ομάδα της Θουρίας έκανε πρωταθλητισμό στην Α’ τοπική Μεσσηνίας και τη βοήθησε -μαζί με τον Μίνγκα- να ανέβει επίπεδο. Με τη διακοπή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων ο Πανθουριακός, μετά από 21 αγωνιστικές, ήταν στην 4η θέση της βαθμολογίας και στο -6 από τον πρωτοπόρο Πάμισο, που εν τέλει κατέκτησε τον τίτλο.
Ο 25χρονος άσος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τον Απόλλων Βίδοβας, μια ομάδα της ΕΠΣ Αχαϊας και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Κ15 του Παναθηναϊκού. Εν συνεχεία φόρεσε τις φανέλες της Δόξας Νέας Μανωλάδας, του Εθνικού Σαγέικων, του Ατρόμητου Λάππα και του Διαγόρα Βραχνέικων και εν συνεχεία... κατηφόρισε προς Μεσσηνία.
Ο Βαγγέλης Λαθύρης μίλησε στην “Ελευθερία” και το notosport.gr για η φετινή εμπειρία με τον Πανθουριακό, για την “Μαύρη Θύελλα” και τον πρωταθλητισμό που έκανε πέρυσι στη Γ’ εθνική, θυμήθηκε τα δύο όμορφα χρόνια που πέρασε στον Πάμισο και μίλησε για τα όνειρα του στο ποδόσφαιρο...

- Θεωρείς επιβεβλημένη την διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω του κορονοϊού;
“Ηταν θέμα υγείας και υπάρχουν οι ειδικοί που μπορούν να σε αυτό. Η υγεία πάνω απ’ όλα”.
- Πως πέρασες το διάστημα της καραντίνας, έκανες προπόνηση, γυμναζόσουν;
“Ηταν μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδος για όλους. Προσπάθησα με διάφορους τρόπους να γυμνάζομαι με κάποιες ασκήσεις μέσα στο σπίτι”.
- Τη στιγμή της διακοπής ο Πανθουριακός ήταν στην 4η θέση, έξι βαθμούς από την κορυφή. Είχε ελπίδες θεωρείς να κόψει πρώτος το νήμα ή πολλές από τις ελπίδες χάθηκαν στο γκολ που δεχθήκατε από τον Πάμισο στο 94’, όταν και ισοφάρισε σε 1-1;
“ Σίγουρα οι ελπίδες για κάτι καλύτερο δεν ήταν πολλές. Αλλά όπως γνωρίζουμε στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή και αυτό το κάνει τόσο όμορφο και συναρπαστικό”.
- Ο Πάμισος κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα στην Α’ τοπική;
“Αν με ρωτούσατε πριν τον κορονοϊό θα σας απαντούσα πως ο Πανθουριακός άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα. Αλλά από τη στιγμή που στην διακοπή ήταν πρώτος ο Πάμισος και τελείωσε το πρωτάθλημα, έτσι όπως τελείωσε, μάλλον είναι δίκαια πρωταθλητής”.
- Στο ματς της Μεσσήνης όταν σκόραρες κατά του Παμίσου δεν πανηγύρισες... Πως αισθάνθηκες τότε και τι σου πέρασε από το μυαλό;
“Στον Πάμισο πέρασε δύο χρόνια, δύο όμορφα χρόνια που πήρα και έδωσα πολλά και έκανα φίλους. Στη ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους και τις αξίες και όλα αυτά δεν μπορεί να τα σβήσει ένα γκολ”.
- Από την “Μαύρη Θύελλα” έφυγες ενώ είχε ξεκινήσει η φετινή σεζόν και ενώ ξεπερνούσες τον σοβαρό τραυματισμό σου στους χιαστούς. Σου έχει μείνει κάποια πικρία για τον τρόπο που αποχώρησες, θεωρείς πως θα μπορούσες να προσφέρεις στη φετινή Καλαμάτα;
“Πέρασα μια δύσκολη περίοδο με τον τραυματισμό μου, αλλά είχα βάλει στόχο να επιστρέψω δυνατός. Η αποχώρηση μου ήταν μια απόφαση της διοίκησης και έπρεπε να τη σεβαστώ”.
- Τη σεζόν 2018-19 ήσουν ενεργό μέλος της Καλαμάτας που διεκδίκησε την άνοδο. Τι συνέβη και χάσατε μια αρκετά μεγάλη διαφορά που είχατε αποκτήσει, με συνέπεια να βρεθείτε στα μπαράζ ανόδου με τον Διαγόρα;
“Είναι αυτό που είπατε... Είχαμε μεγάλη διαφορά και ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο. Ισως χαλαρώσαμε και νομίσαμε πως είχε τελειώσει το πρωτάθλημα.
Ολο αυτό μας άγχωσε και κάθε παιχνίδι που ερχόταν γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Το άγχος και η προσμονή που είχαμε για να τελειώσει το πρωτάθλημα, ήταν ένας παράγοντας αρνητικός για κάθε ποδοσφαιριστή και καμιά φορά και καταστροφικός”.
- Τι σου έχει μείνει από την διετή παρουσία σου στη Μεσσήνη με τη φανέλα του Παμίσου;
“Σίγουρα μου έχει μείνει η χρονιά που κατακτήσαμε τον τίτλο και πήραμε την άνοδο στη Γ’ εθνική. Αλλά και ο σεβασμός προς την διοίκηση, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Ηταν δύο όμορφα χρόνια που πέρασα στη Μεσσήνη”.

- Πως κρίνεις το επίπεδο στην Α’ τοπική Μεσσηνίας;
“Είναι σε πολύ καλό επίπεδο, με καλούς ποδοσφαιριστές και με καλά γήπεδα”.
- Ποιος ή ποιοι προπονητές σε έχουν “σημαδέψει” και έχεις κερδίσει από τη συνεργασία μαζί τους;
"Με όλους τους προπονητές που έχω συνεργαστεί έχω πάρει κάτι και δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον”.
- Τι θα αλλάξει στο ποδόσφαιρο, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό, μετά την πανδημία του κορονοϊού;
“Είναι μια δύσκολη ερώτηση και ίσως νωρίς για να απαντηθεί. Εύχομαι να μην αλλάξουν πολλά πράγματα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν άλλοι”.
- Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα του Βαγγέλη Λαθύρη στο χώρο του ποδοσφαίρου;
“Σίγουρα τα όνειρα κάθε ποδοσφαιριστή είναι να ανεβαίνει όσο γίνεται πιο ψηλά. Πρώτα απ’ όλα όμως να έχουμε υγεία και από εκεί και πέρα ότι καλό έρθει είναι δεκτό”.
- Η επόμενη σεζόν σε ποια ομάδα θα σε βρει, έχεις επαφή με κάποιες Μεσσηνιακές ομάδες;
“Ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μιλάω με ορισμένες ομάδες και από τη Μεσσηνία και το επόμενο διάστημα θα αποφασίσω σε ποια θα παίξω ποδόσφαιρο τη νέα σεζόν”.