Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2020 11:32

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Αμφίρροπα ματς στη 2η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον

 

Με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής Μεσσηνίας.

Η πρεμιέρα ήταν ιδανική από πλευράς θεάματος, μιας και σημειώθηκαν 27 γκολ και το ζητούμενο είναι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Αξιοσημείωτο πως σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί μόνο ένα ματς και το κυρίως μενού να... σερβιριστεί αύριο Κυριακή με επτά αναμετρήσεις.
Το ματς που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα του διημέρου είναι αυτό που θα γίνει στο γήπεδο του Κάμπου ανάμεσα στην Α.Ε. Μάνης και τον Ακρίτα Κορώνης.
Πρόκειται για δύο ομάδες της περιφέρειας που έχουν αρκετά ποιοτικό ρόστερ και στοχεύουν ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Μανιάτες στην πρεμιέρα απέσπασαν ισοπαλία εκτός έδρας από τον Πανθουριακό, βάζοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Μια ισοπαλία που ισοδυναμεί με... νίκη για το συγκρότημα του Τάκη Δρούγα που θα προσπαθήσει με όπλο την έδρα να κάμψει την αντίσταση της Κορώνης. Ο Ακρίτας από την μεριά του ξεκίνησε με αγχωτική νίκη τη σεζόν, μιας και επικράτησε με ανατροπή 3-2 του Καλού Νερού και θα προσπαθήσει να μείνει αήττητη στον Κάμπο.
Στα θετικά για τον Σπύρο Τσίκινη πως υπολογίζει και στον Στέλιο Σπανό που εξέτισε την ποινή του.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας μετά τη νίκη με 4-2 επί της Μεθώνης δοκιμάζεται στη Χώρα απέναντι στον Παπαφλέσσα. Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου θέλει να πάρει το διπλό και να δείξει πως και φέτος είναι ικανή να κάνει πρωταθλητισμό, παρότι έχει σχετικά μικρό μπάτζετ.
Ο Απόλλωνας θα επιδιώξει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να βάλει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να κάνει το έργο του πιο εύκολο.
Από την άλλη η ομάδα της Χώρας ξεκίνησε με ήττα στο Μελιγαλά το πρωτάθλημα και αντιλήφθηκε πως η επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία μετά από δέκα χρόνια δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
Το συγκρότημα του Λυκούργου Ανδρώνη έχει το ρόλο του αουτσάιντερ στο ματς με τον Απόλλωνα και θα κοιτάξει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Στην Κυπαρισσία ο ΑΟΚ θα δώσει αύριο τον πρώτο του αγώνα στο πρωτάθλημα μιας και στην πρεμιέρα είχε ρεπό. Η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου, που στοχεύει ξεκάθαρα στην κατάκτηση του τίτλου, υποδέχεται την Ομόνοια και θέλει να συνδυάσει το τρίποντο μαζί με καλό ποδόσφαιρο.
Ο έμπειρος τεχνικός όμως τονίζει στους παίκτες του πως η Ομόνοια έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά και χρειάζεται προσοχή.
Η καλαματιανή ομάδα από τη μεριά της τα πήγε περίφημα σε κύπελλο και πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό Ανάληψης και η ψυχολογία της είναι ανεβασμένη.
Ετσι η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου θα πάει στην Κυπαρισσία δίχως άγχος για να παλέψει για το καλύτερο δυνατό.
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της εκτός έδρας ισοπαλίας με την Αβία, θέλει η Εράνη που φιλοξενεί αύριο στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών τον Τσικλητήρα Πύλου. Στόχος της ομάδας του Κώστα Λυμπερόπουλου είναι η νίκη, μιας και το φετινό της ρόστερ είναι για... μεγάλα πράγματα και η ισοπαλία στην πρεμιέρα στον Κάμπο μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν ήταν.
