Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 18:46

Της Κυριακής τα... όνειρα

Γράφτηκε από τον

Η Εθνική ομάδα έβγαλε και πάλι τον κόσμο στους δρόμους. Εκατομμύρια Ελληνες πανηγύρισαν την ιστορική πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και στο μυαλό  ήρθαν οι εικόνες του 2004. Τότε που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ενώσει το έθνος το οποίο ζούσε με την προσμονή να σηκώσει το… τιμημένο.


Μια ποδοσφαιρική νίκη δεν λύνει βέβαια  τα σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά μας, αλλά  θέλαμε να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας. Να αισθανθούμε ξανά υπερήφανοι, διότι τα τεκταινόμενα στην πολιτική δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο.
Για να επανέλθουμε στα ευχάριστα η προχθεσινή νίκη με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού συνδυάστηκε με την κορυφαία εμφάνιση της Ελλάδας σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.  Ούτε και το 2004 δεν είχε παίξει η χώρα μας τέτοιο ποδόσφαιρο, δείχνοντας αρετές και στο επιθετικό παιχνίδι.
Πλέον το νέο ραντεβού με την ιστορία είναι την Κυριακή στις 11 το βράδυ με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα. Μια νίκη θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Μουντιάλ, την ώρα που η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η Ιταλία ή η Αγγλία είναι σπίτι τους και δουν από την τηλεόραση τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παναγιώτης Φαντάκος