Τετάρτη, 04 Ιούνιος 2014 12:15

Στο Αστρος σήμερα ο Πάμισος, το Ερμής Κιβερίου - Σπάρτη κρίνει την άνοδο

Γράφτηκε από τον

Η μέρα της κρίσης έφθασε, καθώς σήμερα ολοκληρώνονται τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική.  Στον 13ο όμιλο όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στο Αργος, εκεί όπου στις 5 το απόγευμα θα αναμετρηθούν ο Ερμής Κιβερίου με τη Σπάρτη, με το νικητή να ανεβαίνει κατηγορία. Οι Λάκωνες παίρνουν την πρωτιά και με ισοπαλία.


Την ίδια ώρα ο Πάμισος θα παίξει στο Αστρος με τον Πανθυρεατικό σ' ένα άδοξο φινάλε για την ομάδα της Μεσσήνης, καθώς μετά την επεισοδιακή ήττα στη Σπάρτη έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες για άνοδο. Ενώ στον πρώτο γύρο φιγουράριζε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς σε 3 ματς και έδειχνε ως το μεγάλο φαβορί, στα τελευταία δύο ματς τα έχασε όλα. Βαθμολογικό κίνητρο δεν έχει επίσης ο Πανθυρεατικός και  αναμένεται ματς χωρίς σκοπιμότητες.
Αντίθετα στο Αργος,  η πρωταθλήτρια Αργολίδας και η αντίστοιχη της Λακωνίας θα παίξουν τους κόπους μιας χρονιάς.

Αλλαξε η έδρα

Το αρνητικό για τον Ερμή είναι ότι δεν θα αγωνιστεί στη φυσική του έδρα στο γήπεδο της Λέρνας.  Για λόγους ασφαλείας η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Αργους που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο. Βλέπετε, η Σπάρτη αναμένεται να έχει στο πλευρό της πάνω από 500 φιλάθλους, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στις τάξεις των φίλων του Ερμή.
Η  ομάδα του Λουκά Κούρου με νίκη θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και την άνοδο στη Γ' εθνική. Φέτος είναι αήττητη σε πρωτάθλημα και μπαράζ και γενικότερα σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις μια ήττα σε 49 επίσημα παιχνίδια!
Ως εκ τούτου άπαντες αισιοδοξούν ότι μπορούν να πάρουν την πιο σημαντική νίκη της σεζόν. Μοναδική απουσία για το σημερινό ματς είναι ο τραυματίας Αρδάμης.
Στον αντίποδα η Σπάρτη θα παίξει δίχως τους τιμωρημένους Σπυροπάλι και Σεμερτζίδη, αλλά με τη ψυχολογία στα ύψη έπειτα από την εντυπωσιακή νίκη επί του Παμίσου. Οι Λάκωνες χρειάζονται μια ισοπαλία για να ανέβουν στη Γ' εθνική, μιας και έχουν ένα βαθμό διαφορά από το δεύτερο της βαθμολογίας Ερμή.
Η Σπάρτη κρατά λοιπόν την τύχη στα χέρια της και υπάρχει πίστη για την άνοδο.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Πάμισος θα επιδιώξει να κλείσει με ψηλά το κεφάλι τα μπαράζ παίρνοντας τη νίκη στην έδρα του Πανθυρεατικού. Οι Νησιώτες αναμένεται πάντως να παραταχθούν με αρκετούς παίκτες που δεν είχαν φέτος πολύ χρόνο συμμετοχής.  Θετικό φινάλε θέλουν και οι γηπεδούχοι που έχουν μόλις ένα βαθμό στα μπαράζ.
Την αναμέτρηση στο Αργος θα διαιτητεύσει ο Σφακιανάκης με βοηθούς τους Ντάλλα και Νικολάδο, όλοι από την Αθήνα. Στο Αστρος διαιτητής θα είναι η Λαμπαδαρίου από τον Πειραιά με βοηθούς τους Γκόλε και Τίκα από τον ίδιο σύνδεσμο.
* Ο Πάμισος εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση - καταγγελία (την οποία κοινοποίησε στην ΕΠΟ) για τα γεγονότα στη Σπάρτη. Η ανακοίνωση στη σελίδα 18.

Η βαθμολογία

1. Σπάρτη 10-1 10
2. Ερμής Κιβερίου 8-4 9
3. Πάμισος 8-8 7
4. Πανθυρεατικός 1-14 1