Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2020 14:48

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Στο Πήλιο με το ... αυτί στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

Για το Πήλιο αναχώρησε χθες η ομάδα της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της στις 5 Σεπτεμβρίου και άπαντες στη "Μαύρη Θύελλα" ευελπιστούν ότι η επιστροφή θα τους βρει στην παραπάνω κατηγορία, με την κατάργηση της Football League από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο υφυπουργός αθλητισμού θα έχει αυτή την εβδομάδα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο στην οποία και θα ξεκαθαρίσει οριστικά το "φλέγον" θέμα του καλοκαιριού που δεν είναι άλλο από την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.
Ως εκ τούτου, το αυτί των ανθρώπων της Καλαμάτας θα είναι και στην... Αθήνα, περιμένοντας να ακούσουν ευχάριστα νέα. Οπως και να 'χει, η Καλαμάτα θα στοχεύσει στην άνοδο σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται, όπως έχει δηλώσει τόσο η διοίκηση, όσο και ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος. Ο τελευταίος καλείται να χτίσει από το ξεκίνημα μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς βέβαια να έχει όλα τα "εργαλεία" στα χέρια του. Το θολό τοπίο στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει καθυστερήσει το σχεδιασμό, μιας και πολλοί παίκτες βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων για να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.
Η Καλαμάτα έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με αρκετούς παίκτες, αλλά οι συμφωνίες θα ενεργοποιηθούν εφόσον γίνει γνωστή και η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.
Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί μόνο δύο μεταγραφές, ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος και το Σάββατο ο Γιάννης Αραμπατζής, αλλά στο Πήλιο θα βρεθούν και υπό δοκιμή παίκτες ¨όπως ο Θοδωρής Καρούτης), αλλά και παιδιά από την ομάδα νέων. Από πέρυσι συνεχίζουν οι Βαγγέλης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Τριανταφυλλάκης, Κώστας Ηλιόπουλος, Αλέξανδρος Νατσιόπουλος, Νταούντ Μπουσμπίμπα, Ζερόμ Γκιοτά και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος.


Στην αποστολή και Γάλλος αμυντικός

Στην αποστολή που αναχώρησε χθες για το Πήλιο βρίσκεται και ο Ραντί Μαβίνγκα. Πρόκειται για 20χρονο Γάλλο αμυντικό, ο οποίος αγωνιζόταν πέρυσι με τα χρώματα της Λανς, η οποία πήρε το εισιτήριο της ανόδου για τη μεγάλη κατηγορία. Ο Μαβίνγκα θα περάσει από το "μικροσκόπιο" του Νίκου Ανααστόπουλου, με σκοπό να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ.


Δεύτερη μεταγραφή
ο Γιάννης Αραμπατζής

Την εστία της Καλαμάτας θα υπερασπίζεται τη νέα σεζόν ο Γιάννης Αραμπατζής. Ο 36χρονος τερματοφύλακας έδωσε τα χέρια με τη διοίκηση της μεσσηνιακής ομάδας και αποτελεί το δεύτερο θερινό απόκτημα, μετά τον Γκαλίτσιο. Ο Αραμπατζής αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Αγιο Νικόλαο, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει στην ΑΕΚ, αλλά και στη Ρουμανία με τα χρώματα της Αστρα. Ο Αραμπατζής αναχώρησε μάλιστα χθες με την αποστολή για το Πήλιο, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη δεύτερη θερινή μεταγραφή, αλλά και για τις εργασίες στο γήπεδο της Μικρομάνης αναφέρει: "Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει τη συμφωνία με τον 36χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Αραμπατζή, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα και θα αναχωρήσει αύριο με την αποστολή για το Πήλιο, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Αραμπατζής έγινε γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ. Κάποιες ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι: Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία), ΑΟ Κέρκυρας και Ερμής Αραδίππου (Κύπρος). Την περσινή σεζόν ήταν από τα βασικά στελέχη του Αγίου Νικολάου. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο δεύτερο προπονητικό κέντρο που βρίσκεται στην τοποθεσία Μικρομάνη και είναι πλέον στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου για την προετοιμασία της ομάδας".

Τα έξι πρόσωπα
του τεχνικού τιμ

Το νέο τεχνικό επιτελείο ανακοίνωσε χθες η Καλαμάτα, λίγο πριν η αποστολή πάρει το δρόμο για το Πήλιο. Ο Νίκος Αναστόπουλος, που συνεχίζει στον πάγκο, θα έχει πέντε συνεργάτες. Τους Θανάση Μουρτζιάπη, Μιχάλη Κοντογιάννη, Μιχάλη Παυλάκη, Φίλιππο Μπολοβίνη και Κώστας Ζιούδρο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τις αρμοδιότητες του καθενός αναφέρει: "Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του Νίκου Αναστόπουλου και των συνεργατών του.
Νίκος Αναστόπουλος, προπονητής
Θανάσης Μουρτζιάπης, εργοφυσιολόγος
Μιχάλης Κοντογιάννης γυμναστής
Μιχάλης Παυλάκης, γυμναστής αποκατάστασης
Φίλιππος Μπολοβίνης, προπονητής τερματοφυλάκων
Kωνσταντίνος Ζιούδρος, αναλυτής αγώνων
H ομάδα φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά της σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της αγωνιστικής χρονιάς θα κάνει χρήση το σύστημα παρακολούθησης GPS της Polar Tim Pro Gps. Tην όλη διαδικασία, επικεφαλής θα είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες εργοφυσιολόγους στην Ελλάδα, ο ΔΡ. Θανάσης Μουρτζιάπης K.ΦA. Ph.D., PD. Exercise Physiology μαζί με τους γυμναστές της ομάδας. Ο Μουρτζιάπης θα είναι υπεύθυνος για τις εργομετρικές εξετάσεις και για το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, πάντα υπό την επίβλεψη του καταξιωμένου προπονητή της ομάδας μας Νίκου Αναστόπουλου.
Μιχάλης Κοντογιάννης, προπονητής UEFA A και επιλαχών UEFA PRO, γυμναστής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και μπορεί να χειρίζεται τα προγράμματα τεχνικής ανάλυσης μέσω υπολογιστή. Έχει δουλέψει σε τοπικά σωματεία, σε ακαδημίες ποδοσφαίρου και επαγγελματικά στην Παναχαική, στο Παναιγιάλειο.
Μιχάλης Παυλάκης: Θα είναι ο γυμναστής αποκατάστασης και επανένταξης των ποδοσφαιριστών καθώς επίσης και άμεσος συνεργάτης του Θανάση Μουρτζιάπη για την διαδικασία παρακολούθησης των ποδοσφαιριστών με το σύστημα του GPS για την καθημερινή ανάλυση των δεδομένων στον τομέα της φυσικής κατάστασης τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες.
Φίλιππος Μπολοβίνης, είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων. Κάποιες από τις ομάδες που έχει δουλέψει είναι: Ολυμπιακός Βόλου, Πανιώνιος, ΑΕΛ, Πανθρακικός, Ένωση Νέων Παραλιμνίου
Kωνσταντίνος Ζιούδρος, αναλυτής αγώνων με προϋπηρεσία στις εθνικές ομάδες".