Παρασκευή, 02 Μάιος 2014 19:00

Πολίμος: «Καθιέρωση στη Φόρεστ και Εθνική!»

Γράφτηκε από τον

Ο νεαρός Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής Ηλίας Πολίμος έφυγε από την Μεσσηνία και την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Παραχώρησε συνέντευξη στο  στο gazzetta.gr και μιλάει για όσα συνάντησε, το υψηλό επίπεδο και την παρέα του Τζιμπούρ.
Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:


Το Φεβρουάριο του 2013, ο Πολίμος αποφάσισε να φύγει από τον Πανιώνιο και να υπογράψει συμβόλαιο στην ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ. Μια ομάδα με δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, η οποία πασχίζει εδώ και καιρό να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος, λίγο πριν τη λήξη της κανονικής σεζόν, τέθηκε ξανά εκτός πλέι οφ οπότε οι προσπάθειες για την άνοδο θα συνεχιστούν του χρόνου, με προπονητή τον σπουδαίο Στιούαρτ Πιρς. Όλο αυτό το διάστημα, ο Πολίμος συνεχίζει τη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια καθιέρωσης σε ένα σύστημα ποδοσφαίρου εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει. Έχοντας πάρει μεταγραφή από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στον Πανιώνιο, ο Πολίμος ξεχώρισε και η Φόρεστ αποφάσισε να του προσφέρει εξ' αρχής επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού πίστεψε στο ταλέντο του. Ο νεαρός μπακ μιλάει στο gazzetta.gr για την πορεία του αυτούς τους μήνες, την Εθνική, τον Τζιμπούρ και το Ντάνι Άλβες και βέβαια για τους στόχους του!

Ηλία, μίλησε μας αρχικά για τις διαφορές που βλέπεις σε μια ομάδα όπως η Νότιγχαμ Φόρεστ σε σχέση με την κατάσταση στην Ελλάδα. Έχεις προσαρμοστεί;

«Είμαι στη Νότιγχαμ Φόρεστ 1,5 χρόνο τώρα και θεωρώ πως κατάφερα να προσαρμοστώ αρκετά γρήγορα στις απαιτήσεις της ομάδας και στη ζωή εδώ στην Αγγλία. Υπάρχουν πολλές διάφορες μεταξύ μιας ομάδας όπως η Φόρεστ σε σχέση με τις ελληνικές ομάδες. Επικρατεί πειθαρχεία σε όλους τους τομείς και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Οι εγκαταστάσεις είναι εκπληκτικές, το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της ομάδας είναι άριστα καταρτισμένο, οπότε εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά και να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται».

-Φέτος πώς ήταν αγωνιστικά τα πράγματα για σένα;

«Η φετινή σεζόν έχει πάει αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Μετά τις καλές εμφανίσεις μου με την U18, κατάφερα να προωθηθώ στην U21 και να κατοχυρώσω τη θέση του δεξιού μπακ σε αυτήν. Μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στην πρώτη ομάδα, συμμετέχω στις προπονήσεις της και είναι πιθανό, να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ με αυτήν. Όσον αφορά τη συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα U19, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την πρόκριση μας στην Elite Round, κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου στο προκριματικό τουρνουά της Βουλγαρίας».

-Σε ποιες θέσεις σε χρησιμοποιούν; Ποια θέση προτιμάς περισσότερο;

«Η θέση που προτιμώ είναι αυτή του δεξιού ή αριστερού μπακ. Στη Φόρεστ και στην εθνική έχω αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ, ενώ στον Πανιώνιο είχα χρησιμοποιηθεί και στη θέση του δεξιού εξτρέμ για κάποια περίοδο».

-Φέτος η χρονιά στη Φόρεστ ξεκίνησε με πολλά όνειρα, αλλά στο τέλος πήγαν στράφι. Πώς είναι τώρα το κλίμα στο κλαμπ; Τι έφταιξε;

«Η ομάδα από την αρχή της σεζόν έδειχνε ικανή για το μεγάλο άλμα. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και υπήρχε ένα αρκετά ανταγωνιστικό ρόστερ για τον προπονητή, ώστε να διεκδικήσει την άνοδο. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε ιδανικά για εμάς, παραμένοντας στην κορυφή για μεγάλο διάστημα. Στην πορεία, μετά από κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, δεν δείξαμε τη δύναμη που χρειαζόταν για να επανέρθουμε στο κυνήγι της ανόδου μέχρι που ήταν πλέον αργά. Οι δυο συνεχόμενες νίκες, που κάναμε πριν από δυο εβδομάδες, αναπτέρωσαν τις ελπίδες μας για συμμετοχή στα playoffs, ωστόσο δεν ήταν αρκετές καθώς ακολούθησε η ήττα από την Bournemouth το περασμένο Σάββατο. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρχαν και πολλοί τραυματισμοί από την αρχή της σεζόν με αποκορύφωμα τη στιγμή που 8 βασικοί ποδοσφαιριστές δεν ήταν διαθέσιμοι».

