Κυριακή, 03 Ιανουάριος 2021 12:29

Super League: Νέα χρονιά με ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα της Super League Interwetten επιστρέφει με ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ, την ώρα που το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης είναι στον αέρα.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινάει το 2021, αφού ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League Interwetten. Οι Πειραιώτες έκλεισαν το 2020 στην κορυφή της βαθμολογίας δείχνοντας πως για άλλη μια χρονιά είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Άρη και με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ θέτει εκτός διεκδίκησης του τίτλου την Ένωση. Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές που είχε (εκτός οι γνωστοί Χασάν, Μπρούνο και το νέο απόκτημα ο Ρέαμπτσιουκ). Από την πλευρά της η ΑΕΚ θα κατέβει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με νέα πρόσωπα σε όλες τις θέσεις. Αρχικά ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην τέταρτη επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας, ενώ και ο Παναγιώτης Κονέ σε νέο ρόλο πλέον βρίσκεται στην ομάδα με στόχο να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του. Εκτός αποστολής για τους «κιτρινόμαυρους» έμειναν οι τιμωρημένοι Σάκχοφ-Παουλίνιο, ο Σιμάνσκι που νοσεί με κορονοϊό αλλά και οι Χνιντ-Βασιλαντωνόπουλος.

Στα υπόλοιπα ματς, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Λάρισα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ η οποία καίγεται για βαθμούς. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν θέλει να χάσει και άλλο έδαφος από την κορυφή και γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, αφού σε διαφορετική περίπτωση και με νίκη του Ολυμπιακού τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Στην αποστολή ο Λάμπρου που επέστρεψε από τον δανεισμό του. Χωρίς τον Ντουρμισάι οι «βυσσινί», εκτός και τα δύο τελευταία αποκτήματα της ομάδας οι Κολομπίνο και Τσόσιτς καθώς ακόμα δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους.

Την ίδια ώρα, το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης είναι στον αέρα μετά τα τέσσερα κρούσματα στο στρατόπεδο των «πρασίνων», και τα νέα τεστ το πρωί της Κυριακής θα δείξουν αν ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.

Στα υπόλοιπα ματς της Κυριακής (3/1), το μεσημέρι ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον ΟΦΗ με στόχο τη νίκη που θα τον ανεβάσει στην βαθμολογία με τον Τραϊανό Δέλλα να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αφού εκτός έμειναν ο τραυματίας Καρασαλίδης και οι ανέτοιμοι Ντάλσιο, Μεντόσα, Γιάκολις, Ντουάρτε. Προβλήματα όμως και για τους Κρητικούς και τον Γιώργο Σίμο με τον τεχνικό του ΟΦΗ να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ντε Γκουζμάν, Σόουζα, Γιαννούλη, Ναμπί, Σακόρ, Μαρινάκη, Βαζ και Γιάννου.

Τέλος, στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Ηπειρώτες συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις οι οποίες όμως δεν έχουν μετουσιωθεί σε βαθμούς και για τον λόγο αυτό αρχής γενομένης από το ματς με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλουν το τρίποντο για να εδραιωθούν στην πρώτη οκτάδα. Χωρίς τους τιμωρημένους Σιόντη και Σάλιακα και τον τραυματία Κάστρο η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Με ένα σπουδαίο διπλό έκλεισε το 2020 ο Απόλλωνας ο οποίος δείχνει ότι έμαθε από τα λάθη του και είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην κατηγορία. Χωρίς απουσίες ο Γιώργος Παράσχος.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή (3/1)
15:00 Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (NS1)
15:00 Παναιτωλικός - ΟΦΗ (NS3)
17:15 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ (NS2)
17:15 Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης (NS3)
19:30 Ολυμπιακός - ΑΕΚ (NS1).
Πηγή: gazzetta.gr