Τετάρτη, 30 Απρίλιος 2014 21:33

O Ερνάντες κράτησε όρθιο (1-1) τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα!

Γράφτηκε από τον
O Ερνάντες κράτησε όρθιο (1-1) τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα!

Πριν από λίγες ημέρες, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του ένα εντυπωσιακό Μάρκους Μπεργκ και έχασε το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό. Την Τετάρτη (30/4), στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ, οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Ντάνιελ Ερνάντεζ και δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Το ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα έληξε ισόπαλο 1-1, με τους Θεσσαλονικείς να είναι οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς ήταν ανώτεροι των Αρκάδων, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, να πάρουν τη νίκη και να ξεφύγουν από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο και να μπουν σε θέση οδηγού ενόψει της συνέχειας αυτού του μίνι πρωταθλήματος.

 

 

Το μόνο θετικό σε σχέση με το προ ημερών ματς του ΟΑΚΑ; Το ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς βελτιωμένος στο παιχνίδι του. Σε αυτό συνέβαλε και η επιστροφή του (τιμωρημένου στον τελικό) Μπίμπρας Νάτχο, ο οποίος έδωσε παιχνίδι από τον άξονα στην ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη και μαζί με τον Στοχ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Ο Σλοβάκος εξτρέμ ήταν και πάλι ορεξάτος, σε αντίθεση με τον Λούκας που έγινε νωρίς στην επανάληψη αλλαγή και τα... άκουσε από την εξέδρα  για την εμφάνισή του.

 

Η αλήθεια είναι ότι το 1-0 υπέρ του Αστέρα στο τέλος του πρώτου 45λεπτου ήταν μαγική εικόνα, καθώς τα ποσοστά κατοχής μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι πίεζαν, δημιούργησαν ορισμένες καλές φάσεις, αλλά είτε ήταν άστοχοι, είτε οι προσπάθειές τους σταματούσαν πάνω στον Ερνάντεζ και την πολυπρόσωπη άμυνα των Αρκάδων. Και σαν να μην τους έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και μπροστά στο σκορ από το 12’, σε μια φάση που δεν... μύριζε γκολ, με τον Μπαράλες να κλέβει την μπάλα από τον Σκόνδρα και να νικάει τον Γλύκο.

 

Στο δεύτερο 45λεπτο η είσοδος του Βούκιτς (αντί του Μάρτενς), αλλά κυρίως αυτή του Κουλούρη (αντί του Λούκας) έκαναν πιο απειλητικό τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν άργησε να ισοφαρίσει. Γκολ στην πρώτη καλή ευκαιρία έπειτα από συνδυασμό των δύο καλύτερων παικτών του (Νάτχο και Στοχ που λέγαμε) στο 59’, η ψυχολογία ανέβηκε και μαζί εντάθηκε η πίεση προς την αντίπαλη άμυνα.

 

Αυτή η πίεση, όμως, δεν έφερε αποτέλεσμα, οι Αρκάδες ισορρόπησαν σιγά - σιγά κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και όταν στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι τρόπο να φτάσουν με απειλητικές διαθέσεις στην εστία του Ερνάντεζ, ο τελευταίος ήταν ανίκητος.

 

Η φάση στα πρώτα λεπτά των καθυστερήσεων με την τριπλή επέμβαση του Βενεζουελάνου τερματοφύλακα, είναι ενδεικτική του πως ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να μείνει... όρθιος στην Τούμπα.

 

Διαιτητής ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) από τον οποίο οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν φάουλ πάνω στον Σκόνδρα στη δύσκολη φάση του γκολ του Αστέρα, αλλά δεν φαίνεται να έχουν δίκιο. Βοηθοί του οι Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Απτόσογλου (Αθηνών).

 

Κίτρινες: 12’ Αθανασιάδης, 82’ Τζαβέλλας, 90’+2’ Σκόνδρας, 90’+2 Βίτορ - 44’ Μπαράλες, 77’ Σανκαρέ, 80’ Κουρμπέλης, 84’ Γκόιαν, 90’ Ντε Μπλάσις

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λίνο (79’ Τζαβέλλας), Κάτσε, Νάτχο, Μάρτενς (46’ Βούκιτς), Λούκας (56’ Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Κοντοές, Γκόιαν, Σανκαρέ, Λούι, Εντό (82’ Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (65’ Ναβάρο), Μπαράλες (73’ Χουάνμα).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR