Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 09:49

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ετοιμη να γράψει μεγαλύτερη ιστορία σήμερα με την Κόστα Ρίκα

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ετοιμη να γράψει μεγαλύτερη ιστορία σήμερα με την Κόστα Ρίκα

Πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ στα γήπεδα της Βραζιλίας, λίγοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση, εδικά μετά το 3-0 στην πρεμιέρα από την Κολομβία.
Η Εθνική μας όμως για μία ακόμα φορά διέψευσε τα προγνωστικά. Πήρε ηρωική ισοπαλία τη δεύτερη αγωνιστική  (0-0) κόντρα στην Ιαπωνία όπου έπαιξε για μία και πλέον ώρα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη και την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων νίκησε (2-1). στο φινάλε  με δραματικό τρόπο την Ακτή Ελεφαντοστού. Ετσι προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" του Μουντιάλ και είναι έτοιμη να γράψει  μεγαλύτερη ιστορία.
Σήμεραστις 11 το βράδυ (ζωντανή μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ) θα ανταμώσει με την Κόστα Ρίκα και ευχή όλων  είναι ένα ακόμα όνειρο να γίνει πραγματικότητα: Η Ελλάδα στα προημιτελικά ενός παγκοσμίου κυπέλλου.
Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε ακατόρθωτο με όσα μας έχει δείξει αυτή η ομάδα.
Στο αγωνιστικό σκέλος δεν αναμένονται αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού παρότι επιστρέφει από τιμωρία ο Κατσουράνης. Το κέντρο των «βασικών» στο κέντρο θα αποτελείται από τους Μανιάτη, Σάμαρη και Καραγκούνη. Κατά τα άλλα φαίνεται ότι για βασικοί προορίζονται επίσης ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, ο Χολέμπας αριστερό μπακ, ο Τοροσίδης δεξί, οι Μανωλάς – Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας και οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς (κορυφή) στην επίθεση. Σε ό,τι αφορά στον Ορέστη Καρνέζη  αλλά όλα δείχνουν ότι θα προλάβει τον αγώνα της Κυριακής. Στην Αρένα Μπερναμπούκο στο Ρεσίφε, εκεί όπου η Κόστα Ρίκα είχε κερδίσει 1-0 την Ιταλία στη φάση των ομίλων.