Σάββατο, 29 Μάιος 2021 14:50

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Μονόδρομος το διπλό με τον ουραγό Αστέρα Βλαχιώτη

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Μονόδρομος το διπλό με τον ουραγό Αστέρα Βλαχιώτη

Από τον ουραγό Αστέρα Βλαχιώτη θα φιλοξενηθεί την Κυριακή, η πρωτοπόρος Καλαμάτα (5 μ.μ) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του νοτίου ομίλου της Football League.

Η "Μαύρη Θύελλα" καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Σκάλα Λακωνίας, που είναι απαραίτητοι προκειμένου να μείνει στην κορυφή. Διότι, η δεύτερη Καλλιθέα έχει πλησιάσει στον ένα βαθμό και με ματς λιγότερο. Η αθηναϊκή ομάδα έχει βέβαια δύσκολο έργο αύριο, καθώς θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με την τρίτη Ρόδο. Κάτι που σημαίνει ότι μία εκ των δύο ή και οι δύο θα έχουν απώλειες βαθμών αυτή την αγωνιστική. Η Καλαμάτα πρέπει λοιπόν να περάσει αλώβητη ενόψει και του νέου εκτός έδρας ματς που έπεται, με τη σαφώς πιο δυνατή Νίκη Βόλου.

Χωρίς νίκη από την πρεμιέρα οι Λάκωνες!

Ο Αστέρας Βλαχιώτη άλλωστε έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (1-0 τον Ασπρόπυργο) και μοιραία βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εντός έδρας πάντως έχει ηττηθεί μόνο από την Καλλιθέα, μετρώντας σε έξι αγώνες, μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα με τέρματα 4-4.
Στον αντίποδα, η Καλαμάτα έχει πανηγυρίσει μόνο μια φορά μακριά από το γήπεδό της, την δεύτερη αγωνιστική με τον Ασπρόπυργο (0-2). Σε έξι εξόδους ο απολογισμός είναι ένα διπλό, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.
Η "Μαύρη Θύελλα" έχει την καλύτερη άμυνα του ομίλου με μόλις τρία γκολ και απέναντι της θα βρει τη χειρότερη επίθεση, μιας και οι Λάκωνες έχουν σκοράρει πέντε φορές.
Η διαφορά των δύο ομάδων είναι 18 βαθμοί (25 η Καλαμάτα, 7 ο Αστέρας) και μαρτυρά τη διαφορά δυναμικότητας που τους χωρίζει.
Το αυριανό ματς είναι το θεωρητικά πιο εύκολο για τη μεσσηνιακή ομάδα μέχρι το φινάλε και δεν επιτρέπεται να αφήσει βαθμούς στην Σκάλα. Στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου η πρωτοπόρος είχε επικρατήσει με 2-0 στο Στάδιο χάρη σε γκολ των Αναστασόπουλου στο 36' και Κέρι στο 85'.
Αγωνιστικά, ο Αλεξόπουλος συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη, ενώ ο Σαλίν βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στην πατρίδα του. Ο Παυλίδης δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του και θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Σαντορίνη 2020- Νίκη Βόλου 0-1
Ντάουλας, Πλακάς (Δυτ. Αττικής), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)
4ος: Μπακογιάννης (Αθηνών)

Κυριακή

Επισκοπή- Αιγάλεω, 4 μ.μ.
Κουκουράκης (Χανίων), Φραγκιαδάκης (Λασιθίου), Γαρεφαλλάκης (Ηρακλείου)
4ος: Κρασαγάκης (Ηρακλείου)
Αστέρας Βλαχιώτη- Καλαμάτα, 5 μ.μ.
Ανδριανός. Οικονόμου (Αχαΐας), Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)
Ιάλυσος- Ασπρόπυργος, 5 μ.μ.
Κακουλίδης (Θράκης) Μπαλιάκας (Κοζάνης), Δέτση (ΑΘηνών)
4ος: Αλάμπεης (Αθηνών)
Ρόδος- Καλλιθέα, 5 μ.μ.
Τάσης (Ηπείρου), Κάλλης, Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής)
4ος:Τσαμούρης (Πειραιά)

Η βαθμολογία
(σε 13 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα 12-3 25
2. Καλλιθέα 17-9 24
3. Ρόδος 11-7 20
4. Ιάλυσος 11-12 18
-. Επισκοπή 8-7 18
6. Αιγάλεω 11-12 17
7. Σαντορίνη 6-9 14
8. Νίκη Βόλου 9-11 13
9. Ασπρόπυργος 7-15 8
10. Αστέρας Βλαχιώτη 5-12 7
* Δύο αγώνες λιγότερους έχει ο Ασπρόπυργος
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλλιθέα, Ρόδος, Σαντορίνη, Αστέρας Βλαχιώτη.