Τετάρτη, 21 Μάιος 2014 23:34

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 4-0: Πιο ορατή η Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Ασταμάτητος στο δρόμο για την άνοδο στη Γ' εθνική είναι ο Πάμισος. Η ομάδα της Μεσσήνης μετά τη Σπάρτη, νίκησε  και τον Πανθυρεατικό με το εντυπωσιακό 4-0 και όχι μόνο συνεχίζει στην κορυφή, αλλά αύξησε και τη διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες της με το 0-0 στο Σπάρτη - Ερμής Κιβερίου.


Οι αήττητοι Νησιώτες είναι στο +3 από τους Λάκωνες και στο +4 από τον Ερμή, τον οποίο θα υποδεχτούν την προσεχή Τετάρτη στη Μεσσήνη στην πρεμιέρα του β' γύρου στα μπαράζ ανόδου.
Με νίκη ο Πάμισος θα βγάλει νοκ - άουτ τους πρωταθλητές Αργολίδας και θα μένει πλέον ένα εμπόδιο, αυτό της Σπάρτης για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο.
Στο χθεσινό παιχνίδι,  ο Πάμισος - παρουσία 500 θεατών- συνδύασε ουσία και καλό ποδόσφαιρο έχοντας πρωταγωνιστή το νεαρό Μανωλόπουλο, ο οποίος σημείωσε χατ - τρικ σε διάστημα 12 λεπτών (57'- 69').
Οι βάσεις για τη νίκη είχαν μπει πάντως από το 23' όταν ο Ηλιόπουλος άνοιξε το σκορ.
Οι Νησιώτες μπορούσαν να "κλειδώσουν" τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όπου έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες και ξέσπασαν στην επανάληψη. Στον αντίποδα ο Πανθυρεατικός απείλησε τρεις φορές στην αντεπίθεση στα πρώτα 45 λεπτά, όμως στο δεύτερο μισό κατέρρευσε και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Παμίσου.

Πίεση από το ξεκίνημα

Ο Πάμισος μπήκε αποφασισμένος από το ξεκίνημα για το γκολ που θα έδιωχνε το άγχος.  Η πίεση καρποφόρησε στο 23': Ο Πατσιώτης με ωραία πάσα "τρύπησε" την άμυνα και ο Ηλιόπουλος νίκησε στο τετ α τετ τον Σούρσο κάνοντας το 1-0. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 17' ο γκολκίπερ του Πανθυρεατικού είχε διώξει με γροθιές το κοντινό σουτ του έμπειρου μεσοεπιθετικού, ενώ ο Πάμισος είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με την κεφαλιά του Αλεβίζου στο 10' και το σουτ του Χρ. Τρίψα στο 12'.
Σ' αυτό το διάστημα η ομάδα του Αστρους έχει να επιδείξει (στο 22'), ένα πλασέ του Ζερίτη που έφυγε άουτ.
Στο 27' πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γ. Μπάρλας μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και πλάσαρε άσχημα άουτ.

Δεν το… τελείωσε ο Πατσιώτης

Ο Πάμισος με το σκορ και την ψυχολογία υπέρ του συνέχισε να πιέζει και στο 31' άγγιξε το δεύτερο γκολ. Από σέντρα του Φιλόπουλου, ο Μανωλόπουλος πήρε την κεφαλιά ο Σούρσος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μανωλόπουλος έστρωσε την μπάλα για τον Πατσιώτη που από κοντά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Πατσιώτης έχασε και την ευκαιρία του αγώνα στο 41'. Ο Αλεβίζος τον έβγαλε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι δεν τελείωσαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Και αυτό γιατί και πάλι ο Γ. Μπάρλας είχε βρεθεί νωρίτερα σε θέση βολής και πλάσαρε άουτ.


Εκτελεστής ο Μανωλόπουλος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμισος συνέχισε να είναι  καλύτερος από τον Πανθυρεατικό, με την ειδοποιό διαφορά ότι ήταν και πιο αποτελεσματικός. Στο 57' ο Πατσιώτης έβγαλε τετ α τετ το Μανωλόπουλο, ο οποίος σκόραρε με διπλή προσπάθεια (απέκρουσε αρχικά ο Σούρσος). Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι από το σοκ του 2-0, ήρθε και το 3-0 στο 59' με σουτ του Μανωλόπουλου μέσα από την περιοχή. Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με το νεαρό επιθετικό του Παμίσου να βάζει το "κερασάκι στην τούρτα" στο 69' όταν σκόραρε αυτή τη φορά με ψηλοκρεμαστό πλασέ απέναντι στον Σούρσο.
Στο 75' έγινε αλλαγή για να κερδίσει το χειροκρότημα από τους φίλους του Παμίσου που βλέπουν ότι η άνοδος στη Γ' εθνική είναι εφικτή.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Ι. Τρίψας, Ρούτσης, Φιλόπουλος, Αλεβίζος (76' Χριστόπουλος), Μωράκης, Πατσιώτης (66' Χαρμπίλας), Χρ. Τρίψας, Μανωλόπουλος (75' Σταματόπουλος), Ηλιόπουλος, Μπούνας.
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ: Σούρσος, Β. Μπάρλας, Γ. Μπάρλας, Αρφάνης, Αδάμης, Καπράνος (58' Πολυμενάκος), Ιατρίδης, Ι. Αδάμης, Αγγελόπουλος (75' Κουλεντιανός), Λάλας, Χαρμπαλής (63' Χατζηγιάννης).