Σάββατο, 03 Μάιος 2014 07:21

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εφθασε η ώρα της στέψης - το πρόγραμμα και τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Το… ταξίδι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται αυτό το διήμερο. Η Α' τοπική Μεσσηνίας ρίχνει "αυλαία" με τη διεξαγωγή της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής, στην οποία θα μάθουμε τον φετινό πρωταθλητή, αλλά και την τρίτη ομάδα που θα συνοδέψει την Ομόνοια και τη Μεθώνη στη νέα Α1 κατηγορία.


Ο πρωτοπόρος Πάμισος με νίκη κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Ανδρούσα κατακτά τον τίτλο.
Με ισοπαλία θα πρέπει να μην νικήσει η Κυπαρισσία τον επίσης αδιάφορο Τέλλο Αγρα, αφού οι Νησιώτες υστερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν η αναμέτρηση των Γαργαλιάνων δεν αναδείξει νικητή, ο Πάμισος κατακτά το πρωτάθλημα και με ήττα.
Στην ουρά, οι ομάδες που ζουν με την αγωνία είναι ο Απόλλωνας Καλαμάτας, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου και ο Α.Ο. Φαραί. Μία από τις τρεις αύριο θα υποβιβαστεί.
Ο Απόλλωνας φιλοξενείται από την ουραγό Ομόνοια και με νίκη ανανεώνει τη θητεία του στην κατηγορία ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στο Διαβολίτσι.  Με κάθε άλλο αποτέλεσμα υποβιβάζεται.
Στο Διαβολίτσι θα αναμετρηθούν η ομώνυμη ομάδα με τον Α.Ο. Φαραί σ' έναν τελικό παραμονής.  Οι γηπεδούχοι μένουν σίγουρα με νίκη. Με ισοπαλία ή ήττα θα πρέπει να μην νικήσει ο Απόλλωνας την Ομόνοια. Διαφορετικά θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία. Στον αντίποδα οι καλαματιανοί μένουν 100% με νίκη, όπως επίσης και με ισοπαλία αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα στο "Γ. Λουκαρέας". Με ήττα θα πρέπει να μην νικήσει ο Απόλλωνας για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Τα παραπάνω παιχνίδια είναι αυτά που έχουν και βαθμολογικό κίνητρο. Στα υπόλοιπα οι ομάδες θα παίξουν για το γόητρο. Ο λόγος για το Τσικλητήρας Πύλου - Εθνικός, Σπερχογεία - Δώριο, Μεθώνη - Ολυμπιακός και Αστέρας Αρφαρών - Εράνη.
Ολοι οι αγώνες με εξαίρεση τα δύο πρώτα ματς θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Τρεις αγωνιστικές μακριά από τη νίκη είναι ο Τσικλητήρας και θα επιδιώξει να κλείσει θετικά τη σεζόν. Η ομάδα της Πύλου θέλει να αποχαιρετήσει με τρίποντο το κοινό της απέναντι στον 4ο της βαθμολογίας Εθνικό. Οτι και αν συμβεί πάντως οι γηπεδούχοι θα τερματίσουν στην 5η θέση και οι φιλοξενούμενοι στην 4η. Η ομάδα του Μελιγαλά προέρχεται επίσης από ήττες και θέλει ένα καλό αποτέλεσμα σε μια από τις πιο δυνατές έδρες της κατηγορίας.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΔΩΡΙΟ
Χωρίς άγχος θα υποδεχτεί η Σπερχογεία το Δώριο, αφού με το βαθμό κόντρα στην Ομόνοια εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή. Το ζητούμενο πλέον είναι να συνδυάσει ουσία και καλό ποδόσφαιρο. Ανετο είναι και το Δώριο μετά τη νίκη επί του Τσικλητήρα Πύλου και αυτό προμηνύει ότι θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες.
Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν από 35 βαθμούς.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Τους κόπους μιας χρονιάς θα παίξει αύριο το Διαβολίτσι με αντίπαλο τον Α.Ο. Φαραί, καθώς θέλει μόνο νίκη για να είναι και τη νέα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Διαφορετικά θα εξαρτάται από το αποτέλεσμα του Απόλλωνα Καλαμάτας με την Ομόνοια. Στο Διαβολίτσι ξέρουν ότι κρατούν την τύχη στα πόδια τους και θα τα δώσουν όλα για τη πιο σημαντική νίκη του πρωταθλήματος. Σ' αυτήν την προσπάθεια θα έχουν ως… "12ο παίκτη" τον κόσμο που ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό "παρών".
Αγωνιστικά, επιστρέφει ο Παλιάς που εξέτισε την ποινή του και παραμένουν εκτός οι Κανέλλος, Ζάκκας, Κουκούτσης, Βουρνάς και Ζαμπάρας.
Χωρίς… αύριο είναι και για τον Α.Ο. Φαραί το ματς στο Διαβολίτσι. Το θετικό όμως είναι ότι σώζεται και με ισοπαλία. Με ήττα θα πρέπει να μην κερδίσει ο Απόλλωνας.
Οι καλαματιανοί θα παραταχθούν πάντως με αρχικό  στόχο τους τρεις βαθμούς και ελπίζουν ότι στο φινάλε θα πανηγυρίσουν την παραμονή. Απαντες αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά υπάρχει πίστη για θετικό αποτέλεσμα.
Με εξαίρεση τον Αρ. Αρβανίτη που απέχει για προσωπικούς λόγους δεν υπάρχουν απουσίες.


ΜΕΘΩΝΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.
Για το γόητρο θα παίξει η Μεθώνη κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού η ισοπαλία με την Εράνη την καταδίκασε σε υποβιβασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, αλλά πληρώνουν το γεγονός ότι είναι η μόνη ομάδα της Α' τοπικής που δεν έκανε φέτος διπλό.
Βαθμολογικό κίνητρο δεν έχει ούτε ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" με τη νίκη απέναντι στην Ανδρούσα εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή και έτσι θα μεταβούν στη Μεθώνη δίχως άγχος και με σκοπό να ευχαριστηθούν το ματς.


ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Πάνοπλος θα παραταχθεί ο Τέλλος Αγρας με αντίπαλο τη Κυπαρισσία. Η ομάδα των Γαργαλιάνων έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία και θέλει με τη βοήθεια του κόσμου της να κλείσει με ένα θετικό αποτέλεσμα τη σεζόν. Και σε αυτό το παιχνίδι πάντως θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν πολύ φέτος.
Η Κυπαρισσία θα επιδιώξει να κάνει το καθήκον της στους Γαργαλιάνους, περιμένοντας ευχάριστα νέα από την Ανδρούσα. Η τριφυλιακή ομάδα γνωρίζει βέβαια  ότι οι ελπίδες της είναι περισσότερο μαθηματικές, αφού ο Πάμισος δύσκολα θα… αυτοκτονήσει έχοντας δύο βαθμούς διαφορά στην τελευταία αγωνιστική.
Εκτός είναι ο τραυματίας Ντιόπ και ο Σούπουλι λόγω σχολικών υποχρεώσεων, ενώ επιστρέφει ο Παναγόπουλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΡΑΝΗ
Διαδικαστικό χαρακτήρα έχει για τον Αστέρα το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος. Η ομάδα των Αρφαρών με το διπλό στο Μελιγαλά έμεινε και μαθηματικά στην κατηγορία και θα παίξει μόνο για το γόητρο κόντρα στην Εράνη. Η φιλιατρινή ομάδα είναι επίσης απελευθερωμένη από το άγχος έχοντας σφραγίσει την 3η θέση του πρωταθλήματος και ψάχνει ένα θετικό φινάλε.
Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της Βαλύρας λόγω εργασιών στα Αρφαρά.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Αν και καταδικασμένη σε υποβιβασμό, η Ομόνοια παίζει για την ιστορία της και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος συμπληρώνοντας τρεις αγωνιστικές αήττητη και απέναντι μάλιστα σε ομάδες που ήθελαν βαθμούς για την παραμονή (Τέλλος Αγρας, Δώριο, Σπερχογεία). Με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσει και τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος παίζει μια κατηγορία σ' αυτό το ματς.
Ο ιστορικός σύλλογος παρότι είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, με νίκη θα μείνει στην Α' τοπική, αφού Διαβολίτσι και Α.Ο. Φαραί αναμετρώνται μεταξύ τους και ένας εκ των δύο ή και οι δύο θα χάσουν βαθμοί. Με άλλα λόγια κρατά την τύχη στα χέρια του.
