Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2020 12:35

Οχτώ μήνες χωρίς επίσημο ματς η “Μαύρη Θύελλα”!

Γράφτηκε από τον

Πρωτάθλημα. Μια λέξη που τείνει να γίνει... άγνωστη για τη “Μαύρη Θύελλα”, η οποία έχει να δώσει επίσημο ματς οχτώ μήνες!

Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της, καθώς η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε με τον κορονοϊό έχει φέρει τα πάνω κάτω και στον αθλητισμό. Το τελευταίο παιχνίδι της Καλαμάτας μέσα στο 2020 ήταν την Κυριακή 7 Μαρτίου, όταν υποδέχτηκε τη Βέροια στο Δημοτικό Στάδιο και αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1. Μια καταδικαστική τότε ισοπαλία και για τις δύο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι έμειναν στο -5 από τις θέσεις της παραμονής και ενώ απέμεναν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε. Και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τις όποιες ελπίδες για τη 2η θέση που οδηγούσε στην άνοδο. Για την ιστορία η “Μαύρη Θύελλα” προηγήθηκε στο 35 με τον Οσμάναγκιτς και η Βέροια ισοφάρισε στο 44’ με τον Μεληκιώτη.
Η αρχική 11άδα της μεσσηνιακής ομάδας ήταν: Στεφανάκος, Τόλι, Πανάγου, Τριποτσέρης, Γκιοατά, Χριστοφιλέας, Ζαχαρόπουλος, Νατσιόπουλος, Οσμάναγκιτς, Μπουσμπίμπα, Ηλιόπουλος.
Για τη Βέροια είχαν ξεκινήσει οι: Πολίτης, Λεφίδης, Μαραγκός, Μπλέτσας, Παυλίδης, Σιμόνι, Πασάς, Μελικιώτης, Πολύζος, Μουχάλης, Στάμου.

Το πήρε στα χαρτιά τέσσερις μήνες μετά!

Στο εν λόγω παιχνίδι η Βέροια χρησιμοποίησε τιμωρημένο παίκτη και η Καλαμάτα έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Μαραγκού, την οποία κέρδισε τέσσερις μήνες αργότερα, καθώς λόγω της πανδημίας εκκρεμούσε η εκδίκαση της “Μαύρης Θύελλας” κατά του κύρους της αναμέτρησης με τη Βέροια. Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο κατακύρωσε την αναμέτρηση υπέρ της Καλαμάτας, ενώ αφαίρεσε και τρεις βαθμούς στους φιλοξενούμενους.

Δεν έπεσε κανείς

Η παραπάνω απόφαση όμως επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα στη “Μαύρη Θύελλα”, αφού η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στην τροποποίηση της προκήρυξης και αποφάσισε να μην υποβιβαστεί
καμία ομάδα. Η Football League διεκόπη τρεις στροφές πριν το φινάλε λόγω της πανδημίας και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το σήριαλ της αναδιάρθρωσης

Εκτοτε ξεκίνησε η συζήτηση για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και τη συγχώνευση της Football League με τη Super League 2.
Ενα σήριαλ που κράτησε όλο το καλοκαίρι και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου για να ανακοινωθεί τελικά ότι παραμένουν οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες στη χώρα, με την αύξηση όμως των ομάδων στη Fl και τη δημιουργία δύο ομίλων. Μια απόφαση που δεν άρεσε στη Νίκη Βόλου, η οποία προχώρησε σε προσφυγή με την οποία αξίωνε τον υποβιβασμό των τεσσάρων ομάδων, (μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα), όπως αναφερόταν στην αρχική προκήρυξη και ενώ είχε διεξαχθεί και η κλήρωση του πρωταθλήματος! Τελικά η προσφυγή απορρίφθηκε, αλλά χάθηκε πολύς χρόνος και η έναρξη του πρωταθλήματος (7 Νοεμβρίου) πήγε και άλλο πίσω. Μέχρι που φθάσαμε στο νέο Lockdown και στην απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγεται μόνο η Super League 1.

Αγωνία για την επόμενη μέρα

Ουδείς γνωρίζει πλέον πότε θα ξεκινήσει επιτέλους η Football League. Για τη Sl2 υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει η σέντρα μέσα στην περίοδο της καραντίνας, αλλά την τρίτη ιεραρχική κατηγορία της χώρας δεν προκύπτει κάτι θετικό. Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα έχουμε πρωτάθλημα το Νοέμβριο και έτσι η “Μαύρη Θύελλα”, όπως και πολλές ακόμα ομάδες θα συμπληρώσουν εννέα μήνες χωρίς επίσημους αγώνες και.. βλέπουμε.