Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2020 13:44

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: “Είναι προτιμότερο να χαθεί η φετινή σεζόν”, λέει ο πρόεδρος Παύλος Φιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

Παραπάνω από ένα μήνα έχει διακοπεί το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, όπως και κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στη χώρα (πλην της Σούπερ Λιγκ), εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα είναι δεδομένο πως το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει μέσα στο 2020, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το... θετικό σενάριο μιλάει για σέντρα τον Φεβρουάριο,  μιας και οι ομάδες θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας. Η Χώρα επέστρεψε φέτος μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στην πρώτη κατηγορία, όμως πρόλαβε να παίξει μόλις επτά αγωνιστικές μέχρι τη διακοπή!
Ο πρόεδρος της ομάδας Παύλος Φιλόπουλος μιλάει για τις δυσκολίες που έχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες και οι ερασιτέχνες παράγοντες στην... εποχή του κορονοϊού.

“Ο προγραμματισμός έχει πέσει έξω”

“Η διακοπή ήρθε πάνω που είχαμε αρχίσει να προσαρμοζόμαστε στην κατηγορία, είχαμε αλλάξει προπονητή και είχαμε ανοδική πορεία. Γενικώς πάντως είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τις διοικήσεις.
Τα σοβαρά έξοδα έχουν γίνει από το ξεκίνημα της χρονιάς και πλέον έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι, μιας και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ο προγραμματισμός μας έχει πέσει έξω και όλοι οι παράγοντες έχουν ματώσει οικονομικά. Εσοδα από εισιτήρια δεν υπάρχουν, χορηγίες είναι πολύ δύσκολο να έχουμε, ενώ οι όποιες εκδηλώσεις που φέρνουν χρήματα σε μια ομάδα, έχουν απαγορευτεί. Οικονομικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα”.

“Να οργανωθούμε από τώρα για του χρόνου”

Ο κ. Φιλόπουλος βλέπει αβέβαιο το αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, που να θυμίσουμε πως θέλει 27 αγωνιστικές για το φινάλε...  “Αν στην καλύτερη ξεκινήσουμε μέσα Ιανουαρίου, θα πρέπει να παίζουμε Κυριακή – Τετάρτη και δεν μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες, αλλά και οι παράγοντες είναι ερασιτέχνες, πως θα αφήσουν τις δουλειές τους για να παίξουν τόσες εμβόλιμες αγωνιστικές; Θεωρώ αδύνατο να διεξαχθούν πάνω από δύο αγωνιστικές ημέρα Τετάρτη, γιατί μπορεί να υπάρξουν και τραυματισμοί ποδοσφαιριστών. Αν πάμε για σέντρα τον Φεβρουάριο, ίσως θα είναι προτιμότερο να πούμε πως η σεζόν είναι ως μη γενόμενη, να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα και να οργανωθούμε από τώρα για του χρόνου. Να καθίσουν σε ένα τραπέζι όλες οι ομάδες, μαζί με την ηγεσία της ΕΠΣΜ και με προτάσεις να οργανώσουμε καλύτερα τη νέα σεζόν. Γιατί θεωρώ πως ορισμένες ομάδες ίσως να μη θελήσουν ή ίσως να μην αντέξουν να συνεχίσουν στην Α’ τοπική ή και στην Α1 τοπική. Υπάρχει και μια πρόταση να παιχθεί μόνο ο πρώτος γύρος, αλλά θεωρώ πως θα είναι άδικο κάτι τέτοιο”.

Ικανοποίηση για το ξεκίνημα,
φιλοσοφία με ντόπιους παίκτες

Οσον αφορά την ομάδα του ο Παύλος Φιλόπουλος είναι ικανοποιημένος και κρίνει το ξεκίνημα της στην Α’ τοπική θετικό. Να θυμίσουμε πως ο Παπαφλέσσας Χώρας μετά από 7 αγωνιστικές είναι στην 11η θέση  με 6 βαθμούς, μαζί με Εθνικό Μελιγαλά, Ομόνοια και Καλό Νερό,  έχοντας απολογισμό μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
“Οταν ξεκίνησε η χρονιά οι περισσότεροι μας είχαν στα φαβορί για υποβιβασμό. Ομως έχουμε πάει καλά, έχουμε δείξει καλά αγωνιστικά δείγματα και είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και από το ποδόσφαιρο που έχουμε δει από την ομάδα μας. Αν εξαιρέσεις το ματς της πρεμιέρας στο Μελιγαλά και το δεύτερο ημίχρονο με την Εράνη, σε όλα τα άλλα ματς ήμασταν ανταγωνιστικοί.
Με κάποιες διορθωτικές κινήσεις που ίσως χρειαστούν θα πάμε ακόμη καλύτερα”, τονίζει ο κ. Φιλόπουλος και συνεχίζοντας προσθέτει για τη φιλοσοφία που έχουν ως διοίκηση: “Εχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολλούς καλούς παίκτες δικούς μας και για μας ότι εξέλιξη κι αν έχει η σεζόν το κακό θα είναι μικρότερο γιατί πάλι το ίδιο θα κάνουμε και του χρόνου. Ασχοληθήκαμε με την ομάδα γιατί θέλουμε ο Παπαφλέσσας να κάνει αθλητισμό, να παίζουν τα παιδιά της πόλης και να προωθούμε τα παιδιά από την ακαδημία. Αυτό το μοντέλο θα εξακολουθήσουμε να έχουμε, χωρίς μεγάλα οικονομικά ανοίγματα”.

“Δεν έχει αντίπαλο η Κυπαρισσία...”

Ο πρόεδρος της Χώρας σχολίασε και το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, κάνοντας και την πρόβλεψη του για το ποιος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου: “Η Κυπαρισσία είναι μακράν η καλύτερη ομάδα και πιστεύω πως δεν θα έχει αντίπαλο για τον τίτλο. Η κατηγορία θεωρώ πως είναι τριών ταχυτήτων...  Η Κυπαρισσία είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις ομάδες, μετά ακολουθούν η Εράνη, ο Απόλλωνας, η Κορώνη, ο Πανθουριακός, η Μάνη και ο Αγρας που έχει ξεκινήσει καλά χωρίς να το περιμένουν πολλοί. Ολες οι άλλες ομάδες είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, με τις διαφορές να είναι μικρές”. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις και να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα. Ομως επειδή το πιο σημαντικό είναι η υγεία όλων μας, αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στο φινάλε ας χαθεί η φετινή σεζόν και ας πάμε πιο οργανωμένα από του χρόνου όλες οι ομάδες”.