Υπάρχει βέβαια και άγχος, διότι με κάθε άλλο αποτέλεσμα υποβιβάζεται, αλλά στον Απόλλωνα δηλώνουν αποφασισμένοι για το τρίποντο.
Δεν υπολογίζονται μόνο οι Τσορώνης και Αντωνόπουλος.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Γιορτινό χαρακτήρα έχει για την Ανδρούσα το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πάμισο, αφού οι νεοφώτιστοι θα γιορτάσουν την άνετη και δίκαιη παραμονή τους στην κατηγορία απέναντι μάλιστα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι παρότι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, θα παίξουν για την ιστορία τους και για να τερματίσουν όσο γίνεται πιο ψηλά.
Για τον Πάμισο, είναι το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για τον τίτλο. Με διπλό αναδεικνύεται πρωταθλητής Μεσσηνίας και θα εκπροσωπήσει το νομό στα μπαράζ ανόδου για τη Γ' εθνική. Μπορεί να το κάνει και με ισοπαλία ή ήττα εφόσον δεν κερδίσει η Κυπαρισσία, αλλά ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν κάτι τέτοιο στη Μεσσήνη.
Οι Νησιώτες θα μπουν από το ξεκίνημα δυνατά ώστε να "κλειδώσουν" τη νίκη και να ανοίξουν στο τέλος… σαμπάνιες.
Με εξαίρεση τον τραυματία Ηλιόπουλο δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές


Σάββατο

Τσικλητήρας Πύλου – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Πύλου, 5.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
Σπερχογεία – Δώριο
Γήπεδο "Π. Γεωργανάς", 5.30 μ.μ.
Γκούμας, Τσουλάκος, Μπασιλάρης

Κυριακή

Διαβολίτσι – Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5.30 μ.μ.
Τσεκούρας, Αδαμόπουλος, Καστανάς
Μεθώνη – Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Μεθώνης, 5.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Τσαούση
Τέλλος Αγρας – Κυπαρισσία
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Κασκάνης, Σκόρδος
Αστέρας Αρφαρών – Εράνη
Γήπεδο Βαλύρας, 5.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Ρέκκας, Ηλιόπουλος
Ομόνοια – Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5.30 μ.μ.
Νίκας, Τσίρμπας, Γεωργαντάς
Ανδρούσα - Πάμισος
Γήπεδο Ανδρούσας, 5.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καλογερόπουλος, Βρυώνης


Η βαθμολογία 
(σε 29 αγώνες)
1. Πάμισος    57-21    67


2. Κυπαρισσία    72-22    65


3. Εράνη    37-24    54


4. Εθνικός Μελιγαλά    43-28    49


5. Τσικλητήρας Πύλου    35-32    43


6. Ανδρούσα    36-38    38


7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    22-27    37


8. Τέλλος Αγρας    34-39    35


-. Σπερχογεία    30-31    35


-. Αστέρας Αρφαρών    24-33    35
-. Δώριο    29-33    35
12. Α.Ο. Φαραί    32-39    33


13. Διαβολίτσι    39-48    32


14. Απόλλωνας Καλαμάτας    26-47    31 


15. Μεθώνη    29-58    28


16. Ομόνοια    30-55    20