-Τζιμπούρ, Αμπντούν, Ντάρμπισαϊρ. Τρεις παίκτες που έχουν παίξει Ελλάδα και τώρα είστε στην ίδια ομάδα. Συζητάτε καθόλου;
 
«Συζητάμε αρκετά μπορώ να πω και με τους τρεις. Πιο κοντά είμαι με τον Τζιμπούρ, καθώς βρισκόμαστε και εκτός ομάδας, συζητώντας για διάφορα θέματα. Και οι τρεις είναι πολύ καλοί χαρακτήρες και εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Είναι μεγάλη εμπειρία να βρίσκεσαι στον αγωνιστικό χώρο μαζί τους και να σε βοηθούν».

-Στόχος η καθιέρωση στην ιστορική Φόρεστ; Ή θα σκεφτόσουν να δοκιμάσεις κάπου αλλού;

«Πρωταρχικός στόχος είναι η καθιέρωση στη Φόρεστ. Είναι το όνειρο μου να παίξω σε υψηλό επίπεδο και ειδικά σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα. Από τη στιγμή που είμαι εδώ, είμαι καλά και οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτώ κάτι άλλο».

-Στους Ρεντς προπονητής αναλαμβάνει ένας από τους πλέον σπουδαίους πρώην ποδοσφαιριστές τους και μια μεγάλη προσωπικότητα. Ο Στιούαρτ Πιρς. Αυτό σου δίνει επιπλέον κίνητρο;

«Εννοείται μου δίνει επιπλέον κίνητρο, όπως και σε όλους. Ο κύριος Πιρς, μετά από τόσα χρόνια ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής στη Φόρεστ, γνωρίζει επακριβώς πως λειτουργεί η ομάδα και θεωρώ πως με την προσωπικότητα του και με τις σωστές κινήσεις, του χρόνου μάλλον θα είναι η χρονιά μας. Είναι εξαιρετικός προπονητής, γεγονός που αποδεικνύεται από το βιογραφικό του, έχοντας δουλέψει σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η εθνική Αγγλίας».
 
-Έχεις φορέσει τη φανέλα με το Εθνόσημο στην U19. Η συμμετοχή στους άνδρες αποτελεί το μεγάλο όνειρο;

«Φυσικά, η συμμετοχή με την εθνική ανδρών είναι το μεγάλο μου όνειρο, όπως  άλλωστε και κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το διεκδικήσω στο μέλλον. Άμεσος στόχος μου είναι η συμμετοχή μου στη τελική φάση της Elite Round στη Πορτογαλία με την εθνική U19, ευελπιστώντας στην κλήση μου από τον ομοσπονδιακό τεχνικό κύριο Παχατουρίδη. Αυτή θα αποτελέσει την επιβράβευση της πλήρως επιτυχημένης αγωνιστικής μου χρονιάς». 

-Μέσω social media απέδωσες τα εύσημα στον Ντάνι Άλβες για την τρομερή αντίδρασή του στον ανεγκέφαλο που του πέταξε μπανάνα. Θεωρείς ότι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να απαντούν σε τέτοιες προκλήσεις;

«Ο Άλβες είναι, κατά την άποψή μου, το καλύτερο δεξί μπακ στον κόσμο. Για να το πετύχεις αυτό δεν αρκεί να είσαι ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός αυτού. Η κίνηση του αυτή, με εντυπωσίασε πραγματικά και έβαλε τα γυαλιά σε όσους ανεγκέφαλους προκαλούν αυτές τις καταστάσεις, αλλά και σε όσους αντιδρούν με αποτέλεσμα να χάνουν το δίκιο τους. Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις με ποδοσφαιριστές να δίνουν το σωστό παράδειγμα,  αρκετές από αυτές και στην Ελλάδα».

πηγή: gazzetta.gr