Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 18:45

Πλήρωσε… ακριβά το δάγκωμα ο Σουάρες

Γράφτηκε από τον

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνοσπονδίας στον Λουίς Σουάρες για το... δάγκωμα του Ουρουγουανού στράικερ στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στη διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ.

Η FIFA έκρινε ένοχο τον επιθετικό της Λίβερπουλ και του επέβαλε αποκλεισμό εννέα αγωνιστικών από την εθνική ομάδα, ημερολογιακό αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (άρα και από συλλογικό επίπεδο) και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.
«Τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή σε οποιοδήποτε ποδοσφαιρικό γήπεδο και ειδικά όχι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων είναι στραμμένα στα αστέρια που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο» τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, Κλαούντιο Σούλσερ, και προσθέτει: «Η πειθαρχική επιτροπή έλαβε υπόψην όλους τους παράγοντες της υπόθεσης και ο βαθμός της ενοχής του κ. Σουάρες είναι σύμφωνος με τις σχετικές προβλέψεις των κανονισμών. Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή που ανακοινωθεί».Μετά την εξέλιξη αυτή, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ολοκληρώνεται πρόωρα για τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος με τα γκολ του στον αγώνα της 19ης Ιουνίου με την Αγγλία χάρισε τη νίκη 2-1 στην «τσελέστε». Το περιστατικό με τον Κιελίνι έλαβε χώρα δέκα λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης με την Ιταλία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου, όπου η Ουρουγουάη επικράτησε 1-0 της Ιταλίας και πήρε το «εισιτήριο» για τους «16», αφήνοντας εκτός... νυμφώνος τη «σκουάντρα ατζούρα».

Πηγή: ΑΠΕ