Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2020 16:11

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ “ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ” Π. ΝΤΕΪΜΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ: “Μεγάλη εμπειρία με χαρές και λύπες”

Γράφτηκε από τον

Την ιατρική υποστήριξη των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Καλαμάτα είχε την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 ο Παναγιώτης Ντεϊμεντές.

Είναι άνθρωπος του αθλητισμού, καθώς πέρα από το ποδόσφαιρο που έπαιζε σε μικρή ηλικία, έχει ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα, όπως η άρση βαρών, η πυγμαχία και η πάλη. Μάλιστα η πάλη είναι το άθλημα που τον έχει κερδίσει περισσότερο από τα υπόλοιπα.
Το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε την πρόταση της Καλαμάτας και προχώρησε σε συνεργασία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του κορονοϊου.
Στη διάρκεια της σεζόν έζησε και καλές και κακές στιγμές με την ομάδα, είχε την ευκαιρία να βρεθεί δίπλα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές και προπονητές, ενώ εμπειρίες ζωής ήταν να παρακολουθήσει από τον πάγκο τα παιχνίδια με μεγάλες ομάδες όπως η Λάρισα και ο Ολυμπιακός.
Σε ότι αφορά την πάλη, ήταν υπεύθυνος γιατρός στα παγκόσμια πρωταθλήματα βετεράνων το 2015 και παίδων το 2017.
Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει για τα όσα έζησε στη διάρκεια της σεζόν με την Καλαμάτα, το να βρει δίπλα σε αξιόλογους παίκτες και προπονητές. Αναφέρθηκε και στη πάλη, τη γνωριμία με τον προπονητή και τους παράγοντες του συλλόγου πάλης “Αριστόδημος” που λειτουργεί στη Μεσσήνη τα τελευταία χρόνια. Επίσης μας είπε ότι μεγάλη τιμή που δούλεψε σε ιστορική ομάδα όπως η Καλαμάτα και εξέφρασε τη γνώμη του για τον πρόεδρο της Γιώργο Πρασσά, όπου μεταξύ άλλων του προτείνει να στηρίξει την ομάδα με ντόπια παιδιά και να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα η ακαδημία. Ακόμη θυμήθηκε δύο παιχνίδια που σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, το ένα στην Καβάλα, όπου κτύπησαν στην ίδια φάση οι παίκτες της Καλαμάτας, Κασβιρόπουλος και Κουϊρουκίδης, καθώς και ότι στον εντός έδρας αγώνα με τη Λάρισα, κατάφερε να κάνει ανάταξη ώμου σε ποδοσφαιριστή της Θεσσαλικής ομάδας.

-Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με τον αθλητισμό;

“Υπήρχε στην οικογένεια το μικρόβιο του αθλητισμού γιατί ο πατέρας μου ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου αρκετά χρόνια, μετά μπήκε στη διοίκηση του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο στην Α.Ε. Χαλανδρίου, όπου έμεινα μέχρι και την εφηβική ηλικία. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα βαρέα αθλήματα, άρση βαρών, πυγμαχία και πάλη. Τώρα είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο από άλλη θέση, καθώς από το περασμένο καλοκαίρι είμαι γιατρός στην ΠΑΕ Καλαμάτα”.

- Παράλληλα με την δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο, αλλά και την ιατρική ασχολείσαι ενεργά με την πάλη; Θέλεις να πεις κάτι γι’ αυτό;

“Η πάλη είναι ένα δυναμικό άθλημα που σε βοηθάει να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και το μυαλό. Μέσα από την πάλη έχω γνωρίσει μεγάλους αθλητές και φίλους, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές, όπως είναι οι Γιώργος Χατζηιωαννίδης, Κώστας Θάνος (πρώην πρόεδρος της ΕΛΛ.Ο.Π), Βούλα Ζυγούρη, Χρήστος Κατσαρός, Γιώργος Μπούκης. Αυτοί που με μύησαν στην πάλη είναι οι Δημήτρης και Αλέξης Κολιτσόπουλος, οι οποίοι αυτή τη στιγμή προωθούν το άθλημα της πάλης στην Πελοπόννησο”.

-Στη Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σύλλογος πάλης ο “Αριστόδημος”. Εχεις κάποια συνεργασία, κάποια σχέση;

“Στο πρώτο πρωτάθλημα που έγινε στη Μεσσήνη, έδωσα το παρών με την ιδιότητα του γιατρού. Εχω άριστες σχέσεις με τον προπονητή του Αριστόδημου Γιώργο Ευθυμιάδη,τον πρόεδρο Κώστα Γεωργιόπουλο και τον επίτιμο πρόεδρο και εκ των ιδρυτών Φώτη Αθανασόπουλο, ο οποίος με φιλοξένησε για δύο μήνες όταν μετατέθηκα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είμαι και θα είμαι δίπλα τους σε ότι και αν χρειαστούν. Αλλά όχι μόνο αυτό, θέλω να ιδρυθεί παλαιστικός σύλλογος και στην Καλαμάτα”.

