Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 11:58

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 0-1: Στους “8” με γκολ - πέναλτι του Χελά

Γράφτηκε από τον

 

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου πανηγύρισε η Α.Ε. Μάνης, που επικράτησε χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μελιγαλά, του τοπικού Εθνικού με 1-0.

Το σημαντικό όπως αποδείχθηκε γκολ σημείωσε στο 48’ ο Χελάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Χατζηπαναγιώτης σε ανατροπή από τον Μακρή. Από τους γηπεδούχους υπήρξε διαμαρτυρία ότι δεν υπήρξε επαφή και ότι ο επιθετικός τη Μάνης έπεσε μόνος του για να κερδίσει το πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες προσπάθησαν με κάποιες φάσεις να φτάσουν στο γκολ και να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Πιο χαρακτηριστική στιγμή για του γηπεδούχους ήταν στο 64’ όταν από σέντρα του Διακουμάκου στην περιοχή ο 14χρονος Ζαφείρης Κωστόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Νωρίτερα στο 51’ ο Κανελλόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Αντωνόπουλο σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας στην επαναφορά ο Ροβολής έγινε αποδέκτης της μπάλας σούταρε η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κλουβάτου, αλλά ο διαιτητής δεν είδε παράβαση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Αλλη μια καλή στιγμή είχε ο Εθνικός στο 80’ όταν ο Κανελλόπουλος μπήκε στην περιοχή σούταρε για να μπλοκάρει ο Αντωνόπουλος.

Η ομάδα της Μάνης πέρα από το γκολ, που έβαλε στις αρχές του β’ ημιχρόνου, έχασε ευκαιρίες για γκολ στη διάρκεια του 90λεπτου με τους Χελά, Φετάχου, και Αλεξανδρόπουλο.

Ο Εθνικός αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Σαραντόπουλο, τους τραυματίες Δαλκαφούκη, Ράτσεφ, Ντεμίρι και τον Ρουμελιώτη, που είχε υπηρεσία. Ετσι πήραν χρόνο συμμετοχής οι 14χρονοι Λεωνίδας Κλεφτόγιαννης (ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο β’ μέρος) και Ζαφείρης Κωστόπουλος, ο οποίος είχε και το δοκάρι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αργυρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Φέστας, Διακουμάκος (82’ Αθ. Ρουμελιώτης), Μακρής, Καρατζούλιας, Σαούτης, Λάγιος, Κανελλόπουλος, Κλεφτόγιαννης (65’ Ζύλφο), Ροβολής (55’ Ζ. Κωστόπουλος).

ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Αντωνόπουλος, Κλουβάτος, Πουλάκος, Πολυμενεας, Γιαννής, Μπέρμπερη, Μουστάκας, Χατζηπαναγιώτης (55’ Τσουλάκος), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς, Φετάχου (70’ Πετ. Σπυρέας).