Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2020 10:56

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-0: Φιλική νίκη με σημάδια βελτίωσης (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά η Καλαμάτα επικράτησε με 2-0 του Διαβολιτσίου το Σάββατο στο γήπεδο της Μικρομάνης, μπροστά σε αρκετούς ενθουσιώδεις φιλάθλους της.

Η “Μαύρη Θύελλα” είχε την υπεροχή σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης και πέτυχε από ένα γκολ στα τελευταία λεπτά κάθε ημιχρόνου.
Στο πρώτο μέρος “δράστης” ήταν ο Μπουσμπίμπα και στο δεύτερο ο εξαιρετικός Τριανταφυλλάκης, που σημείωσε ένα γκολ για χάι λάιτ.

Ντεμπούτο για
Μαρκόφσκι
και Τσελεπίδη

Για την Καλαμάτα το ντεμπούτο τους με τα ασπρόμαυρα έκαναν ο επιθετικός Μάρκο Μαρκόφσκι και ο αμυντικός Τίμος Τσελεπίδης, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Θανάσης Παπατόλιος λόγω ενός μικροτραυματισμού και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Μπάμπης Παυλίδης που ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Από την άλλη το Διαβολίτσι τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στη Football League και έδειξε πως είναι έτοιμο για την πρεμιέρα της Γ’ εθνικής την Κυριακή στο Αίγιο με τον Παναιγιάλειο.
Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη με ασφυκτικό πρέσινγκ δεν επέτρεψε στην Καλαμάτα να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, είχε αμυντική συνοχή και τις έλειψε μόνο το γκολ μιας και οι παίκτες της δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Πως έπαιξαν

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ταϊρης, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μαβινγκά, αριστερά ο Κωνσταντινόπουλος και στο κέντρο της άμυνας οι Παπαγεωργίου και Γκιοατά.
Στον άξονα αμυντικό χάφ έπαιξε ο Ζαχαρόπουλος με τους Νατσιόπουλο και Κέρι να είναι πιο μπροστά του.

Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Ηλιόπουλος, δεξί ο Μπουσμπίμπα και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Φελίπε.
Από την άλλη το Διαβολίτσι έπαιξε κι αυτό με σύστημα 4-3-3, με τον Δήμα κάτω από τα γκολπόστ.
Η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σταματελόπουλος, Μπαλόπουλος, Τζανετέας και Φωτόπουλος. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Καλογερόπουλος, Πιτσιλής και Γκελγκέρια, με τον Μουλιάτο να παίζει αριστερό “φτερό” τον Τσεπελέ στα δεξιά της επίθεσης και τον Αθανασόπουλο να είναι στην κορυφή.

Υπεροχή Καλαμάτας,
με λίγες καλές στιγμές

Μόλις στο 2’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς για λογαριασμό του Διαβολιτσίου... Ο Καλογερόπουλος εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ με τον Γκελγκέρια να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και τον Ταϊρη να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Καλαμάτα πήρε τα ηνία του αγώνα με τον Κέρι να κάνει παιχνίδι και τον Νατσιόπουλο να είναι ουσιαστικός στον άξονα.
Στο 16’ ο Κέρι με μπαλιά τρύπα βρήκε στην περιοχή τον Ηλιόπουλο που έπιασε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι.

Στο 21’ σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της Καλαμάτας ο Παπαγεωγίου έπεσε άτσαλα πάνω στον Τσεπελέ που ήταν με πλάτη στην εστία και τον έριξε κάτω, με τους ανθρώπους του ΑΟΔ να φωνάζουν -μάλλον δικαιολογημένα- για πέναλτι.

Κέρι σε Μπουσμπίμπα
και 1-0 στο 42’

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φελίπε να απειλήσει με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νατσιόπουλου, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Οι ασπρόμαυροι είχαν την υπεροχή όμως είχαν μπλοκαριστεί από την καλοστημένη ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη που κέρδιζε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.
Χρειάστηκε η κλάση δύο παικτών στο 42’ για να ανοίξει το σκορ η Καλαμάτα...
Ο Κέρι έδωσε κάθετη πάσα στον Μπουσμπίμπα που μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0.

