Τετάρτη, 21 Μάιος 2014 21:48

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Στον τελικό Ακάδημος και Δρομείς Τρίπολης

Γράφτηκε από τον

Ακάδημος Καλαμάτας και Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης θα συναντηθούν στον μεγάλο τελικό της Α' κατηγορίας μπάσκετ, με έπαθλο την άνοδο στην Γ' εθνική. Στους σημερινούς ημιτελικούς οι δύο ομάδες κατάφεραν να τελειώσουν από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στον τελικό απέναντι σε Παναθηναϊκό και Σπαρτιατικό.


Ο Ακάδημος επικράτησε με 61-47 στην Τέντα του Παναθηναϊκού Καλαμάτας και έκανε το 3-0 στις νίκες, αφού, να θυμίσουμε ότι μεταφέρονται στα πλέι οφ τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, όπου ο Ακάδημος είχε δύο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με την χθεσινή του νίκη λοιπόν έφτασε στο 3-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.
Μάλιστα ο Ακάδημος είχε την ατυχία να χάσει στο 17' τον Γιαννουκάκη ο οποίος χτύπησε στο γόνατο και αποχώρησε. Το πρώτο 10λεπτο έληξε με 12-7 υπέρ του Ακάδημου ο οποίος δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού το ημίχρονο τον βρήκε να προηγείται με 24-19.
Ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ακάδημος βρήκε επιθετικές λύσεις και πήρε διαφορά 15 πόντων (43-28) η οποία ουσιαστικά του εξασφάλισε την νίκη αφού στο τέταρτο δεκάλεπτο μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα φτάνοντας στο τελικό 61-47.
Διαιτητές ήταν οι Ταβουλαρέας, Νάστος
ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ροζακέας): Αθανασόπουλος, Λουρμπέας 7(1), Ν. Γιαννακόπουλος 6, Καραμπάτσος, Σκοπέτος 8, Αλοίμονος 5, Π. Γιαννακόπουλος 11(2), Σπαντιδέας 3(1), Γιαννουκάκης (1), Γεωργανάς 11, Κουτίβας 2, Καζολέας 7(1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γεωργακίλας): Φωτάκης 17(1), Γαρίνης 1, Φουρναράκος 2, Γερμανός 2, Σπηλιώτης 5(1), Σίσιου 5, Τσαφόλιας 2, Σταθάκης 6, Πατλάκας, Δ. Λιανός 7.
Οσον αφορά τον άλλο ημιτελικό, οι Δρομείς ξεκίνησαν επίσης με 2-0 την ημιτελική φάση με τον Σπαρτιατικό, αφού είχαν επικρατήσει της Λακωνικής ομάδας και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου. Χθες λοιπόν έφτασαν δύσκολα στο 3-0 καθώς επικράτησαν με 63-60 στην Τρίπολη του Σπαρτιατικού.

Σάββατο ο τελικός

Το Σάββατο στις 8 μ.μ. θα γίνει ο τελικός ανάμεσα στον Ακάδημο και τους Δρομείς Τρίπολης. Οι Καλαματιανοί είχαν επικρατήσει και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου και ξεκινούν με 2-0 τη σειρά, Αυτό σημαίνει ότι με νίκη το Σάββατο θα στεφθούν πρωταθλητές. Οι Δρομείς αντίθετα θα πρέπει να πετύχουν τρεις συνεχόμενες νίκες για να πάρουν αυτοί τον τίτλο.