Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 12:21

Νίκες των γηπεδούχων στην Super League 2

Γράφτηκε από τον
Νίκες των γηπεδούχων στην Super League 2

Νίκες με το ίδιο σκορ 2-0 πέτυχαν οι γηπεδούχοι στα τρία από τα 4 παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν χθες για την 8η αγωνιστική της Super League 2.

Συγκεκριμένα Ιωνικός, Παναχαϊκή και Εργοτέλης κέρδισαν αντίστοιχα ΑΕ Καραϊσκάκη, Λεβαδειακό και Διαγόρα. Με τις νίκες αυτές βελτίωσαν τη βαθμολογική τους θέση, με την Παναχαϊκή να ανεβαίνει στην 3η και ο Εργοτέης στην 4η θέση και την Ξάνθη να ανεβαίνει μια θέση από την 7η στην 6η. Οι Λεβαδειακός και Διαγόρας υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Με αυτή την ήττα η ομάδα της Λιβαδειάς έπεσε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Διαγόρας υποχώρησε στην 7η θέση. Στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο, η Ξάνθη και τα Χανιά κέρδισαν με 1-0 τα Τρίκαλα και τον ΟΦ Ιεράπετρας αντίστοιχα.
Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για χθες αναμέτρηση του Απόλλωνα Λάρισας με τη Δόξα Δράμας.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 2-0

Με γκολ που σημείωσε στο β’ ημίχρονο ο Ιωνικός νίκησε χθες το απόγευμα στη Νίκαια την ΑΕ Καραϊσκάκης με 2-0.
Ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Λεβαδειακού στην Πάτρα από την Παναχαϊκή και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τα γκολ πέτυχαν οι Κάστρο στο 48ο λεπτό και Νιάσε στο 80ο λεπτό. Συγκεριμένα, στο 48ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα, ο Κύργιας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Μπουγάνη και στην επαναφορά ο Κάστρο, που πήρε το ριμπάουντ, από κοντά με σουτ έκανε το 1-0. Στο 80’ μετά από σέντρα του Πλατέλλα από τα αριστερά ο Νιάσε με καρφωτή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 2-0.
Ο Ιωνικός έμεινε με 10 παίκτες στο 72ο λεπτό, λόγω αποβολής του Τιέντσε με δεύτερη κίτρινη, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κρατήσει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει και να σφραγίσει το τρίποντο στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Διαιτητής: Ψυχουλάς (Βοιωτίας). Βοηθοί: Αθανασοπούλου (Βοιωτίας), Χριστοδούλου (Ημαθίας). Κόκκινες: 72′ Τιεντσέ. Κίτρινες: Τιεντσέ, Παπαγεωργίου – Γυφτοκώστας, Χατζηδίμπας, Ρούνεϊ.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Παπαγεωργίου, Φαζός (46′ λ.τ Σινγκ), Κύργιας, Γκοτσούλιας, Τιεντσέ, Ρόλε (76′ Νιάσε), Ματσούκας (85′ Τσιριγώτης), Πλατέλλας, Κάστρο (85′ Μάναλης).
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Μάγγος): Μπουργάνης, Θεολόγου, Χατζηδίμπας (76′ Φαν Ίμπερεν), Γιαννιώτης, Νταλακούρας (59′ Δερμιτζάκης), Δούμτσιος, Γυφτοκώστας (76′ Κλιγγόπουλος), Κορέλας (59′ Μαραθωνίτης (90+3′ λ.τ Φετεινίδης), Τάμπας, Κόκας, Ρούνεϊ.

