Τετάρτη, 07 Μάιος 2014 20:36

Ελπίζει ακόμα για τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ, 3-0 τον Ατρόμητο

Γράφτηκε από τον

Μπορεί να του αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί και να απέκτησε αίφνης μειονέκτημα στα πλέι οφ, μπορεί να αγωνίστηκε χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του λόγω της τιμωρίας της Τούμπας, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε και μετά το 3-0 επί του Ατρόμητου φώναξε «παρών» στη μάχη για το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη έδειξαν σημαντικά ψυχικά αποθέματα στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ και με 4 βαθμούς άφησαν πίσω τους την ομάδα του Περιστερίου, η οποία ήταν και πάλι μακριά από τον καλό της εαυτό και τα όνειρα για… σεντόνι μοιάζουν να χάνονται.

 

Οι «ασπρόμαυροι» ευτύχησαν να «χτυπήσουν» δις προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που δεν προδίκαζε η εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ στην επανάληψη απέφυγαν την παραβίαση της εστίας τους από τον Παπαδόπουλο, που δεν βρήκε τον στόχο σε δύο περιπτώσεις, για να «κλειδώσει» το τρίποντο ο Βούκιτς στα τελευταία λεπτά και να πάει ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με ανεβασμένη ψυχολογία εν όψει της κυριακάτικης (11/5) νέας κόντρας μεταξύ των δύο ομάδων.

 

Σε  ό,τι αφορά τους «κυανόλευκους», ο Γιώργος Παράσχος είδε και πάλι να μην του βγαίνουν οι επιλογές στο αρχικό σχήμα, αφού ο Ούμπιντες έλειψε δημιουργικά στο πρώτο μέρος και όταν μπήκε στην επανάληψη ήταν ήδη αργά.

 

 

Το ματς στην άδεια  Τούμπα ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να μπαίνει… αγριεμένος και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Γλύκος σταμάτησε το επικίνδυνο σουτ του Γεωργίου.

 

Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και στο 5’, αλλά αστόχησε και από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι… σώπασαν.

 

Όχι όμως ότι στην εξέλιξη της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς πήραν τα πάνω τους, ωστόσο ισορρόπησαν το παιχνίδι, δίχως όμως να απειλούν τον Τσέναμο, μια και η σταδιακή υπεροχή τους ήταν φλύαρη.

 

Ο χαμηλός ρυθμός ευνοούσε τον Ατρόμητο, που περίμενε στο μισό γήπεδο και έψαχνε την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, ωστόσο στο 39’ ήλθε η άτυχη στιγμή για τον Λαζαρίδη, ο οποίος βρήκε την μπάλα με απλωμένο το χέρι μετά από σέντρα του Κίτσιου και το πέναλτι δόθηκε από τον Κουκουλάκη.

 

Στο 40’ ο Νάτχο ευστόχησε από την άσπρη βούλα, πέτυχε το δεύτερο φετινό του τέρμα ενάντια στους «κυανόλευκους» και οι γηπεδούχοι πήραν την ψυχολογία με το μέρος τους.

 

Έτσι, στο 44’ ο Στοχ βρέθηκε στο όριο της μεγάλης περιοχής και με ωραίο δεξιό πλασέ σημείωσε το 2-0, που έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

 

Αναμφίβολα, το ματς «στράβωσε» απροσδόκητα για τον Ατρόμητο, που πήγε στα αποδυτήρια με ένα υπερβολικό σκορ στην πλάτη του, με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παράσχος έριξε αμέσως στο ματς τον Ούμπιντες, για να βελτιωθεί η ανάπτυξη του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας του, με τον Παπαδόπουλο να αστοχεί στο 50’ με κεφαλιά και να μην καταφέρνει να ξαναβάλει τον Ατρόμητο στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Γεωργιάδης είχε κάθε λόγο να κατσουφιάζει με τον τραυματισμό του ανεβασμένου εσχάτως Στοχ και ήταν ο Βούκιτς εκείνος που πάτησε χορτάρι με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και νέα ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο και, όπως αποδείχθηκε, κάπου εκεί συμβιβάστηκαν με την ιδέα της δεύτερης σερί εκτός έδρας ήττας ύστερα από αυτή ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης.

 

Ο Βούκιτς λίγο έλειψε να σκοράρει στο 70’, αλλά νικήθηκε από τον Τσέναμο, όμως στο 86’ ο Σέρβος μεσοεπιθετικός… το έβγαλε και πάλι το μεροκάματο, ολοκληρώνοντας μια όμορφη συνεργασία των συμπαικτών του και αξιοποιώντας την ασίστ του Αθανασιάδη.

 

Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε δίκαιο νικητή τον ΠΑΟΚ, αν και το 3-0 μάλλον είναι υπερβολικό, με τους Θεσσαλονικείς να συνεχίζουν να έχουν βλέψεις για το Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κουκουλάκης του Συνδέσμου Ηρακλείου με βοηθούς τον Τάτση του Συνδέσμου Ηπείρου και τον Ποντίκη του Συνδέσμου Πρέβεζας.

 

Κίτρινες: 64’ Κάτσε - 42’ Λαζαρίδης.

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λίνο (88’ Πόζογλου), Κάτσε, Λάζαρ, Νάτχο, Στοχ (60’ Βούκιτς), Σαλπιγγίδης (75’ Σπυρόπουλος), Αθανασιάδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπάλλας (46’ Ούμπιντες), Δημούτσος, Γεωργίου (68’ Ναπολεόνι), Γκαρσία (74’ Φωτάκης), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR