Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2020 14:54

Μπαίνει στο γήπεδο σήμερα η Δόξα Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους παίκτες της Δόξας Καλαμάτας, καθώς σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί να ξεκινήσει η προετοιμασία για την καινούργια χρονιά.

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στα αποδυτήρια, στο χώρο του παλιού στρατοπέδου, λίγα μέτρα από το δημοτικό γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης”. Εκεί έγινε η πρώτη γνωριμία ανάμεσα σε παλιούς και νέους παίκτες και η διοίκηση τους μοίρασε το αθλητικό υλικό. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Βασίλης Παρθένιος, στο σύντομο χαιρετισμό τους, τους ανέφερε ότι η ομάδα θα έχει πρωταγωνιστικό στόχο τη νέα περίοδο και ακολούθησε ο προπονητής Γιώργος Γκέγκας, ο οποίος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Αύριο, λοιπόν στις 8.30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη προπόνηση στο “Π. Μπαχράμης”, εκεί που θα είναι και φέτος η έδρα της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την πρώτη συγκέντρωση, αλλά και την έναρξη της προετοιμασίας, κάνει λόγω για τήρηση των υγειονομικών μέτρων με αφορμή τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι: “Θα τηρηθούν όπως απαιτείται από το υγειονομικό πρωτόκολλο προπονήσεων, Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Σωματείων όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη της υγείας των ποδοσφαιριστών, τεχνικού επιτελείου και λοιπών συνεργατών”.

Ο Γιώργος Γκέγκας που επιστρέφει στον πάγκο της Δόξας μετά από δύο χρόνια, θα έχει για συνεργάτη του, τον Κλεάνθη Βοσνάκη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Πανιώνιο και στον Αστέρα Αρφαρών. Ο νεαρός προπονητής θα έχει στη διάθεση του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τους παίκτες από το βασικό κορμό της ομάδας, που ανανέωσαν τη συνεργασία τους. Από εκεί και πέρα θα στηριχθεί στο 17χρονο Αποστόλη Νακόπουλο, που προωθήθηκε από τα τμήματα υποδομής της ακαδημίας της Δόξας και στους τρεις μέχρι στιγμής νεοαποκτηθέντες, Δημήτρη Παναγόπουλο, Σταύρο Μπάλλα και Χρήστο Λαμπρόπουλο. Σε ότι αφορά τα τρία πρώτα αποκτήματα, ο Δημήτρης Παναγόπουλος είναι 29 ετών, κεντρικός αμυντικός έπαιζε στον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ο Σταύρος Μπάλλας είναι 28 ετών μέσος αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είναι 34 ετών, παίζει στις δύο πλευρές στα άκρα και προέρχεται από τον Παπαφλέσσα Αμφειας. Επίσης σε ακόμη τρεις παίκτες που πρόκειται να αποκτηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αντίθετα δεν συνεχίζουν στην ομάδα οι Θανάσης Παπαδέας, Νίκος Λάσκαρης, Βασίλης Τσακαλάκος, Γιάννης Πιτσιλής, Γιάννης Παυλόπουλος, Γιώργος Αλεβίζος, Γιώργος Κυριαζόπουλος και Θεόδωρος Αναστασόπουλος.

Για το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει οριστικοποιηθεί και το πρώτο φιλικό, που είναι με αντίπαλο τον Αίαντα Καλαμάτας. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του θα οριστικοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Αρχές Σεπτέμβρη η ακαδημία

Τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η ακαδημία της Δόξας και σύντομα θα ανακοινωθεί και η ακριβής ημερομηνίας έναρξης. Οι προπονήσεις των νεαρών αθλητών θα πραγματοποιούνται τόσο στο γήπεδο 5x5 που διαθέτει η ομάδα στον Αγιο Κωνσταντίνο, αλλά και στο δημοτικό γήπεδο “Π. Μπαχράμης”.