Παρασκευή, 27 Ιούνιος 2014 16:28

Προχωρά η Ελλάδα, γεμίζει το… ταμείο

Γράφτηκε από τον

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία με την παρθενική της πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ. Γεγονός που εκτός  από  χαρά σε όλους τους Ελληνες γεμίζει και το ταμείο της ΕΠΟ και κατ' επέκταση τις τσέπες των διεθνών ποδοσφαιριστών.


Η Ομοσπονδία θα εισπράξει εννέα εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 8 αντιστοιχούν για την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου και το ένα για την είσοδο στις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Τα έσοδα θα γίνουν φυσικά μεγαλύτερα εάν η Ελλάδα αποκλείσει την Κυριακή το βράδυ την Κόστα Ρίκα και βρεθεί στα προημιτελικά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πάρει άλλα 5 εκατομμύρια και έτσι συνολικά το ποσό θα φθάσει στα 14 εκατομμύρια δολάρια.
Οσον αφορά τον νικητή της διοργάνωσης, αυτός θα εισπράξει 35 εκατομμύρια δολάρια.
Για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές όμως αυτό που υπάρχει τώρα στο μυαλό τους είναι μόνο η Κόστα Ρίκα ή αλλιώς η τεράστια πρόκληση το να βρεθούν στις 8 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
Κάτι που λίγοι περίμεναν όταν ξεκινούσε αυτή η ποδοσφαιρική γιορτή στα γήπεδα της Βραζιλίας και ειδικά μετά τη βαριά ήττα στην πρεμιέρα με 3-0 από την Κολομβία. Η Εθνική όμως για μία ακόμα φορά διέψευσε όλα τα προγνωστικά και με την δραματική νίκη στο φινάλε επί της Ακτής Ελεφαντοστού συνεχίζει στο τουρνουά, την ώρα που μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις βλέπουν πλέον το Μουντιάλ από το σπίτι τους.

Π.Φ.