-Η ενασχόληση σου με το ποδόσφαιρο, αλλά και η συνεργασία με την ομάδα της Καλαμάτας πως προέκυψε;

“Από μικρή ηλικία είχα αγάπη για τον αθλητισμό. Δεν ήμουν σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έπαιζα περισσότερο για χόμπι και παρακολουθούσα αγώνες. Οταν μου τέθηκε το ερώτημα αν θέλω να είμαι γιατρός της ΠΑΕ Καλαμάτα το θεώρησα μεγάλη μου τιμή, να βρεθώ κοντά σε μια ιστορική ομάδα της Πελοποννήσου, όπως είναι η Καλαμάτα”.

-Πως έζησες τη φετινή χρονιά ως γιατρός της Καλαμάτας; Ηταν μια ακόμη εμπειρία στη ζωή σου;

“Πράγματι ήταν μια μεγάλη εμπειρία με χαρές και λύπες. Το να είσαι δίπλα σε μεγάλους αθλητές και προπονητές ήταν κάτι ξεχωριστό. Ενιωσα όμορφα όταν στο κύπελλο κερδίσαμε 3-0 τη Λάρισα με τα γκολ του Αλεξόπουλου, ενός δικού μας, ντόπιου ποδοσφαιριστή. Μάλιστα στον τελευταίο γκολ στον πανηγυρισμό έπαθα θλάση. Και με τον Ολυμπιακό ένιωσα ένα δέος στο παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη, όχι μόνο με τον αντίπαλο μας, αλλά και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Κάναμε πολλά ταξίδια, μακρινά και κοντινά, αλλά ειδικά όταν γυρίσαμε από την Χαλκιδική, όπου είχαμε χάσει από την Τρίγλια μου φάνηκε ατέλειωτο”.

-Από τη φετινή χρονιά στην Καλαμάτα τι θα κρατήσεις;

“Μέσα από την ομάδα γνώρισα πολλές προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα απέκτησα φιλίες. Οπως τον γενικό αρχηγό Τάσο Χατζηαγγελή, ένας από τους πιο ηθικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Και μάλιστα αυτό το έχει πει και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης. Επίσης τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, τον χαρακτηρίζω άνδρα “παντελόνατο”. Ακόμη αρκετά καλές εντυπώσεις μου άφησαν και οι προπονητές που συνεργάστηκαν με την ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς”.

-Θυμάσαι κάποια περιστατικά τραυματισμών στη διάρκεια της σεζόν;

“Υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί στη διάρκεια της χρονιάς, όχι μόνο στην ομάδα μας, αλλά και σε αντίπαλη. Συγκεκριμένα στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με τη Λάρισα υπέστη εξαρθρήμα αριστερού ώμου ο Σέρβος επιθετικός της ΑΕΛ. Πήγε ο γιατρός της ομάδας να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν μπόρεσε να του κάνει ανάταξη. Ως κίνηση fair-play πήγα και έκανα εγώ την ανάταξη ώμου και μάλιστα ο ποδοσφαιριστής συνέχισε και ολοκλήρωσε τον αγώνα. Το άλλο περιστατικό έχει να κάνει με τον τραυματισμό στην ίδια φάση των παικτών της Καλαμάτας, Κουϊρουκίδη, Κασβιρόπουλου, στον εκτός έδρας αγώνα με την Καβάλα, με τον πρώτο να φεύγει από τον αγώνα με διπλό κάταγμα γνάθου και χρειάστηκε να πάει και στο νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος υπέστη διάσειση”.

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καλαμάτα Γιώργο Πρασσά;

“Αν θέλουμε να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχουμε τέτοιους υγιείς προέδρους. Δεν έχει τύχει να συναντηθώ μαζί του πολλές φορές, αλλά από τις λίγες συζητήσεις που έχουμε κάνει, δείχνει πως είναι μια μεγάλη προσωπικότητα για την ομάδα. Θα του πρότεινα, πέρα από την απόκτηση ξένων παικτών να φέρει στην ομάδα και ντόπια παιδιά και να συνεχιστεί με μεγαλύτερο ζήλο η δουλειά που γίνεται από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς στα τμήματα υποδομής της ακαδημίας.”

-Ποια η άποψη σου για τον κορονοϊο; Πως θα είναι η επόμενη ημέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου;

“Δυστυχώς ο Π.Ο.Υ. άργησε να αντιδράσει και γι’ αυτό φτάσαμε στο σημείο της πανδημίας. Οσον αφορά την Ελλάδα, πιστεύω ότι πήραμε γρήγορα μέτρα και έτσι δεν είχαμε τόσο πολλά κρούσματα και θανάτους, όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Οσον αφορά τον αθλητισμό, τα μέτρα ήταν πάρα πολύ σωστά και ίσως θα πρέπει μέσα από αυτή την κρίση που περάσαμε να πάρουμε κάποια μαθήματα. Οσο για την επόμενη ημέρα θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα και να ακολουθούμε τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων. Πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία όλων μας”.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Ντεϊμεντές είναι χειρουργός ορθοπεδικός και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Εχει κάνει ειδικότητα στην ορθοπεδική στο Ασκληπιείο Βούλας και στο Γ.Ν. Πύργου. Επίσης είναι ομοσπονδιακός γιατρός στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης από το 2011 έως και σήμερα. Από το περασμένο καλοκαίρι συνεργάζεται με την ΠΑΕ Καλαμάτα.
Ο 40χρονος γιατρός είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα και έχουν αποκτήσει μια κόρη την Ζαχαρούλα.