Α.Ο. ΞΑΝΘΗΣ – Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ 1-0

Είχε αποτελεσματικότητα και ικανότητα η Ξάνθη το Σάββατο κόντρα στα Τρίκαλα και πήρε τη νίκη για την 8η αγωνιστική με σκορ 1-0.
Η ομάδα του Τόνι Πόποβιτς πέτυχε την 2η σερί νίκη της, κάνοντας άλμα στη βαθμολογία.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό στο α’ μέρος και αρκετή ένταση στην επανάληψη.
Στο 35′ ο Σταματής έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Βέρκερ και στην συνέχεια να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ίτσο! Ο Καπνίδης στο 60′ υπέγραψε τη νέα νίκη του ΑΟΞ αλλά πρώτα χρειάστηκε ο Πολ Ίτσο που μπλόκαρε το πέναλτι στις καθυστερήσεις (95’) των Τρικάλων, που το εκτέλεσε ο πρώην… ξανθιώτης Παντελής Ριζογιάννης. Μία δύσκολη νίκη για την Ξανθιώτικη ομάδα, που βρίσκει λύσεις και προχωρά τον μαραθώνιο των μίνι… σπριντ των αγώνων. Πάντως, η φάση του πέναλτι είναι “άξια” για διαιτητικά σεμινάρια…
Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας). Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Μποζατζίδης (Μακεδονίας). Κίτρινες: Τεσίγια, Τ. Παπάζογλου – Ζώγκος.
ΞΑΝΘΗ (Πόποβιτς): Ίτσο, Τ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Παντελιάδης, Μπριλάντε, Πόποβιτς (58′ Τεσίγια), Έβερτ, Πέτροβιτς (46′ Στάθης), Καπνίδης (89′ Τζούρμαν), Σχρόιγεν (78′ Βόλτερς), Ντίνας (58′ Ντίνας).
ΤΡΙΚΑΛΑ (Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Σταματής (77′ Σιλβάνο), Νιάρος (76′ Διαμαντόπουλος), Παπαγεωργίου, Πέλκας (84′ Κλεμέντε) Κεχαγιάς, Αλμπάνης (66′ Ευθυμίου), Ζώγκος (66′ Φασίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ αναβλήθηκε

Οι κακές καιρικές συνθήκες που προκαλεί η επέλαση της «Μήδειας» έφεραν προβλήματα και αναβολή στη διεξαγωγή του αγώνα Απόλλων Λάρισας - Δόξα Δράμας.
Η διοργανώτρια εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σας γνωρίζουμε ότι λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που οφείλονται στην αυξανόμενη, διαρκή και έντονη χιονόπτωση η οποία σύμφωνα και με το μετεωρολογικό δελτίο θα συνεχίσει να υφίσταται και αύριο Δευτέρα 15/02/2021, ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα 14/02/2021, στο γήπεδο Φιλιππούπολης στις 14:45 μ.μ, ανάμεσα στις ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας – ΠΑΕ Δόξα Δράμας 2017 αναβάλλεται.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ 2-0

Πολύ σημαντική νίκη κατάφερε να πάρει ο Εργοτέλης που φιλοξένησε το Διαγόρα για την 8η αγωνιστική και επικράτησε με σκορ 2-0!
Μάλιστα η Κρητική ομάδα με τη νίκη της αυτή σταμάτησε το αήττητο σερί του Διαγόρα!
ΣΚΟΡΕΡ: 5′ Μπουτσάκης σουτ, 88′ Μανουσάκης σουτ.
Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας). Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος (Κορινθίας). Κίτρινες: Μπουτσάκης, Μανουσάκης, Πέιος – Σανδραβέλης.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Ποζατζίδης, Κατσούρρι, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέϊος, Μπουτσάκης (71′ Κοκκίνης), Άππι (90′ Νεράλ), Μανουσάκης (90′ Αλεξάκης), Κωστανάσιος (63′ Μπουρσέλης), Κόνραντ (63′ Πατρινός).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Ρουγκάλας, Ντοριβάλ, Γεωργίου (9′ λ.τ Κάκκο (79′ Νάτσης), Αυγενικού (46′ Κονέ), Μπαστακός, Λινάρδος (79′ Τσιαντούλας), Σανδραβέλης, Αλάεθ (68′ Σμυρλής), Κοντοχρήστος, Κωστούλας.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0

Με πρωταγωνιστή τον Αραβίδη που σημείωσε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, η Παναχαϊκή κατάφερε να βγάλει νοκ άουτ με 2-0 τον Λεβαδειακό.
Οι Πατρινοί έφτασαν στο τρίποντο κάνοντας καλό και ουσιαστικό δεύτερο ημίχρονο και πλέον βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς.
ΣΚΟΡΕΡ: Αρβαβίδης 51′ πέναλτι 70′ κεφαλιά.
Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής). Βοηθοί: Πλάκας, Οικονόμου (Δυτ. Αττικής). Κίτρινες: Γιούσης, Μαρκοπουλιώτης, Μπάτροβιτς, Αραβίδης, Λαρέα, Κολοβούρης – Κωστή, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Μπιανκόνι, Ενομό, Νίλι.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Πάνος, Λαρέα, Πατάπης, Αποστολόπουλος, Τσερούτι (59′ Μαρκοπουλιώτης), Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (88′ Κόκας), Γιούσης (88′ Μασούρας), Μπάτροβιτς (83′ Μπρους), Αραβίδης.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Αντωνίου): Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος (46′ λ.τ Μεχία), Παναγιώτου (73′ Βήχος), Μύγας, Λιάγκας, Νίκας (73′ Μαρίνος), Καραχάλιος, Πολέττο, Νίλι, Τζιώρας (57′ Μπιανκόνι), Κωστή (46′ Ενομό).

