Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2020 10:33

ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ “Δεν θα παίζουμε αν δεν τηρείται το... πρωτόκολλο”

Γράφτηκε από τον
ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ “Δεν θα παίζουμε αν δεν τηρείται το... πρωτόκολλο”

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κινείται ο Πανθουριακός ενόψει της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και στο κύπελλο Μεσσηνίας.

Την Τρίτη έγινε αγιασμός για να κυλήσει η χρονιά με υγεία. Το “παρών” στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο σύλλογος, έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος σε διάφορα θέματα της ομάδας, αλλά και σε αυτό της εποχής που δεν είναι άλλο από τον κορονοϊό.
Ο κ. Χριστόπουλος ξεκαθάρισε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Δεν θα πάμε να παίξουμε κάπου που δεν θα εκτελούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τις επόμενες ημέρες μάλλον θα συντάξουμε μία επιστολή προς την ΕΠΣΜ που θα αναφέρουμε ότι εκεί που θα πηγαίνει να παίζει ο Πανθουριακός, θα πρέπει τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.
Ο κ. Χριστόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν σε πολλά γήπεδα του νομού.
Στον Πανθουριακό τηρούνται όλα τα μέτρα προφύλαξης, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνουν και τεστ κορονοϊού στους παίκτες και σε όλα τα μέλη της ομάδας, ενώ γίνεται και απολύμανση στους χώρους του γηπέδου.

Χωρίς ανταπόκριση

Δέκα χρόνια πρόεδρος στη Θουρία συμπληρώνει φέτος ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, αλλά όπως λέει, παρότι έχει προσφέρει αρκετά σε αυτή την ομάδα, δεν έχει ανταπόκριση ούτε από τους φιλάθλους, ούτε από το ίδιο το χωριό.
“Παιδευόμαστε τα 3-4 τελευταία χρόνια οι δυο μας εγώ με τον κ. Φαββατά και οπωσδήποτε αυτό το πράγμα κουράζει, αλλά δεν πειράζει”, δήλωσε και αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα του γηπέδου.

Το όνειρο για το γήπεδο

“Το γήπεδο του Πανθουριακού είναι κάτι το οποίο με πονάει ιδιαιτέρως”, τόνισε χαρακτηριστικά θέλοντας να δείξει το παράπονό του ότι η Θουρία είναι η μοναδική δημοτική ενότητα που έχει μείνει δίχως γήπεδο. Ο κ. Χριστόπουλος με προσπάθειες του και σε συνεργασία με τον νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, κατάφερε να λύσει το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου (με παραχωρητήριο από την Ιερά Σύνοδο), αλλά τα χρήματα που απαιτούνται είναι υπέρογκα για να ολοκληρωθεί το έργο.
Ο πρόεδρος του Πανθουριακού όμως δεν τα παρατά, λέγοντας ότι: “Όνειρο μου είναι να αποκτήσει ο Πανθουριακός ένα δικό του γήπεδο. Ενα γήπεδο στολίδι, το οποίο θα πληρεί όλες τις ανάγκες για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κάτι που θα μπορέσει να συμβεί εφόσον ο σύλλογος αλλάξει κατηγορία και θα μπορεί να φέρει, όπως είπε, κάποιες επενδύσεις.
Για τους στόχους του Πανθουριακού τη νέα σεζόν δεν μίλησε για πρωτάθλημα. Τόνισε ωστόσο ότι η διοίκηση υλοποίησε τις επιθυμίες της τεχνικής ηγεσίας και η ομάδα του θα προσπαθήσει αν παίξει καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι λείπει ένα τρόπαιο από τον Πανθουριακό.

Το κεφάλαιο Καλαμάτα

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος ρωτήθηκε και για τη “Μαύρη Θύελλα” της οποίας υπήρξε χρηματοδότης. Δήλωσε ότι έκλεισε γι’ αυτόν αυτό το κεφάλαιο, το πέρασμά του άλλωστε του άφησε πικρία (αλλιώς περίμενα τα πράγματα και αλλιώς τα βρήκε) και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις και από ομάδες Σούπερ Λίγκας για να ασχοληθεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά τις απέρριψε αφού η μόνη ομάδα που τον ενδιέφερε ήταν η Καλαμάτα.

Το ρόστερ

Διψήφιο αριθμό μεταγραφών μετρά ο Πανθουριακός, που θα έχει για μία ακόμα σεζόν στον πάγκο τον Αντώνη Μαυρέα.
Τα νέα πρόσωπα είναι οι Κώστας Λίβας, Σωτήρης Καστριτσέας, Νίκος Λιόλιος, Δημήτρης Κουρούπης, Χρήστος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Καλύβας, Σπύρος Οδεμισιώτης, Κυριάκος Πουλάκος, Χρυσοβαλάντης Τσίκληρας και Παναγιώτης Σίνος, ενώ επέστρεψαν από τη Σπερχογεία οι Γιώργος Κάιας και Πέτρος Αντωνίου.
Από πέρυσι συνεχίζουν οι Σπύρος Αντωνόπουλος ,Γιώργος Γιαννακόπουλος, Πασχάλης Παντσιώτης, Νίκος Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Μάραντος, Νίκος Εμμανουήλ, Νίκος Ράπτης, Κάρολος Δημόπουλος, Φώτης Φαββατάς και Ηλίας Φαββατάς.