Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2021 12:01

Ζαγοράκης: Υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ!

Γράφτηκε από τον
Ζαγοράκης: Υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, κάτι που αναμένεται να γνωστοποιήσει ο ίδιος επίσημα τις επόμενες ώρες!

Την Τρίτη 16/3 λήγει η διορία για υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ στις 21/3 θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων από την εκλογική επιτροπή.

Λίγες μέρες πριν τη λήξη της διορίας, λοιπόν, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποτελεί το «δυνατό χαρτί» για τον προεδρικό θώκο της προεδρίας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, το όνομά του είχε «παίξει» και πάλι. Ο ίδιος, τότε, είχε ζητήσει εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τις Εκτελεστικές Επιτροπές και το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Αυτό το είχε κάνει γνωστό και στην Κυβέρνηση, σε συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικά, φαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες υπήρξαν «ζυμώσεις», ο κύβος ερρίφθη και μέσα στις επόμενες ώρες - ίσως κι αύριο - ο ίδιος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του επίσημα.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, δεν μιλάμε για μια απλή υποψηφιότητα αλλά για το νέο πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Η ποδοσφαιρική του διαδρομή ξεκίνησε από την Καβάλα το 1988 και το 1992 πήγε στον ΠΑΟΚ όπου και έμεινε μέχρι το 1998, για να φορέσει στη συνέχεια τη φανέλα της Λέστερ. Στην Αγγλία έμεινε μέχρι το 2000 για να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τη σεζόν 2004-2005 αγωνίστηκε στην Μπολόνια για να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ τη διετία 2005-2007.

Φυσικά, highlight της καριέρας του είναι η κατάκτηση του Euro 2004 ως αρχηγός της Εθνικής!

Στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στις 28 Ιανουαρίου 2020 διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και επανεντάχθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: gazzetta.gr