Με αλλαγές στο δεύτερο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Νίκο Αναστόπουλο να προβαίνει σε πέντε αλλαγές. Οι Ταϊρης, Φελίπε, Κωνσταντινόπουλος, Νατσιόπουλος και Ηλιόπουλος πέρασαν εκτός αγώνα, με τους Αραμπατζή, Αλεξόπουλο, Τσελεπίδη, Τριανταφυλλάκη και Γουέσλει να παίρνουν τις θέσεις τους.
Στον αντίποδα ο Αλέξης Μαντζούνης έβαλε στο ματς τον Κοτσοβό αντί του Τσεπελέ.
Η Καλαμάτα είχε μια καλή στιγμή στο 48’ όταν ο Τριανταφυλλάκης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα... Ο Δήμας απέκρουσε με την μπάλα να στρώνεται στον Αλεξόπουλο που πλάσαρε στην κίνηση ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Καλή εμφάνιση και υπέροχο
γκολ από Τριανταφυλλάκη

Η “Μαύρη Θύελλα” είχε μια φλύαρη υπεροχή, όμως δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Δήμα, με τους παίκτες του Διαβολιτσίου να κλείνουν άψογα τους χώρους και να προσπαθούν να βγουν στην κόντρα, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία.
Ο Τριανταφυλλάκης ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στο δεύτερο μέρος, ζητώντας συνεχώς την μπάλα για να κάνει παιχνίδι και έδειξε πως θα βρίσκεται δικαιωματικά στο ροτέισον του Αναστόπουλου.
Μετά το 60’ οι δύο ομάδες προχώρησαν και σε άλλες αλλαγές, με τον Σουμπίνιο από πλευρά Καλαμάτας να δείχνει άψογη τεχνική κατάρτιση και να φαίνεται πως θα είναι σημείο αναφοράς τη φετινή σεζόν για τη Μεσσηνιακή ομάδα.
Στο τελευταίο 20λεπτο πέρασε στο ματς και ο Μαρκόφσκι, αλλά δεν πρόλαβε να δείξει την κλάση του όντας καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς του Διαβολιτσίου.
Ο ΑΟΔ θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ στο 63’ όταν ο Μουλιάτος έκλεψε την μπάλα και έκανε κούρσα, όμως αντί να δώσει δεξιά στον αμαρκάριστο Κοτσοβό, προτίμησε να προχωρήσει μόνος του κι έχασε την μπάλα.

Νέα καλή στιγμή στο 76’ για το Διαβολίτσι με τον Καλογερόπουλο να εκτελεί το κόρνερ και τον Μπαλόπουλο στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Το γκολ τελικά ήρθε για την “Μαύρη Θύελλα” στο 78’ όταν ύστερα από ωραία εναλλαγή της μπάλας από Σουμπίνιο και Γουέσλει, ο Τριανταφυλλάκης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί “Γ” για το 2-0.
Διαιτητής στο φιλικό ματς ήταν ο Σκόρδος, με βοηθούς την Τσαούση και τον Αράπη.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης (46’ Αραμπατζής), Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος (46’ Τσελεπίδης), Παπαγεωργίου (75’ Γκαλίτσιος), Ζαχαρόπουλος (63’ Σουμπίνιο), Νατσιόπουλος (46’ Τριανταφυλλάκης), Κέρι (72’ Μαρκόφσκι), Ηλιόπουλος (46’ Γουέσλει), Γκιοατά, Μπουσμπίμπα (72’ Καρούτης), Φελίπε (46’ Αλεξόπουλος).
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δήμας (86’ Σουλαντίκας), Σταματελόπουλος (67’ Γεωργιόπουλος), Φωτόπουλος (84’ Ψυχογιάννης), Μπαλόπουλος, Τζανετέας, Καλογερόπουλος, Τσεπελέ (46’ Κοτσοβός), Πιτσιλής (67’ Πάγια), Αθανασόπουλος (67’ Τσουκαλάς), Γκελγκέρια (89’ Κυριακούλης), Μουλιάτος (67’ Βλάχος).