Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2021 10:24

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Νέα έξοδος στον Ασπρόπυργο

Γράφτηκε από τον

Από τη Νάξο στον... Ασπρόπυργο. Τα ταξίδια συνεχίζονται για την Καλαμάτα στο ξεκίνημα της Football League.

Η “Μαύρη Θύελλα” μετά το 0-0 στην κυριακάτικη πρεμιέρα με τη Σαντορίνη στο γήπεδο της Νάξου, θα βρεθεί σήμερα στον Ασπρόπυργο για να αντιμετωπίσει στις 3 το μεσημέρι την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του νότιου ομίλου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αστέρα Βλαχιώτη, αλλά έχουν σύμμαχο την καλή παράδοση.
Πέρυσι επικράτησαν με 1-0 με γκολ του Ζγκούρι στο 59’ και πρόπερσι με το εντυπωσιακό 5-0 χάρη σε γκολ των Βασιλείου (4’, 33’), Νατσιόπουλου (20’), Καραλή (40’) και Δουκάκη (56’). Στα αξιοσημείωτα ότι το εν λόγω ματς διεξήχθη στις 31 Μαρτίου, όπως και το σημερινό. Μάρτιο (1η του μήνα) έγινε και o περσινός αγώνας.
Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά και η Καλαμάτα μπορεί και πρέπει να σπάσει τη δυσμενή παράδοση, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο.
Η προετοιμασία για τον Ασπρόπυργο ολοκληρώθηκε χθες με το Νίκο Αναστόπουλο να παίρνει στην αποστολή 23 ποδοσφαιριστές. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Τσελπίδης και ο Καραχάλιος, ενώ ενσωματώθηκαν στην αποστολή οι Αναστασόπουλος και Παναγιώτου.

H 23μελής αποστολή

Αναλυτικά η 23άδα αποτελείται από τους: Αραμπατζή, Ταϊρη, Καπούταγλη (τερματοφύλακες), Γκαλίτσιο, Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλο, Σαλίνες (αμυντικοί), Ζαχαρόπουλο, Τριανταφυλλάκη, Καρούτη, Νατσιόπουλο, Παπατόλιο, Παυλίδη, Σουμπίνιο, Αναστασόπουλο (μέσοι), Αλεξόπουλο, Κέρι, Ηλιόπουλο, Μπουσμπίμπα, Μαρκόφσκι, Φελίπε (επιθετικοί).

Σπουδαία ονόματα στους πάγκους

Στα αξιοσημείωτα ότι σήμερα θα βρεθούν αντιμέτωποι και δύο από τους μεγαλύτερους σκόρερ όλων των εποχών, ο Κριστόφ Βαζέχα και ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Πολωνός άσος που αγαπήθηκε όσοι λίγοι ξένοι στον Παναθηναϊκό, έχει τα ηνία του Ασπρόπυργου και ο “μουστάκιας” που ήταν το μεγάλο “κανόνι” του Ολυμπιακού, προπονεί από πέρυσι την ομάδα της Καλαμάτας. Ο Αναστόπουλος ανανέωσε τη θητεία του στον πάγκο με σκοπό να οδηγήσει τη “Μαύρη Θύελλα” στην άνοδο.

Τα υπόλοιπα ματς

Πέντε συνολικά ματς θα διεξαχθούν σήμερα για τη δεύτερη αγωνιστική στο Νότιο όμιλο της Football League.
Αιγάλεω και Αστέρας Βλαχιώτη θα επιδιώξουν να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους. καθώς αντιμετωπίζουν Ιάλυσο και Επισκοπή, αντίστοιχα. Το «Σίτι» περιμένει στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» τους Ρόδιους που έσωσαν στο 97’ το βαθμό κόντρα στην Καλλιθέα ενώ ο Αστέρας ταξιδεύει στην Κρήτη. Μετά τις ισοπαλίες της πρεμιέρας, Καλλιθέα και Σαντορίνη αναζητούν το πρώτο τους «τρίποντο» καθώς τίθενται αντιμέτωπες στο «Ελ Πάσο» ενώ αμφίρροπη προβλέπεται η αναμέτρηση Ρόδος – Νίκη Βόλου, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την παρθενική νίκη στο πρωτάθλημα.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ρόδος– Νίκη Βόλου, 2 μ.μ.
Επισκοπή – Αστέρας Βλαχιώτη, 2μ.μ.
Αιγάλεω- Ιάλυσος, 3 μ.μ.
Ασπρόπυργος– Καλαμάτα, 3 μ.μ.
Καλλιθέα – Σαντορίνη, 3 μ.μ.

Δράση και στο βόρειο όμιλο

Έχοντας φτάσει με εμφατικό τρόπο στη νίκη στην πρεμιέρα του Βορείου Ομίλου της Football League, η Βέροια φιλοδοξεί να κάνει το 2/2 καθώς υποδέχεται τον – γεμάτο προβλήματα – Απόλλωνα Πόντου. Η «Βασίλισσα του Βορρά» φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πόντου που παρατάχθηκε με μόλις 13 ποδοσφαιριστές κόντρα στον Θεσπρωτό. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας, από την πλευρά της, περιμένει την Καβάλα που, επίσης, κέρδισε στην πρεμιέρα. Τους πρώτους τους βαθμούς θα ψάξουν Τρίγλια και Αλμωπός Αριδαίας που κοντράρονται στη Χαλκιδική ενώ αμφίρροπες προβλέπονται οι συναντήσεις Πανσερραϊκός – Πιερικός και Πόντιοι Κοζάνης – Ολυμπιακός Βόλου.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Football League:
Θεσπρωτός– Καβάλα
Βέροια – Απόλλων Πόντου
Τρίγλια – Αλμωπός Αριδαίας
Πανσερραϊκός – Πιερικός
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης – Ολυμπιακός Βόλου
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι