Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021 18:57

Γιακουμάκης: Κυνηγάει το ρεκόρ του Μαχλά με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν!

Γράφτηκε από τον
Γιακουμάκης: Κυνηγάει το ρεκόρ του Μαχλά με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν!

Το μεγαλύτερο επίτευγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι τα 35 γκολ του Νίκου Μαχλά με τη φανέλα της Φίτεσε. Ο Γιώργος Γιακουμάκης χρειάζεται 10 γκολ για να καταρρίψει ένα ρεκόρ που φάνταζε ακλόνητο.

Ο πρώτος σκόρερ της Eredivisie με το γκολ που πέτυχε στα προημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στη Ναϊμέγκεν έφτασε τα 25 στην φετινή σεζόν, αφού στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 22 τέρματα σε 21 ματς, ενώ στο Κύπελλο μετράει 3 γκολ σε 2 παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως την σεζόν 1997/98, όταν ο Νίκος Μαχλάς αγωνιζόταν στη Φίτεσε κατέκτησε το χρυσό παπούτσι σημειώνοντας 34 γκολ.

Εκείνη την σεζόν σημείωσε συνολικά 35 γκολ, καθώς είχε σκοράρει ένα ακόμη στο Κύπελλο. Μάλιστα άφησ πίσω του, τους Μάρκο Νέγκρι της Ρέιντζερς (32 γκολ) και Όλιβερ Μπίρχοφ της Ουντινέζε (27 γκολ).

Ο Γιακουμάκης με την φόρα που έχει πάρει βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να απειλήσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, αφού υπολείπονται 13 ματς πρωταθλήματος, ενώ έχει την ευκαιρία να σκοράρει και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Πηγή: gazzetta.gr