Κυριακή, 06 Ιούνιος 2021 11:08

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΠΑΜΙΣΟΣ: Ντέρμπι παραμονής στη Γ' εθνική!

Γράφτηκε από τον

Χωρίς τη Θύελλα Πατρών, που... ταλαιπωρείται από κορονοϊό, αρχίζει και πάλι σήμερα ο 9ος όμιλος στη Γ' εθνική, που είχε διακοπεί για δύο εβδομάδες, αφότου εκκρεμούσε το εξ αναβολής ματς Θύελλα Πατρών – Ζάκυνθος.

Το εν λόγω παιχνίδι ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να γίνει, μετά τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε η Θύελλα και που είχαν ως συνέπεια να αναβληθεί και το κυριακάτικο εκτός έδρας ματς με τον Αίαντα Γαστούνης.
Η ΕΠΟ πήρε όμως την απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, παρά τις εκκρεμότητες και το γεγονός ότι έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία.

Τρεις αγωνιστικές και τα δύο εξ αναβολής έμειναν για το φινάλε και τα πάντα είναι ανοιχτά για τον τίτλο και την παραμονή. Ενδεικτικό, ότι ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, που ισοβαθμεί στην 3η θέση με Ζάκυνθο και Διαγόρα Βραχνέικων, απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή και τρεις από τη ζώνη του υποβιβασμού! Η σημερινή 11η αγωνιστική περιλαμβάνει το μεσσηνιακό ντέρμπι ανάμεσα στο Διαβολίτσι και τον Πάμισο, στις 5 μ.μ. στο γήπεδο "Καπετάν Βασίλης". Ενα ματς - "τελικός" και για τις δύο ομάδες στην προσπάθεια που κάνουν για να είναι και τη νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες.
Για τον Πάμισο δεν είναι υπερβολή να γραφτεί, ότι είναι παιχνίδι δίχως... αύριο, αφού και με ισοπαλία θα χάσει τις ελπίδες για παραμονή.
Η ομάδα της Μεσσήνης με 9 βαθμούς βρίσκεται στην 10η θέση και στο -4 από τις θέσεις της σωτηρίας (υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίες ομάδες). Ως εκ τούτου, χρειάζεται το απόλυτο μέχρι το φινάλε και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μείνει στη Γ' εθνική. Το Διαβολίτσι με τους 16 βαθμούς, κρατά την τύχη στα χέρια του και αν κερδίσει τον Πάμισο, θα εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή.

O ΑΟΔ προέρχεται από το διπλό στην Κεφαλλονιά με τον Παλληξουριακό (0-1) και οι Νησιώτες από την ήττα στο Μελιγαλά με 1-2 από τον Διαγόρα Βραχνέικων. Το Διαβολίτσι στα 9 ματς που έχει δώσει (έχει κάνει το ρεπό, όπως και ο Πάμισος) έχει απολογισμό 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες με τέρματα 12-10.
Στον αντίποδα ο Πάμισος μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με τέρματα 5-8.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή, 5 μ.μ.

Παναιγιάλειος – ΠΑΟ Βάρδας
Στάμος, Νυδριώτης, Τσολακίδης (Αθηνών)
Α.Ο. Διαβολιτσίου – Πάμισος
Ανδριανός (Αχαΐας), Κύριος (Αρκαδίας), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)
παρατηρητής ο Νίκος Χρονόπουλος (Μεσσηνίας)
Ζάκυνθος – Παλληξουριακός
Τσάκαλης, Καραμέρος, Κορδάς (Ηλείας)
Διαγόρας Βραχνέικων – Αχαϊκή
Χρονάς, Οικονόμου, Ζούλης (Αχαΐας).
Ναυπακτιακός - Εθνικός Σκουλικάδου
Ξηρογιάννης, Παγουράς, Δελλής (Βοιωτίας)
Αίας Γαστούνης - Θύελλα Πατρών αναβλήθηκε
Ρεπό: Τσιλιβή

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 10 αγώνες)
1. Παναιγιάλειος 11-7 18
2. ΠΑΟ Βάρδας 9-7 17
3. Ζάκυνθος 12-6 16
-. Α.Ο. Διαβολιτσίου 12-10 16
-. Διαγόρας Βραχνέικων 12-10 16
6. Ναυπακτιακός 14-6 15
7. Αίας Γαστούνης 13-9 13
-. Αχαϊκή 6-5 13
-. Εθνικός Σκουλικάδου 10-11 13
10. Πάμισος 5-8 9
11. Παλληξουριακός 4-9 7
12. Θύελλα Πατρών 6-13 5
13. Τσιλιβή 4-17 2
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Θύελλα Πατρών και Ζάκυνθος.