Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2021 19:56

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 5-0: Πεντάρα δια περιπάτου! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 5-0: Πεντάρα δια περιπάτου! (βίντεο)

Παίζοντας... χωρίς αντίπαλο, ο ΠΑΟΚ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σκορπίσει με 5-0 τον Παναιτωλικό. Αυστριακή υπόθεση τα δύο πρώτα γκολ από Μουργκ και Σβαμπ, δύο φορές βρήκε δίχτυα ο Σφιντέρσκι, σκόραρε και ο Τζόλης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο χορτάρι της Τούμπας με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να ξεκινήσει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων στο τελευταίο κομμάτι της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Το έκανε με αρκετά πειστικό τρόπο από το 40’ μέχρι και το 61’ όταν το ρευστό 0-0 είχε γίνει 4-0. Χρειάστηκε μια φάση στο φινάλε πρώτο ημίχρονο και ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Το δεύτερο γκολ του Κάρολ Σφιντέρσκι ήταν το κερασάκι στην τούρτα της «ασπρόμαυρης» νίκης, με την οποία ο «Δικέφαλος» έφτασε τους 39 βαθμούς και «έπιασε» τον Άρη στην 3η θέση.

Με αλλαγές ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία άφησε εκτός αποστολής τον Σίντζι Καγκάβα, ο οποίος μετράει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ στο αρχικό σχήμα των «ασπρόμαυρων» υπήρχαν αλλαγές σε πρόσωπα (Βιεϊρίνια, Ουάρντα, Ελ Καντουρί και Κρμέντσικ έμειναν στον πάγκο για να πάρουν ανάσες) σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Φανέλα βασικού πήραν οι Περέιρα (επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας), Σβαμπ, Μουργκ και ο Σφιντέρσκι, ο οποίος επέστρεψε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα. Μια ακόμη αλλαγή είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στον άξονα και πίσω από τον φορ, με τον Μουργκ να καλύπτει το δεξιό άκρο της επιθετικής γραμμής.

Με Μουργκ «έριξε» το… «κιτρινομπλέ» τείχος!

Ο εορτάζων Τραϊανός Δέλλας (έκλεισε το 45ο έτος της ηλικίας του) επέλεξε ένα «σφικτό» 4-3-3, που σε φάση άμυνας γινόταν 4-5-1, με προφανή στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Παναιτωλικού, αν και απ’ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ανέβηκε ψηλά στην επίθεση, πάτησε στην αντίπαλη άμυνα και έβαλε δύσκολα στους «ασπρόμαυρους». Ευκαιρία, πάντως, δεν έκανε...

Ο Ντίας έκλεινε σωστά την πρώτη πάσα, οι χαφ δεν επέτρεπαν τις κάθετες πάσες και χρειάστηκαν 25 λεπτά για να βγει με αξιώσεις ο ΠΑΟΚ στην επίθεση, να διασπάσει το «κιτρινομπλέ» τείχος των φιλοξενούμενων και να κάνει μια φάση της προκοπής. Ο Περέιρα που πατούσε καλύτερα αυτή τη φορά στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε τον Σφιντέρσκι, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, όμως ενστικτωδώς ο Κνετ είπε «όχι» στον Πολωνό επιθετικό.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε μέχρι που ήρθε ο Κάρολ Σφιντέρσκι με μια εξαιρετική κίνηση να «σπάσει» το ασφυκτικό πρέσινγκ των παικτών του Παναιτωλικού και ο «Δικέφαλος» να φτάσει στο 1-0. Το σπάσιμο της μπάλας από τον Πολωνό ήταν όλα τα λεφτά! Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έπαιξε γρήγορα, βρήκε στο transition τον Τόμας Μουργκ και έτσι στο 39’ οι παίκτες του Γκαρσία ξεκλείδωσαν την αντίπαλη άμυνα και ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός επέστρεψε μετά από το ντεμπούτο του κόντρα στην ΑΕΚ στα γκολ πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα στο πρωτάθλημα.

Το «κλείδωσε» μέσα σε δέκα λεπτά

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη, με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο Σοάρες και σκόρερ τον Στέφαν Σβαμπ (51’) και τον Χρήστο Τζόλη (57΄). Ο Παναιτωλικός πλήρωσε τα λάθη του και ο Πορτογάλος δεξιός μπακ με τα ανεβάσματά του πρόσφερε δύο ασίστ στους συμπαίκτες του. Στο 61’ ήταν η σειρά του Ομάρ Ελ Καντουρί να βρει τον Κάρολ Σφιντέρσκι και ο Πολωνός με το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα έγραψε το 4-0. Στις καθυστερήσεις από τη νέα ασίστ του Ελ Καντουρί έφτασε τα εννιά γκολ στη Superleague-Interwetten διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Βαρέλα, Περέιρα, Αουγκούστο (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς (65’ Ουάρντα), Τζόλης (65’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης, Μάλης, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Ταχάρ (62’ Λιάβας, 75’ Ντάλσιο), Αρσούρα (62’ Μάσουρεκ), Μπαρμπόσα (67’ Μανθάτης), Τσιγγάρας, Αριγίμπι, Ντίας (66’ Βέργος).

Πηγή: gazzetta.gr