Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2021 18:24

Super League 2: "Φωτιά" στα playoffs ανόδου μετά το διπλό (2-3) του Λεβαδειακού στη Νίκαια στο 93'! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο Λεβαδειακός σε ένα πανέμορφο παιχνίδι με γκολ, φάσεις και νεύρα επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού με 3-2 με γκολ του Μυτίδη στο 90+2' και μείωσε στους τρεις τη διαφορά από την ομάδα της Νίκαιας που είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Μια σπουδαία νίκη που βάζει φωτιά στα playoffs ανόδου της Super League 2 πήρε ο Λεβαδειακός στη Νίκαια επικρατώντας του Ιωνικού με 3-2 σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα. Πέντε γκολ, φάσεις, νεύρα και έξαλλους πανηγυρισμούς εντός και εκτός γηπέδου. Και ένα γκολ στο 90+2' από τον Μυτίδη με το οποίο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο τρίποντο.

Με τη νίκη αυτή οι Βοιωτοί μείωσαν στους τρεις πόντους τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ιωνικό και ενώ απομένουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα η Ξάνθη δεν μπόρεσε να μπει και αυτή στο κόλπο καθώς αναδείχτηκε ισόπαλη με τα Χανιά 1-1 ενώ ο Εργοτέλης επικράτησε με 3-1 του Διαγόρα.

ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ

Στη Νίκαια έγινε το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των playoffs με τον Ιωνικό που ήταν στην πρώτη θέση με 47 βαθμούς να υποδέχεται τον Λεβαδειακό που είχε 41 πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Οι Βοιωτοί μπήκαν στο ματς με γκολ από τα αποδυτήρια.

Με τη σέντρα και μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας, με εννιά πάσες μέσα σε 28'' η μπάλα έφτασε στον Κονέ ο οποίος έκανε ένα δυνατό σουτ και έγραψε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Ένα γκολ το οποίο οι Βοιωτοί κράτησαν μέχρι τέλους του πρώτου 45λεπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 48' ο Μαντζούκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ από κοντά ισοφάρισε για το 1-1. Οι παίκτες του Λεβαδειακού ανέβασαν την πίεση τους έψαξαν ένα δεύτερο γκολ και το βρήκαν στο 63'. Ο Μπιανκόνι πίεσε, οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος με τη μπάλα να φτάνει στον Νίκα ο οποίος με τακουνάκι έδωσε στον Μαρίνο που έκανε το σουτ και έγραψε το 2-1 για τους Βοιωτούς.

Οι γηπεδούχοι όμως προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και το κατάφεραν με τον Μάναλη στο 79' με κεφαλιά από κοντά.

Και εκεί που το ματς είχε πάρει άλλη τροπή, με νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα και τραυματισμούς ο Λεβαδειακός βρήκε και τρίτο γκολ με τον Μυτίδη. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων που είχε περάσει ως αλλαγή στο 86' μπόρεσε στο 90+2' με ωραίο σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 3-2.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου (77′ Κουϊρουκίδης), Αμπούντ Ομάρ, Κύργιας, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Μουμίν, Ρόλε, Ματσούκας (86′ Μουστάκης), Βλαχομήτρος (63′ Μάναλης), Κάστρο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Νίλι, Καραχάλιος, Λιάγκας, Μύγας, Νίκας, Παναγιώτου, Συμελίδης, Κονέ (83′ λ.τ Τζημόπουλος), Θεοχάρης, Πολέτο (86′ Μυτίδης).

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την έδρα της, ούτε την ήττα του Ιωνικού από τον Λεβαδειακό και αναδείχτηκε ισόπαλη με τα Χανιά 1-1 και έμεινε τρίτη στη βαθμολογία της Super League 2, μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής των playoffs και πέντε πόντους μακριά από την κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 58' το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντόπουλος ενώ το τελικό 1-1 για τους γηπεδούχους έκανε ο Θανάσης Παπάζογλου αλλά εν συνεχεία οι Ακρίτες δεν μπόρεσαν να βάλουν ένα ακόμη γκολ με το οποίο θα έφταναν στο τρίποντο.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (36' λ. τρ. Βέρκερ), Τ. Παπάζογλου, Τσαμούρης (60' Έμπερτ), Μπριλάντε, Δημούτσος, Βόλτερς (46' Σχρόιγεν), Τάτος, Σιατραβάνης (84' Θυμιάνης), Καπνίδης (46. Θ. Παπάζογλου), Μικελτάτζε.

ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Αναστασόπουλος, Ανδρέου, Σωτηράκος, Καμαρά, Πλέγας (59' Γκίνο), Παναγιωτούδης (87' Καρτσαμπάς), Δημητριάδης (87' Νίκολιτς), Σουντουρά (78' Ουνγιαλίδης), Βασιλόγιαννης, Διαμαντόπουλος.

"ΖΩΝΤΑΝΟΣ" Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Διαγόρα δεν είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς δύσκολα οι γηπεδούχοι μπορούν να φτάσουν σε θέση που να οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 3' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τέρμα που πέτυχε ο Κοκίνης.

Γκολ ο Μπαστακός

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την αναμέτρηση με τον Μιχάλη Μπαστακό στο 23' μετά από ωραία ενέργεια και συνδυασμό και σουτ του καλαματιανού φορ από το ύψος του πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο στο Παγκρήτιο ανήκε στον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ αλλά να βάλουν ακόμα ένα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ και να χάσουν και πέναλτι. Στο 72' και με το σκορ στο 1-1 οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι καθώς η εκτέλεση του Μανουσάκη βρήκε το δοκάρι του Μπίντση. Στο 74' ο Κουατένγκ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 82' με τον Μανουσάκη που με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1. Ο Κόνραντ στο 87' με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Κατσούρι (65′ Κούατενγκ), Σερβιλάκης (46′ Ποζατζίδης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Κοκκίνης (65′ Ντουμάνης), Κωστανάσιος (46′ Μανουσάκης), Κόνραντ.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Θεοδοσιάδης): Μπίντσης, Σανδραβέλης (46′ Γεωργίου), Νάτσης, Ρουγκάλας, Κωστούλας, Μανωλάκης, Λινάρδος (57′ Αθανασίου), Αλάεθ (46′ Σμυρλής), Μπαστακός, Μασούρας (57′ Τσιαντούλας), Δημήτρουλας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ PLAYOFFS

Ιωνικός - Λεβαδειακός 2-3 (48' Μαντζούκας, 79' Μάναλης/1' Κονέ, 63' Μαρίνος, 92' Μυτίδης)

Ξάνθη - Χανιά 1-1 (58' Θ. Παπάζογλου/ 90'+3' Διαμαντόπουλος)

Εργοτέλης - Διαγόρας 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ιωνικός 47

2. Λεβαδειακός 44

3. Ξάνθη 42

4. Εργοτέλης 39

5. Χανιά 35

6. Διαγόρας 30

Πηγή: sport24.gr