Σάββατο, 29 Μάιος 2021 14:28

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Δίψα για την κούπα από Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι

Γράφτηκε από τον

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι θα συναντηθούν σήμερα, Σάββατο στις 10 μ.μ (ΕΡΤ 1 & Cosmote). στον 66ο τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών /Champions League -29ο από τότε που έγινε UCL-, ξανά στην Πορτογαλία, όπως και τον περασμένο Αύγουστο (Μπάγερν- Παρί ΣΖ 1-0), αυτήν την φορά όχι στη Λισαβόνα, αλλά στο Πόρτο.

H Τσέλσι διεκδικώντας το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της, μετά από εκείνο του 2012 στο Μόναχο, ενώ η Σίτι θα επιχειρήσει να το κάνει δικό της για πρώτη φορά. Αμφότερες διψούν για την κατάκτηση του τροπαίου και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της για τον μεγάλο τελικό στο “Ντραγκάο”.
Ο τεχνικός της Σίτι συμπεριέλαβε στην αποστολή που αναχώρησε χθες για την Πορτογαλία, 23 παίκτες, έχοντας διαθέσιμα όλα τα «όπλα» του για το καταληκτικό ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Αναλυτικά η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι για τον τελικό του Champions League: Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ακέ, Στέρλινγκ, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Αγουέρο, Ζιντσένκο, Στέφεν, Λαπόρτ, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Φεράν Τόρες, Μεντί, Φερναντίνιο, Μαχρέζ, Κανσέλο, Έντερσον, Κάρσον, Φόντεν, Γκαρσία, Τράφορντ.
Χωρίς βασικές απουσίες ολοκλήρωσε και η Τσέλσι την προετοιμασία της επί αγγλικού εδάφους, για τον τελικό του Champions League. Ο Τόμας Τούχελ είδε προς μεγάλη ικανοποίησή του, τόσο τον Ενγκολό Καντέ, όσο και τον Μεντί να προπονούνται σε φουλ ένταση την Πέμπτη και τους συμπεριέλαβε κανονικά στην 25μελή αποστολή του τελικού, που πέταξε για την Πορτογαλία.
«Ο Ενγκολό μοιάζει καλά και ελπίζω να παραμείνει έτσι μέχρι το Σάββατο. Ο Μεντί έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο με τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της προπόνησης, κι αυτό είναι πολύ καλό. Ελπίζουμε να τον έχουμε πίσω. Αν είναι καλά θα παίξει» σχολίασε σχετικά ο Γερμανός τεχνικός. Αναλυτικά η 25μελής αποστολή της Τσέλσι για τον τελικό του Champions League: Κεπά, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Κρίστενσεν, Ζορζίνιο, Τιάγκο Σίλβα, Καντέ, Έιμπραχαμ, Πούλισικ, Βέρνερ, Καμπαγιέρο, Ζουμά, Μεντί, Κόβατσιτς, Ζιρού, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι, Τσίλγουελ, Ζίγιες, Γκίλμουρ, Τζέιμς, Αθπιλικουέτα, Χάβερτς, Έμερσον, Αντζορίν.