Σάββατο, 31 Μάιος 2014 10:42

"Τελικός" για Πάμισο αύριο στη Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τις τρεις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Γ' εθνική κατηγορία στον 13ο όμιλο των μπαράζ. Πάμισος, Σπάρτη και Ερμής Κιβερίου έχει ο καθένας αυξημένες πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα και πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά την διεξαγωγή της αυριανής 5ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Μεσσήνης πηγαίνει στη Σπάρτη για να παίξει με την ομώνυμη ομάδα
σε έναν πραγματικό "τελικό" που η ισοπαλία δεν ευνοεί ουσιαστικά κανέναν.

Οι νησιώτες ηττήθηκαν την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία από τον Ερμή Κιβερίου, και μάλιστα στην έδρα τους, όμως συνεχίζουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.
Χρειάζεται όμως να φύγουν με το διπλό από τη Λακωνική πρωτεύουσα κόντρα σε μία ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και με μπάτζετ αισθητά μεγαλύτερο.
Από την άλλη η Σπάρτη που ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Πάμισο θέλει πάση θυσία τη νίκη, γιατί ακόμη και η ισοπαλία της στερεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την άνοδο.
Στο άλλο ματς του ομίλου ο αήττητος στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές Ερμής Κιβερίου φιλοξενεί στο γήπεδο της Λέρνας τον Πανθυρεατικό που έχει μόνο έναν βαθμό μετά από 4 αγώνες και είναι αδιάφορος βαθμολογικά. Ετσι λογικά εύκολα ή δύσκολα θα προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του.
Και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα του Παμίσου και των τριών άλλων ομάδων:

Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Πως και πως περιμένουν στη Σπάρτη το παιχνίδι με τον Πάμισο μιας και τους δίνεται η δυνατότητα με νίκη να μείνουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας και να πηγαίνουν για δύο αποτελέσματα την Τετάρτη στο Κιβέρι. Οι Λάκωνες πήραν τα πάνω τους με τη νίκη τους στο Αστρος επί του Πανθυρεατικού και θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο. Είναι δεδομένο πως η Σπάρτη θα παίξει με επιθετική τακτική αφού χρειάζεται μόνο τη νίκη αν θέλει να κρατά την τύχη στα χέρια της. Ετσι θα μπει δυνατά στον αγώνα με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να κάνει το έργο της πιο εύκολο.

Πάνω από 2000 θεατές
περιμένουν στη Σπάρτη!

Στο γειτονικό νομό έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ημέρες και οι άνθρωποι της ομάδας αναφέρουν πως στο γήπεδο θα βρεθούν πάνω από 2000 θεατές. Ο κόσμος είναι δεδομένο πως θα βρεθεί στο πλευρό της Λακωνικής ομάδας, αφού η επιθυμία για άνοδο στη Γ' εθνική μετά από πάρα πολλά χρόνια είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικός πως στο παιχνίδι της Τετάρτης στο Αστρος είχαν βρεθεί πάνω από 200 Σπαρτιάτες.
Πάντως ο χρηματοδότης της ομάδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί στο γήπεδο, μιας και αύριο παίζει και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στον τέταρτο τελικό της Α1 κατηγορίας.
Στα αγωνιστικά το μοναδικό πρόβλημα για τους προπονητές Κώστα Γραμματικάκη και Κώστα Κασαβέτη είναι ο έμπειρος Σεμερτζίδης που αποβλήθηκε στο ματς του Αστρους.