ΧΑΝΙΑ – ΟΦ ΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1-0

Τη νίκη πανηγύρισε η ομάδα των Χανίων η οποία πήρε το Κρητικό ντέρμπι επί του ΟΦ Ιεράπετρας με σκορ 1-0 για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και απείλησαν τους Ιεραπετρίτες. Από την άλλη, η ομάδα του Τίμου Καβακά προσπάθησε να κρατήσει το «μηδέν» και αντιστάθηκε σθεναρά όμως ως άλλος… από μηχανής Θεός ο Βασιλογιάννης, έδωσε τη νίκη στα Χανιά με πλασέ στο 66ο λεπτό.
Διαιτητής: Κρασαγάκης (Ηρακλείου). Βοηθοί: Καλύβας (Φθιώτιδας), Αναστασίου (Θεσσαλίας). Κίτρινες: Κάσσος, Πλέγας – Χιντζίδης, Φουάσης.
ΧΑΝΙΑ (Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ρέντζας, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Ουνγιαλίδης (84′ Σωτηράκος), Πλέγας (58′ Κάρλος), Μπραμπίγια (77′ Καρτσαμπάς), Δημητριάδης, Σουντουρά (46′ Βασιλόγιαννης), Κάσσος, Διαμαντόπουλος (77′ Βρεττός).
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Καβακάς): Αθανασόπουλος, Μασουέρο (80′ Ντάλα Κόστα), Σμίλτος, Περδίκης, Χιντζίδης (60′ Φουάσης), Λεμονής, Τεγούσης (70′ Χατζηπιρπιρίδης), Βογιατζής, Γκίνη, Μπαράτα, Κούστα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(8η αγωνιστική)
Ιωνικός – ΑΕ Καραϊσκάκης 2-0
Ξάνθη – Τρίκαλα 1-0
Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας αναβλήθηκε
Εργοτέλης – Διαγόρας 2-0
Παναχαϊκή – Λεβαδειακός 2-0
Χανιά – ΟΦ Ιεράπετρας 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Ιωνικός 9-4 17
2. Λεβαδειακός 9-5 15
3. Παναχαϊκή 11-5 13
-. Εργοτέλης 6-3 13
5. Τρίκαλα 9-7 12
-. Ξάνθη 6-4 12
7. Διαγόρας 7-6 11
8. Χανιά 6-6 10
9. Απόλλων Λάρισας 4-7 5
10. Δόξα Δράμας 3-8 4
11. ΟΦ Ιεράπετρας 6-12 3
-. ΑΕ Καραϊσκάκης 5-14 3
* Τρεις αγώνες λιγότερους έχει η Δόξα Δράμας
** Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Εργοτέλης, Ξάνθη, Απόλλων Λάρισας

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 17/2/2021)
ΑΕ Καραϊσκάκης – Τρίκαλα
Αγίων Αναργύρων, 3 μ.μ. ERTSPORTS 4

Δόξα Δράμας – Ιωνικός
ΓΣ Δόξα Δράμας, 1.30 μ.μ. ERTSPORTS

Διαγόρας ΣΓ 1905 – Α.Ο. Ξάνθη
Δημοτικό Ρόδου, 3 μ.μ. ΕΡΤ 3

Λεβαδειακός – Απόλλων Λάρισας
Λιβαδειάς, 3 μ.μ. ERTSPORTS 3

ΟΦ Ιεράπετρας – Εργοτέλης
Βουζουνεράκειο, 3 μ.μ. ERTSPORTS 5

Χανιά – Παναχαϊκή
Περιβολίων, 3 μ.μ. ERTSPORTS 2