Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2020 10:45

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": H ώρα της κρίσης για την... αναδιάρθρωση

Γράφτηκε από τον

Φθάσαμε... κατακαλόκαιρο και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2020-21.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης έχει εξελιχθεί σε... σίριαλ και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Φαίνεται όμως ότι αυτή την εβδομάδα θα παιχθούν τα τελευταία επεισόδια, καθώς δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για τις ομάδες προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Η Καλαμάτα είναι μία από τις ομάδες που βρίσκεται σε φάση αναμονής για να μάθει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται το φθινόπωρο και ελπίζει ότι θα ακούσει ευχάριστα νέα από την ΕΠΟ. Εκεί όπου και θα συζητηθεί το καυτό θέμα της αναδιάρθρωσης.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει σήμερα για 20 και πλέον θέματα. Στην ατζέντα βρίσκεται φυσικά και η αναδιάρθρωση.

Η Super Leagie 2 έχει κάνει πρόταση για 18-16-16 ομάδες στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ η SL1 ενδέχεται να προτείνει 16 ομάδες για τη μεγάλη κατηγορία.

Η Καλαμάτα, όπως και πολλές ακόμα ομάδες από τη FL και οι πρωταθλητές της Γ' εθνικής θέλουν την ενοποίηση της Football League με τη Super League 2 προκειμένου να προκύψει μια Β' εθνική των δύο ομίλων (Βορράς - Νότος). Κάτι που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού με τις σημερινές συνθήκες δύσκολα το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αντέξει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αν συμβεί αυτό η "Μαύρη Θύελλα" θα ανέβει ουσιαστικά κατηγορία, παρότι τερμάτισε προτελευταία στη FL και θα είναι μια κατηγορία μακριά από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου!.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης βρίσκεται λοιπόν στα χέρια της Ε.Ε της Ομοσπονδίας και η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.