Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2021 15:10

Εθνική Ελλάδας: Οι τέσσερις επιθετικοί που κάλεσε ο Φαν'τ Σχιπ έχουν πετύχει 66 γκολ εφέτος

Γράφτηκε από τον

Οι επιθετικοί που κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας ο Τζον Φαν'τ Σχιπ για τους αγώνες με Ισπανία, Γεωργία και Ονδούρα έχουν σημειώσει εφέτος 66 γκολ στις ομάδες που ανήκουν.

Το μεσημέρι της Τρίτης (16/3) γνωστοποιήθηκαν οι κλήσεις στην Εθνική Ελλάδας για τα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με Ισπανία (25/3, 21.45, Γρανάδα) και Γεωργία (31/3, 21.45, Τούμπα), αλλά και για το φιλικό με την Ονδούρα (28/3, Τούμπα).

Ο Ολλανδός προπονητής, Τζον Φαν'τ Σχιπ, συμπεριέλαβε στις επιλογές του τέσσερις επιθετικούς: Τον 19χρονο Χρήστο Τζόλη (30/1/2002), τον 21 ετών Τάσο Δουβίκα (2/8/1999), τον 22χρονο Βαγγέλη Παυλίδη (21/11/1998) και τον 26χρονο (9/12/1994) Γιώργο Γιακουμάκη (μέσος όρος ηλικίας 22 έτη).

Το καρέ της «γαλανόλευκης» εκτός από το γεγονός ότι είναι νεαρό σε ηλικία, έχει και κάτι ακόμη κοινό, το οποίο σίγουρα δεν το έχουμε συνηθίσει: Ο αριθμός των τερμάτων που έχουν σημειώσει στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται είναι εξαιρετικός: Από τον Γιώργο Γιακουμάκη που κάνει θραύση στην Ευρώπη μέχρι τον Βαγγέλη Παυλίδη ο οποίος κι αυτός έχει διψήφιο αριθμό των τερμάτων.

Ας δούμε αναλυτικά τι έχει πετύχει ο καθένας τους από το ξεκίνημα της σεζόν έως σήμερα...

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ (27 ΜΑΤΣ, 27 ΓΚΟΛ)
Ο πρεσβύτερος από τους επιθετικούς που κάλεσε ο Φαν'τ Σχιπ και αυτός που κάνει την καλύτερη σεζόν από όλους. Αποτελεί τον τρίτο σκόρερ στην Ευρώπη με τα 24 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, οκτώ λιγότερα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και ένα λιγότερο από τον Νιγηριανό Πολ Ονουάτσου της Γκενκ. Σε συνδυασμό με τα τρία τέρματα στο Κύπελλο έχει πετύχει το φανταστικό στατιστικό των 27 γκολ σε 27 παιχνίδια με τη Φένλο.

2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ (37 ΜΑΤΣ, 16 ΓΚΟΛ)
Ένα από τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει παίξει εφέτος με τον ΠΑΟΚ σε 37 παιχνίδια, έχοντας πετύχει 16 γκολ.

Έφτασε να χριστεί διεθνής με την Εθνική Ελλάδας (4 συμ/χες, 1 γκολ) και να δείξει πως έχει όλα τα στοιχεία να αποτελέσει κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον της χώρας στο ποδόσφαιρο. Εκτός από τα γκολ του έχει δώσει εννέα ασίστ με τον Δικέφαλο του Βορρά.

3. ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΒΙΚΑΣ (30 ΜΑΤΣ, 13 ΓΚΟΛ)
Όπως ο Γιακουμάκης και ο Τζόλης, έτσι και ο Δουβίκας κάνει την καλύτερη σεζόν της -σύντομης έως σήμερα- επαγγελματικής του καριέρας. Στον Αστέρα Τρίπολης δεν έβρισκε θέση, ο Βόλος πίστεψε σ' αυτόν, τον απέκτησε το καλοκαίρι και δικαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό. Ο 21 ετών στράικερ έχει κρίνει παιχνίδια υπέρ της ομάδας του, έχει φροντίσει να δείξει ότι διαθέτει εκτελεστική δεινότητα και οδήγησε τον Φαν'τ Σιπ στην απόφαση να τον καλέσει για πρώτη φορά στην Εθνική, επιβραβεύοντάς τον για τη φετινή του παρουσία.

«Ο Δουβίκας είναι επίσης νεαρός, παίζει διαρκώς στην ομάδα του, έχει έφεση στο γκολ, βάζει ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού στην ομάδα και προέρχεται από τη διαδικασία των μικρών εθνικών ομάδων» ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξηγώντας την απόφαση που πήρε.

4. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ (29 ΜΑΤΣ, 10 ΓΚΟΛ)
Σε μια πολύ κακή αγωνιστική περίοδο για τη Βίλεμ, ο Βαγγέλης Παυλίδης προσπαθεί να την κρατήσει στην Eredivisie. Ακόμα και σε αυτή την άσχημη περίοδο για την ομάδα του, ο 22χρονος Θεσσαλονικιός σέντερ φορ με τα δέκα γκολ σε 29 παιχνίδια μπορεί να κάνει ρεκόρ καριέρας σε συγκομιδή τερμάτων. Καθώς πέρυσι σημείωσε 13 γκολ και με δεδομένο ότι εφέτος στο ολλανδικό πρωτάθλημα απομένουν οκτώ αγωνιστικές, του δίνεται η δυνατότητα να βρει περισσότερες φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Στην Εθνική έφτασε να γίνει ο βασικός στράικερ στην εποχή Φαν'τ Σχιπ, έχοντας ήδη δώσει το παρών σε δέκα παιχνίδια, έχοντας σκοράρει μία φορά.

Με άλλα λόγια, οι τέσσερις επιθετικοί της Εθνικής μετρούν όλοι μαζί 66 γκολ και ευχή των Ελλήνων φιλάθλων είναι να τα καταφέρουν το ίδιο καλά με τη «γαλανόλευκη» κόντρα στους Ισπανούς και στους Γεωργιανούς, στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πηγή: gazzetta.gr