Πέμπτη, 17 Απρίλιος 2014 01:54

Ο ΠΑΟΚ πήρε (1-0) την πρόκριση σε ματς... ζούγκλα

Γράφτηκε από τον

Αφού έληξε την ημέρα που ξεκίνησε, πάλι καλά... ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μαζεύτηκαν στο γήπεδο της Τούμπας Μεγάλη Τετάρτη και λίγο έλειψε να φύγουν από αυτό Μεγάλη Πέμπτη. Κι όλα αυτά για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι που μόνο αυτό δεν ήταν.

 

Η καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας για την έναρξη του αγώνα, λόγω... ψαριών και πιο συγκεκριμένα γαύρων στον πάγκο του Ολυμπιακού και πολλών καπνογόνων, προϊδέαζε και τον πλέον αδαή για το τι πρόκειται να παρακολουθήσει στη συνέχεια μέσα σε ένα γήπεδο που θύμιζε ζούγκλα.

 

Μια ποδοσφαιρική παρωδία με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, που τσακώνονταν συνεχώς σαν τα κοκόρια, ένα διαιτητή που προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη μοιράζοντας τη μία κάρτα μετά την άλλη στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου της 26ης Απριλίου, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

 

Το να κάνει κάποιος αγωνιστική ανάλυση του επαναληπτικού ημιτελικού είναι τουλάχιστον αστείο. Άλλωστε, ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε. Ένας ΠΑΟΚ που ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρώτο μέρος, ένας Ολυμπιακός που ισορρόπησε από το 20’ και μετά, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση από μεν και δε, και αυτό ήταν όλο το πρώτο μέρος.

 

Στην επανάληψη, το γρήγορο γκολ του Αθανασιάδη (47’) που κέρδισε κατά κράτος στον αέρα τον Μαρκάνο, έπειτα από σέντρα του Τζαβέλλα, άλλαξε τα δεδομένα. Και όσο περνούσε η ώρα, το ματς γινόταν ροντέο. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη κλείστηκαν στο 1/3 του γηπέδου και οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση με λανθασμένο τρόπο. Με σέντρες και γεμίσματα, δηλαδή, που δεν δυσκόλεψαν τον Γλύκο.

 

Αυτά, βέβαια, όποτε παιζόταν ποδόσφαιρο. Γιατί από τους τραυματισμούς παικτών, τα πολλά νεύρα και τις αψιμαχίες μεταξύ τους, χάθηκε το μέτρημα σε ό,τι αφορά το πόσες φορές διέκοψε το ματς ο Μάνταλος.

 

Όταν βλέπεις, μάλιστα, τους Μανιάτη και Κατσουράνη (συμπαίκτες στην Εθνική, για να μην ξεχνιόμαστε) να είναι έτοιμοι να αρχίσουν να παίζουν ξύλο μεταξύ τους και τους υπόλοιπους να τρέχουν να τους σταματήσουν, τότε δεν μπορείς παρά να λυπάσαι για το ποδόσφαιρό μας...

 

Χαμένοι, βέβαια, από όλα αυτά βγήκαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς «τσιμπούσαν» σε ό,τι έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έμειναν με δέκα στο σημείο του τσακωμού ανάμεσα σε Μανιάτη και Κατσουράνη (είδαν και οι δύο κόκκινη, αλλά ο Κατσουράνης είχε ήδη γίνει αλλαγή και βρισκόταν στον πάγκο) και ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν χάσει το απαιτούμενο καθαρό μυαλό για να αντιδράσουν ποδοσφαιρικά.

 

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έμεινε και αυτός με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νάτχο στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες από «στημένες» μπάλες, αλλά πρώτα ο Μασάντο δεν κατάφερε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση (99ο λεπτό) και έπειτα ο Κίτσιου έσωσε τον ΠΑΟΚ στην κεφαλιά του Μαρκάνο (114ο λεπτό).  

 

Κάπως έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρόκριση έπειτα από ένα ματς-ντροπή και με κάποιες... ψιλές στη φυσούνα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα να ολοκληρώνουν αυτή την... ωραία ατμόσφαιρα.

 

Διαιτητής ο Μάνταλος (Καβάλας) με βοηθούς τους Σωτηρόπουλο (Αχαΐας), Καρατζίκα (Αθηνών) και επιπρόσθετους τους Κουκουλάκη (Ηρακλείου) και Μήτσιο (Ηπείρου).

 

Κίτρινες: 52’ Κατσουράνης, 53’ Τζαβέλλας, 54’ Βίτορ, 56’ Σκόνδρας, 87’ Νάτχο, 90’+3’ Αθανασιάδης, 90’+11 Γλύκος - 6’ Κάμπελ, 53’ Ντομίνγκεζ, 64’ Βαλντέζ, 90’+6 Μέγιερι.

 

Κόκκινες: 89’ Κατσουράνης (στον πάγκο), 90’+5 Νάτχο - 89’ Μανιάτης.

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας (76’ Λίνο), Κατσουράνης (67’ Λάζαρ), Κάτσε, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90’+4 Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο (71’ Μασάντο), Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ (83’ Σάμαρης), Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Φουστέρ (71’ Σαβιόλα), Ντομίνγκεζ, Βαλντέζ.

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR