Δευτέρα, 02 Ιούνιος 2014 06:52

ΣΠΑΡΤΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ 4-0: Εχασε πριν... τη σέντρα, επίθεση από "φουσκωτούς" και κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλουν οι Μεσσήνιοι που έχασαν κάθε ελπίδα ανόδου

Γράφτηκε από τον

Ο Πάμισος παρουσία 2.000 και πλέον θεατών ηττήθηκε στη Σπάρτη με 4-0 από την ομώνυμη ομάδα και έχασε τις ελπίδες για άνοδο στη Γ' εθνική, ενώ αντίθετα οι Λάκωνες θέλουν ένα βαθμό στο τελευταίο εκτός έδρας ματς με τον Ερμή Κιβερίου για να πάρουν την πρωτιά.


Οι Νησιώτες, ωστόσο, καταγγέλλουν κλίμα τρομοκρατίας και επίθεση από "φουσκωτούς" στα αποδυτήρια δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Γιώργος Πετρουλάκης δηλώνει ότι η αποστολή έφθασε στο γήπεδο στις 3 το μεσημέρι και 100 περίπου άτομα την περίμεναν με απειλητικές διαθέσεις. Οταν η ομάδα της Μεσσήνης μπήκε στα αποδυτήρια, τότε -σύμφωνα πάντα με τον κ. Πετρουλάκη- εισήλθαν στο χώρο 5 "φουσκωτοί", με τους 2 να κάθονται μπροστά στην πόρτα ώστε να μην αφήνουν κανέναν να μπει μέσα. Οι υπόλοιποι κλείδωσαν την πόρτα και απείλησαν τον προπονητή του Παμίσου Σπύρο Τσίκινη και ορισμένους παίκτες ότι εάν δεν χάσουν, δεν θα φύγουν από τη… Σπάρτη.


Να μην κατέβει η ομάδα
ζήτησε ο Πετρουλάκης!

Η τρομοκρατία… τελείωσε όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο αστυνομική δύναμη. Ο Γ. Πετρουλάκης ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να μην κατέβει η ομάδα να αγωνιστεί, αλλά με απόφαση των παικτών και του προπονητή ο Πάμισος θα ξεκινούσε τον αγώνα. Λίγο πριν από τη σέντρα οι φιλοξενούμενοι είδαν έκπληκτοι τους "φουσκωτούς" που τους είχαν προπηλακίσει να είναι στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο της Σπάρτης δηλωμένοι ως τραυματιοφορείς, φυσιοθεραπευτές, διερμηνείς, καταγγέλλει ο κ. Πετρουλάκης που αναγκάστηκε, όπως λέει, να δει το ματς μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης όρθιος σ' ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ που υπάρχει στο στάδιο μέσα στον ήλιο και χωρίς νερό! "Είναι ντροπή για το λακωνικό ποδόσφαιρο και τους απόγονους του Λεωνίδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρουλάκης για τα όσα συνέβησαν στη Σπάρτη.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πάμισος επηρεασμένος ψυχολογικά από τα παραπάνω γεγονότα γνώρισε βαριά ήττα και έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες για άνοδο. "Κλειδί" για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το 2-0 στο 44' σ' ένα σημείο που η Σπάρτη έπαιζε με δέκα παίκτες. Αν ο Πάμισος πήγαινε στα αποδυτήρια με 1-0, η ψυχολογία θα ήταν διαφορετική. Το 2-0 έριξε το ήδη πεσμένο ηθικό των φιλοξενούμενων που στο 61' όταν έγινε και το 3-0 πέταξαν λευκή πετσέτα.
Η Σπάρτη ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 33' με κεφαλιά του Μοσχογιάννη έπειτα από κόρνερ του Χοτζάι. Το κόρνερ προήλθε από εντυπωσιακή απόκρουση του Ανδρέου σε σουτ του Τσούκλη.
Μέχρι το γκολ δεν είχαμε ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Σπάρτη έχοντας υπέρ της και τον αέρα είχε μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Σταυρόπουλου στο 25' και ένα σουτ του Τσούκλη στο 29'.
Στο 37' ο Σπυροπάλι είδε την κόκκινη κάρτα γιατί χτύπησε εκτός φάσης τον Ηλιόπουλο.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως η Σπάρτη πέτυχε ανέλπιστα και δεύτερο γκολ στο 43' όταν ο Κωτσάκης γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον γκολκίπερ και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 45' ο Κωτσάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, όμως ο Ρούτσης δεν πρόλαβε την μπάλα.
Το 3-0 ήρθε στο 61' με πλασέ του Αράπογλου. Ο σκόρερ στο 69' πέρασε και τον γκολκίπερ, πάσαρε στον Τσούκλη που καθυστέρησε όμως να σουτάρει και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χαλίλι πλάσαρε άουτ.
Η Σπάρτη έδωσε στο 93' διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της κάνοντας το 4-0 με πέναλτι του Χοτζάι. Η παράβαση καταλογίστηκε σε ανατροπή του Χαλίλι από τον Ανδρέου.
ΣΠΑΡΤΗ: Γαρόζης, Λάππας (79' Πετρόπουλος), Πρασσάς, Μοσχογιάννης, Σταυρόπουλος, Χοτζάι, Σπυροπάλι, Σπηλιωτόπουλος, Γκέρτσος (46' Αράπογλου) Τσούκλης (74' Αδαμόπουλος), Χαλίλι.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Ανδρέου, Ι. Τρίψας, Κωτσάκης, Αλεβίζος (73' Χαρμπίλας), Φιλόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης (60' Σταματόπουλος), Χρ. Τρίψας, Μανωλόπουλος (56' Μπούνας), Ηλιόπουλος, Ρούτσης.