Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2020 11:31

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ “Μονόδρομος η αναδιάρθρωση”, λέει ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ “Μονόδρομος η αναδιάρθρωση”, λέει ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ

Μονόδρομο χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ο Βασίλης Σπηλιώτης.


Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ με δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Καλαμάτας, λέγοντας ότι η ενοποίηση της Super League 2 και της Football League είναι η ενδεδειγμένη λύση για την ορθή επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου. Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” θα παίξει στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας.
Η τοποθέτηση του κ. Σπηλιώτη έχει ως εξής:
“Η πανδημία του covid-19 έχει επιφέρει τεράστια ανατροπή στην κανονικότητα του Ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, το οποίο ως το μαζικότερο σε συμμετοχή και δημοτικότητα έχει πληγεί πολύπλευρα με την αγωνιστική δράση στα πρωταθλήματα της περασμένης σεζόν να διακόπτεται και τελικά, εκτός της Super League 1, να οδηγείται σε άδοξη ολοκλήρωση.
Η αβεβαιότητα για το αύριο εξαιτίας των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών πρέπει να μας οδηγήσει σε αποφάσεις που κατά κοινή αποδοχή είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου συνολικά και των συλλόγων.
Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με την ενοποίηση της Super League 2 και της Football League σε μια κατηγορία, αποτελεί μονόδρομο και την ενδεδειγμένη λύση για την ορθή επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου.
Συντάσσομαι με την άποψη για μια νέα δομή των επαγγελματικών κατηγοριών με την ελπίδα πως θα εισακουστεί η επιθυμία αυτή, η οποία όπως αντιλαμβάνομαι αποτελεί πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και με γνώμονα το δίκαιο και τις σωστές βάσεις του ποδοσφαίρου μας.
Η άποψή μου, την οποία και καταθέτω δημόσια με αυτή μου τη δήλωση είναι πως η νέα σεζόν πρέπει να βρει την ΠΑΕ Καλαμάτα στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Είναι το δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη”.