Ο Τσικλητήρας εμφανίζεται ενισχυμένος φέτος, αλλά την πρώτη αγωνιστική δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα του την Σπερχογεία.
Η ομάδα του Γιάννη Σουρέλη στοχεύει σε μια άνετη παραμονή και θα ταξιδέψει στα Φιλιατρά για να βάλει δύσκολα στην σαφώς πιο ποιοτική Εράνη.
Στον Πανθουριακό ακόμη δεν μπορούν να... χωνέψουν πως έχασαν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη στο ματς με την Μάνη, παρότι κέρδιζαν με 2-0 μέχρι το 87’! Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα, που έχει κι εφέτος υψηλές φιλοδοξίες, έχει αφήσει πίσω αυτό το ματς και θέλει να πάρει το πρώτο της τρίποντο στη Μεθώνη απέναντι στον ΑΟΜ.
Ενας ΑΟΜ που ηττήθηκε στο Ασπρόχωμα από τον Απόλλωνα και συνεχίζει το δύσκολο πρόγραμμα απέναντι στον Πανθουριακό. Στην έδρα της όμως η ομάδα του Βασίλη Κοσυφολόγου είναι παραδοσιακά ισχυρή και θα κοιτάξει να πάρει τον βαθμό ή τους βαθμούς.
Στους Γαργαλιάνους ο ανεβασμένος ψυχολογικά Τέλλος Αγρας θα παίξει με το Καλό Νερό και θα στοχεύσει να πάρει μία ακόμη νίκη.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Λίτσα έδειξε χαρακτήρα την περασμένη Κυριακή στο Πεταλίδι όπου πήρε το διπλό με ανατροπή, όμως γνωρίζει πως αύριο η αποστολή του θα έχει σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Το Καλό Νερό έπεσε μαχόμενο στην Κορώνη δεχόμενο γκολ στα τελευταία λεπτά και δίνει δεύτερο σερί ματς μακριά από το γήπεδο του. Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου είναι σε θέση να πάρει αποτέλεσμα στους Γαργαλιάνους και θα προσπαθήσει να μη φύγει με άδεια χέρια.
Σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί ένα αμφίρροπο ματς στον Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης, με τον Ολυμπιακό Ανάληψης να παίζει με τον Εθνικό Μελιγαλά.
Οι γηπεδούχοι του Νίκου Γεωργακλή θέλουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ομόνοια. Από την μεριά του ο Εθνικός του Πάνου Πολίμου θέλει να δώσει συνέχεια στη νίκη της 1ης αγωνιστικής  επί της Χώρας και είναι σε θέση να πάρει το διπλό και να ξεκινήσει ιδανικά
το πρωτάθλημα. Τέλος, στο γήπεδο της Σπερχογείας η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πεταλιδίου. Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, άρα το μεταξύ τους αποτέλεσμα μετρά διπλά. Οι “Ταύροι” του Σωτήρη Μπουραντώνη προέρχονται από την ισοπαλία στην Πύλο και θέλουν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στο Πεταλίδι του Παντελή Μάλαμα.
Ενα Πεταλίδι που ηττήθηκε την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του από τον Τέλλο Αγρα και θέλει να μην χάσει στην έδρα της Σπερχογείας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 26/9

Ολυμπιακός Ανάληψης - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Η. Νικολόπουλος, Αράπης, Γεωργαντάς

Κυριακή 27/9

Τέλλος Αγρας - Καλό Νερό
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Κομπιλίρης, Τσοπανάκης, Μιχαλόπουλος
Α.Ε. Μάνης - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Κάμπου
Ψηλοπαναγιώτης, Η. Μπουρίκας, Σταυρόπουλος
Σπερχογεία - Απόλλωνας Πεταλιδίου
Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”
Σκόρδος, Τσουκάλη, Ταβουλαρέας
Μεθώνη – Πανθουριακός
Γήπεδο Μεθώνης
Τσουλάκος, Βανικιώτης, Σ. Τσαούση
Εράνη - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Φιλιατρών
Καρβούνης, Αντωνόπουλος, Βαμβακάς
Παπαφλέσσας Χώρας - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Χώρας
Καυκάς, Μπασιλάρης, Τσίρμπας
Κυπαρισσία – Ομόνοια
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Πλακογιάννης, Κουρτέσης, Γαϊτάνης
Ρεπό: Α.Ε. Αβίας
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ.