Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2021 16:08

Βακάλης: "Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στις εκλογές, θα απέχουμε"

Γράφτηκε από τον

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκο Βακάλης επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για προσπάθεια παρέμβασης στις εκλογές και τόνισε πως δεν θα ψηφίσει στις εκλογές.

Ο Νίκος Βακάλης με αιχμηρή τοποθέτησή του επεσήμανε πως η Κυβέρνηση επιχειρεί πολυεπίπεδη και απροκάλυπτη παραβίαση στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι η ΕΠΣ Σάμου, της οποίας είναι πρόεδρος, θα απέχει από τις εκλογές της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά: "Σεβόμενος τα όσα έχω πει, τα όσα έχω γράψει και τα όσα έχω υπογράψει και που αφορούν στην πολυεπίπεδη και απροκάλυπτη παρέμβαση της Κυβέρνησης στο Αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο. (εξωθεσμική επιβολή Προέδρου, φωτογραφική και έως και ρατσιστική διάταξη Νόμου με σκοπό τον αποκλεισμό άλλου υποψηφίου, κατάργηση Καταστατικών Διατάξεων, παρέμβαση σε Εκλογικές διαδικασίες και προσπάθεια πλήρους ελέγχου της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων και των Σωματείων), αλλά και τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν αυτές τις μέρες… φανερά και μη, καθιστούν αυτονόητη την αποχή της ΕΠΣ Σάμου και την δική μου σαν φυσική παρουσία, απ’ τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε και να συμπράξουμε σε οποιαδήποτε αντικαταστατική διαδικασία, που επιβάλλεται μονομερώς και χωρίς απόφαση της Γεν. Συνέλευσης. Δεν πρόκειται να παίξουμε κανέναν ρόλο σε καμιά κωμωδία, σε καμιά τραγωδία.

Οι κάθε είδους Εκλογές, είναι η ανώτατη δημοκρατική διαδικασία. Κάθε τι δε, που αφορά σ’ αυτές, αποφασίζεται και θεσμοθετείται, επίσης δημοκρατικά απ’ το σώμα των εκλεκτόρων. Είναι Ιερό Δικαίωμα και Υποχρέωση. Οι σύγχρονες προϋποθέσεις και το περιβάλλον που έχει επιβληθεί, αναιρεί κάθε έννοια των λέξεων αυτών.

Μόνο λύπη… Καλή επιτυχία σε όλους"

Πηγή: sport24.gr