Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014 07:15

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δεν προχωρά το σχέδιο Ράλλη - Κούγια καθώς αντιδρούν παλαίμαχοι και οργανωμένοι φίλαθλοι

Γράφτηκε από τον

Δεν φαίνεται τελικά να προχωρά το σχέδιο που κατέληξαν οι Γιώργος Ράλλης και Αλέξης Κούγιας, μετά τις τελευταίες συναντήσεις που είχαν.


Να θυμίσουμε πως ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής είχε προτείνει στον πρόεδρο της Καλαμάτας να πάρει το ΑΦΜ της Αχαϊκής ομάδας (από την οποία είναι αποφασισμένος να φύγει) και να το φέρει στην Καλαμάτα. Στην περίπτωση αυτή θα άλλαζε το όνομα της ομάδας από Παναχαϊκή σε Καλαμάτα και η νέα "Μαύρη Θύελλα" θα έπαιζε στην Β' εθνική, φορώντας ασπρόμαυρα, έχοντας το δικό της σήμα και αγωνιζόμενη στο Δημοτικό Στάδιο.
Ο Ράλλης δήλωσε θετικός σε ένα τέτοιο σενάριο, ωστόσο και οι δύο άνδρες ήθελαν να δουν πως θα δεχθεί η πόλη της Καλαμάτας ένα τέτοιο εγχείρημα πριν πάρουν την τελική τους απόφαση.
Οι πρώτες ενδείξεις λοιπόν λένε ότι οι αντιδράσεις είναι περισσότερες από όσες φαντάζονταν. Συγκεκριμένα, ο σύνδεσμος φιλάθλων «Bulldogs» έβγαλε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται ξεκάθαρα κατά του παραπάνω σχεδίου, ο πρόεδρος των παλαιμάχων Μανώλης Θεοδώρου με δήλωση του εκφράζει και αυτός την αντίθεση του, ενώ είναι γεγονός πως στα ποδοσφαιρικά στέκια οι περισσότερες γνώμες είναι κατά του σχεδίου Ράλλη - Κούγια.
Όλα αυτά δείχνουν ότι τελικά δεν πρόκειται να προχωρήσει το πλάνο των δύο ανδρών.

«Να ανέβει με
την αξία της»

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου τόνισε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το θέμα. Δεν είναι απόφαση του δ.σ. του συμβουλίου, αλλά δική του άποψη έχοντας όμως μιλήσεις πρώτα με αρκετά μέλη.
Ο κ. Θεοδώρου δήλωσε στο «Notosport»: «Ούτε οι παλαίμαχοι, ούτε πιστεύω και οι φίλαθλοι θέλουμε ξένο ΑΦΜ στην Καλαμάτα. Η ομάδα έχει το δικό της ΑΦΜ και θέλουμε να ανέβει με το σπαθί της και όχι με πλάγιο τρόπο. Να το καταφέρει με την αξία της. Αν θέλει ο Κούγιας να έρθει να αναλάβει την ομάδα στην Γ' εθνική, αυτό είναι θέμα που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση και όχι δικό μας».

Η ανακοίνωση
των «Bulldogs»

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων- Οπαδών Καλαμάτας «Bulldogs με ανακοίνωση του εκφράζει επίσης κατηγορηματικά την διαφωνία του για το σχέδιο του Ράλλη και τον Κούγια, σύμφωνα με το οποίο η Καλαμάτα θα πάει στην Β' εθνική με το ΑΦΜ της Παναχαϊκής.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε και εμείς σχετικά με τα σενάρια που θέλουν την εμπλοκή του κ. Κούγια στην ομάδας μας. Τα δημοσιεύματα εφημερίδων καθώς και διαδικτυακών μέσων κάνουν λόγο για μεταφορά του ΑΦΜ της Παναχαϊκής στην πόλη μας και την συμμετοχή της "Μαύρης Θύελλας" στην Football League.
Ο κ. Ράλλης έκανε μεγάλο λάθος και μόνο που μπήκε στην διαδικασία να συζητήσει μια τέτοια πρόταση. Διαβάζουμε για όρους που έβαλε σχετικά με το έμβλημα και τα χρώματα της "νέας ομάδας" και πραγματικά μας δημιουργεί την αίσθηση πως είναι επικίνδυνος για το μέλλον   της ομάδας μας!
Οι διοικούντες να μάθουν λοιπόν ότι οι οπαδοί και ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας έχουν μεγάλη υπερηφάνεια και το έχουν δείξει την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς σεβόμαστε την ιστορία των ομάδων και θέλουμε τα παιχνίδια και οι άνοδοι να κερδίζονται στο γήπεδο. Δεν μπορεί κανένας να αλλοιώσει ιστορία 47 χρόνων μόνο και μόνο για να κερδίσει μια κατηγορία. Όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί ή απέτυχε δεν είναι κακό να το πει και να κάνει πίσω, χωρίς να καταστρέφει ότι έχει δημιουργήσει και βρήκε έτοιμο. Αυτό ισχύει και για τον κ. Ράλλη και για τον κ. Κούγια.
ΥΓ. Εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ αυτό που κράζουμε, απορροφήσεις και συγχωνεύσεις αλλού!
ΥΓ2: Η ζωή μας Μαύρη η ψυχή μας Θύελλα»!

Τα άλλο σενάριο
και η συνέλευση

Από εκεί και πέρα, το σενάριο να μπει ο Κούγιας στην διοίκηση της Καλαμάτας και να αγωνιστει η ομάδα στην Γ' εθνική, δεν απορρίπτεται από κανέναν, όμως δεν συγκεντρώνει πιθανότητες αφού άλλη είναι η επιθυμία του ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής.
Οσον αφορά την γενική συνέλευση, οι «μελανόλευκοι» την προγραμματίζουν για την Κυριακή 29 Ιουνίου και τα επόμενα 24ώρα θα γίνει και η σχετική επίσημη ανακοίνωση.