Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014 21:03

"Δεν είναι αυτοσκοπός μας ο τίτλος", λέει ο νέος τεχνικός της Κυπαρισσίας Αλέξης Μαντζούνης

Γράφτηκε από τον

"Λίγα λόγια και πολλή δουλειά", είναι το μότο του νέου προπονητή της Κυπαρισσίας Αλέξη Μαντζούνη ο οποίος έρχεται με πολύ όρεξη να δουλέψει στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.


Ο 48χρονος προπονητής έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και αυτό έκανε τους ανθρώπους του ΑΟΚ να εμπιστευτούν τις τύχες της ομάδας τους στα χέρια του.
Ο Μαντζούνης που κατάγεται από το χωριό Πλατάνια της Τριφυλίας δεν έχει δουλέψει ποτέ στο παρελθόν σε Μεσσηνιακό σύλλογο, όμως έχει περάσει από πολλές ομάδες ανά την Ελλάδα.

Που έχει δουλέψει

Δύο περιόδους από το 2008 έως το 2010 ήταν σκάουτερ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης που τότε έπαιζε στην Α' εθνική.
Ετσι έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τεχνικούς, όπως οι Προτάσοφ, Κωφίδης, Μπουμπένκο και Κατσαβάκης.
Την επόμενη περίοδο είχε τον ίδιο ρόλο (σκάουτερ) στον Παναιγιάλειο, όπου προπονητής ήταν ο Παναγιώτης Τζαναβάρας.
Από το 2011 μέχρι το 2013 μετακόμισε στην Καλλιθέα που ήταν συνεργάτης του Βαγγέλη Γούτη στην ανδρική ομάδα και προπονητής σε όλες τις μικρές ομάδες της Καλλιθέας (Κ-20, Κ-17, Κ-15).
Τη χρονιά που μας πέρασε ξεκίνησε στον πάγκο της Κορωνίδας Κοιλάδας (Α' Αργολίδα) που έκανε πρωταθλητισμό και κόντραρε τον Ερμή Κιβερίου. Από την Κορωνίδα αποχώρησε το Γενάρη και ύστερα για τρεις μήνες ήταν βοηθός προπονητή του Βαγγέλη Γούτη στο Βύζαντα Μεγάρων (Β' εθνική).
Επίσης είναι υπεύθυνος της ομάδας Κ-15 του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, με την οποία έχει ακόμη υποχρεώσεις.
Ο Μαντζούνης παρακολουθούσε έστω και από μακριά τον ΑΟΚ και ξέρει αρκετά πράγματα για τη νέα του ομάδα.
Προχθές το βράδυ είχε συνάντηση με 10 ντόπιους παίκτες της Κυπαρισσίας, τους οποίους γνώρισε και ανέλυσε διεξοδικά τη φιλοσοφία του.
"Η Κυπαρισσία έχει
ποιότητα και δυναμική"

Στις πρώτες του δηλώσεις φάνηκε φειδωλός και δεν έταξε… λαγούς με πετραχήλια στους φιλάθλους της Κυπαρισσίας, αλλά δεσμεύτηκε πως η ομάδα του θα… πεθαίνει στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη.
"Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως η Κυπαρισσία έχει ποιότητα και δυναμική. Μπορεί να μην γνωρίζω τον πρώην προπονητή, κ. Παναγόπουλο, αλλά θεωρώ πως τα τρία τελευταία χρόνια την ανέβασε επίπεδο, την έκανε να τη σέβεται όλη η Μεσσηνία και για μένα είναι πετυχημένος. Κατέκτησε το κύπελλο και έχασε στις λεπτομέρειες το πρωτάθλημα. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα των προπονητών…
Εγώ δεν θα πω μεγάλα λόγια, αλλά στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο.
Αυτό που λέω χαρακτηριστικά είναι "ομάδα που θα μας κερδίσει,
δεν θα έχει το κουράγιο να κάνει ούτε μπάνιο"… Δουλεύω με μεγάλη ένταση στις προπονήσεις και η Κυπαρισσία τη νέα σεζόν θα λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Δεν είναι αυτοσκοπός μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η Κυπαρισσία πρέπει να κοιτάζει πάντοτε ψηλά".
Ο Μαντζούνης θα έχει την εποπτεία και των ακαδημιών του ΑΟΚ, οι οποίες αριθμούν 110 παιδιά. "Το μέλλον όλων των ομάδων της περιφέρειας είναι οι υποδομές και εκεί πρέπει να δουλέψουμε σκληρά", λέει χαρακτηριστικά.
Αμεσος συνεργάτης του Αλέξη Μαντζούνη θα είναι ο γυμναστής Γιάννης Νομικός με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην Καλλιθέα.