Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2020 00:29

Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1: Οι «Ταύροι» πιο κοντά στο όνειρο!

Γράφτηκε από τον
Λειψία - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1: Οι «Ταύροι» πιο κοντά στο όνειρο!

Η Λειψία του Νάγκελσμαν ζει το όνειρο! Οι «Ταύροι» επικράτησαν 2-1 της Ατλέτικο και κόντρα στην Παρί θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League.

Ένα ματς, μια ψυχωμένη ομάδα, τύχη και η Λειψία στα ημιτελικά του Champions League. Οι «Ταύροι» επικράτησαν της Ατλέτικο 2-1 και κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του Champions League. Η Λειψία έγινε η νεότερη ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ο Νάγκελσμαν ο πιο νέος τεχνικός που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το φετινό Champions League κρύβει πολλές εκπλήξεις και το σίγουρο είναι πως ο τελικός στη Λισαβώνα θα έχει μια… πρωτάρα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης που είχε το μομέντουμ μετά την ισοφάριση είδε την… τύχη να της γυρίζει την πλάτη.

Ημίχρονο χωρίς φάσεις…

Η Λειψία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε, είδε την αντίπαλό της να περιμένει και μόλις στο 4ο λεπτό είχε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στο 45λεπτο. Από γέμισμα στην περιοχή και κακή αντίδραση της άμυνας, η μπάλα έφτασε στον Χάλστενμπεργκ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι... κατάφερε να αστοχήσει. Η Ατλέτικο Μαδρίτης απάντησε οκτώ λεπτά αργότερα, αλλά ο Καράσκο από θέση βολής δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ιδανική.

Η Λειψία είχε την κατοχή, το ρυθμό που ήθελε, αλλά όχι και τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Ισπανών. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο είναι πειθαρχημένη αμυντικά, αλλά χωρίς το καθαρό μυαλό στο δημιουργικό κομμάτι. Αρκετά λάθη στο κέντρο, με την ομάδα του Σιμεόνε να αδυνατεί να κάνει τη διαφορά επιθετικά. Οι Μαδριλένοι πάντως διαμαρτυρήθηκαν πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου για πέναλτι, με τον Γκουλάσι να... ακουμπά τον αστράγαλο του Σαούλ, αλλά ο Μαρτσίνιακ να συνεχίζει το παιχνίδι. Η Λειψία είχε το ρυθμό, όμως προσπαθούσε κυρίως με σέντρες να απειλήσει, κάτι που έκανε εύκολο το έργο των Μαδριλένων αμυντικών.

Γκολ με το… καλημέρα του β’ μέρους η Λειψία

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Νάγκελσμαν, αφού στο 51’ η Λειψία πήρε προβάδισμα. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και ο (Ισπανός) Ντάνι Όλμο, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Μάρτσελ Σάμπιτσερ, άνοιξε το σκορ. Παράλληλα, ο Ντάνι Όλμο έγινε ο τέταρτος Ισπανός που σκοράρει εις βάρος ισπανικής ομάδας ως παίκτης γερμανικής στο Champions League (Ραούλ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα).

Η αλλαγή του... γκολ με τον Ζοάο Φέλιξ!

Ο Σιμεόνε πέρασε αμέσως στο ματς τον Ζοάο Φέλιξ, η Ατλέτικο προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, ωστόσο οι «Ταύροι» είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Ωστόσο, στην πρώτη φάση τους στην επανάληψη οι Μαδριλένοι πήραν πέναλτι. Εξαιρετική προσπάθεια του Φέλιξ στο 69’, με τον Κλόστερμαν να τον κόβει αντικανονικά. Ο Πορτογάλος των 120 εκατ. Ευρώ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν αστόχησε και πέτυχε το 1-1 (71’). Ενας πιο δημιουργικός παίκτης έκανε τη διαφορά στην Ατλέτικο, η οποία έδειχνε να πατά καλύτερη και να είναι πιο επιθετική από την ομάδα του Νάγκελσμαν.

Η κόντρα που άλλαξε τη μοίρα!

Η Λειψία έμοιαζε εκτός ρυθμού, ωστόσο μια εντυπωσιακή ενέργεια του Σάμπιτζερ και μια κόντρα άλλαξαν τη μοίρα του αγώνα. Στο 88’ ο ηγέτης των Γερμανών με εξαιρετική ενέργεια ξεδίπλωσε την ομάδα του, ο Ανχελίνο βρήκε τον Άνταμς, ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σάβιτς, άλλαξε πορεία κι έστειλε τη Λειψία στα ημιτελικά του Champions League.

Λειψία: Γκουλάσκι, Χάλστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Ανχελίνο, Ουπαμεκανό, Καμπλ, Σάμπιτσερ (92' Μουκιέλε), Λάιμερ (72' Ανταμς), ΝΚουνκού (83΄Χαϊνταρά), Ολμο (83' Σικ), Πόουλσεν

Ατλέτικο: Ομπλακ, Σάβιτς, Τρίπιερ, Χιμένες, Λόντι Ερέρα (58' Φέλιξ), Σαούλ, Κόκε (92' Φελίπε), Καράσκο, Γιορέντε, Ντιέγκο Κόστα (72' Μοράτα)


Το πανόραμα του Champions League
Προημιτελικά

Τετάρτη 12/08

Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Πέμπτη 13/08

Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Παρασκευή 14/08

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου (22.00)

Σάββατο 15/08

Μάντσεστερ Σίτι – Λυών (22.00)

Ημιτελικά

Τρίτη 18/08

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία (22.00) - (1)

Τετάρτη 19/08

Μπαρτσελόνα ή Μπάγερ Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι ή Λυών (22.00) - (2)

Κυριακή 23/08 («Ντα Λουζ», Λισαβώνα)

Νικήτρια (2) – Νικήτρια (1) / (22.00)

Πηγή: gazzetta.gr