Πίστη για θετικό αποτέλεσμα

Από την άλλη ο Πάμισος πηγαίνει στη Σπάρτη για να τα παίξει όλα για όλα με σκοπό να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρωταρχικός στόχος των νησιωτών είναι να φύγουν με το διπλό από τη Λακωνική πρωτεύουσα για να κρατούν την τύχη στα χέρια τους την τελευταία αγωνιστική, όμως και η ισοπαλία δεν είναι… καταστροφή.
Σίγουρα οι παίκτες επηρεάστηκαν αρνητικά από την απρόσμενη ήττα από τον Ερμή Κιβερίου την Τετάρτη, όμως υπάρχει αισιοδοξία πως η ομάδα θα παρουσιαστεί μεταμορφωμένη και θα μπορέσει αν φύγει όρθια από τη Σπάρτη.
Οι νησιώτες γνωρίζουν πως έχουν πολύ δύσκολο έργο και πως θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, αν θέλουν να έχουν τύχη σε αυτό το ματς. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές και το επισημαίνουν οι Τσίκινης - Γεωργακλής είναι να μην δεχθούν γκολ στο πρώτο 20λεπτο που λογικά η γηπεδούχος Σπάρτη θα μπει δυνατά.
Το δίδυμο της τεχνικής ηγεσίας προσπάθησε χθες και προχθές να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές, λέγοντας πως και εδώ που έχει φτάσει ο Πάμισος είναι ένας μικρός… άθλος.
Οι παίκτες είναι λογικό να έχουν επιβαρυνθεί από την κούραση των συνεχόμενων αγώνων, μιας και το… κουπί το έχουν τραβήξει 13-14 ποδοσφαιριστές από την αρχή της σεζόν.
Στο πλευρό των νησιωτών αναμένεται να βρεθούν ορισμένοι οπαδοί τους από την Μεσσήνη, όμως σίγουρα ο αριθμός αυτών θα ήταν αισθητά μεγαλύτερος αν ο Πάμισος δεν έχανε από τον Ερμή Κιβερίου.
Χθες έγινε προπόνηση στο γήπεδο της Μεσσήνης που επικεντρώθηκε στην τακτική και σήμερα οι "πράσινοι" θα πάρουν ρεπό από την τεχνική ηγεσία. Απουσίες δεν υπάρχουν, παρότι αρκετοί παίκτες αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς. Ομως είναι δεδομένο πως θα σφίξουν τα δόντια και θα αγωνιστούν σε αυτό το πολύ κρίσιμο ματς.
Το ματς ορίστηκε να διευθύνει ο Ευαγγέλου (Αθηνών), με βοηθούς τους Γιαννουγλίδη και Δανέζη από τον ίδιο σύνδεσμο.
 
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ

Πολύ δυνατά στο κόλπο της ανόδου μπήκε ο Ερμής Κιβερίου μετά τη μεγάλη του νίκη στη Μεσσήνη επί του Παμίσου με 1-2. Η ομάδα της Αργολίδας είναι αήττητη στους τέσσερις πρώτους αγώνες και αν κερδίσει αύριο τον αδιάφορο Πανθυρεατικό τότε ίσως και να βρεθεί στην πρώτη θέση αν το άλλο ματς λήξει ισόπαλο.

Η ψυχολογία
σύμμαχος του Ερμή

Η ψυχολογία είναι σύμμαχος του Ερμή που φέτος διαγράφει καταπληκτική χρονιά με μόλις μία ήττα σε 48 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
Επιπλέον η ομάδα του Λουκά Κούρου θα παραταχθεί ενισχυμένη μιας και υπάρχουν πολλά και σημαντικές επιστροφές ποδοσφαιριστών.
Συγκεκριμένα επιστρέφουν οι βασικοί Κοζιώτης (τερματοφύλακας) και Φίλης (κεντρικός αμυντικός) που εξέτισαν τις 4 αγωνιστικές τιμωρίας τους (δεν έχουν παίξει καθόλου στα μπαράζ ανόδου), αλλά και ο βασικός επιθετικός Μπεξής που επίσης εξέτισε την τιμωρία του.
Αμφίβολη είναι μόνο η συμμετοχή του τραυματία Αρδάμη.

Με απουσίες ο Πανθυρεατικός

Στον αντίποδα ο Πανθυρεατικός είναι ουραγός της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό και φυσικά είναι αδιάφορος. Ετσι το έργο του στο Κιβέρι είναι πολύ δύσκολο και φυσικά θα πάει δίχως άγχος.
Ο προπονητής Αρης Σαβούρδος σκέφτεται να κάνει ορισμένες αλλαγές στην 11αδα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ φέτος.
Τουλάχιστον η ομάδα του Αστρους θα προσπαθήσει να βάλει ένα γκολ, μιας και δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στους τέσσερις πρώτους αγώνες.
Απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Δ. Αδάμης, ο τραυματίας Γ. Αδάμης και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αγγελόπουλου.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σταθόπουλος (Δυτικής Αττικής), με βοηθούς τους Φαρμάκη και Κρετσίμο από τον ίδιο σύνδεσμο.

Η βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)
1. Πάμισος    8-4    7
-. Α.Ε. Σπάρτης    6-1    7
3. Ερμής Κιβερίου    4-3    6
4. Πανθυρεατικός    0-10    1