Σάββατο, 05 Ιούνιος 2021 11:10

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Για διπλό τίτλου με Νίκη Βόλου

Γράφτηκε από τον

Από τη Σκάλα Λακωνίας στο... Βόλο. Τα ταξίδια συνεχίζονται για τη "Μαύρη Θύελλα", που δίνει σήμερα, Σάββατο, νέο εκτός έδρας ματς με τη Νίκη Βόλου (5 μ.μ, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του νοτίου ομίλου της Football League.

Η Καλαμάτα νίκησε την περασμένη Κυριακή με 1-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη και θέλει να κάνει το ίδιο και σήμερα, ώστε να βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.
Διότι η άνοδος στη Super League 2 είναι εξασφαλισμένη, με την αναδιάρθρωση που θα γίνει (προβιβάζονται 8 ομάδες).
Η πρωτοπόρος Καλαμάτα έχει δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ρόδο, που παίζει αύριο εκτός με το Αιγάλεω και τέσσερις από την τρίτη Καλλιθέα, η οποία αγωνίζεται επίσης την Κυριακή, αλλά στο γήπεδό της με τον ουραγό Αστέρα Βλαχιώτη. Η Καλαμάτα με διπλό θα διατηρήσει ή και θα αυξήσει το προβάδισμα από τους διώκτες της και ενώ θα απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.
Στον αντίποδα, η Νίκη Βόλου με 16 βαθμούς είναι στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού (υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι) και ετοιμάζεται πλέον, αν και 8η, για τη νέα... Super League 2.
Οι γηπεδούχοι με τον Αλέκο Βοσνιάδη στον πάγκο μετρούν δύο διαδοχικές νίκες με 1-0 κόντρα σε Αστέρα Βλαχιώτη και Σαντορίνη.
Από δύο σερί νίκες με το ίδιο σκορ (με Ρόδο, Αστέρα) προέρχεται και η "Μαύρη Θύελλα", η οποία δεν έχει καταφέρει φέτος να πανηγυρίσει τρίτο σερί τρίποντο.
Η μεσσηνιακή ομάδα στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις στο Βόλο έχει φύγει με ισοπαλία, ενώ έχει να κερδίσει από το Νοέμβριο του 1998. Από τότε η Νίκη μετρά δύο νίκες (η τελευταία το Φεβρουάριο του 2005) και τις τρεις ισοπαλίες.
Στο αντίστοιχο φετινό ματς του πρώτου γύρου, που είχε ξεκινήσει στις... 12 το μεσημέρι, με μετάδοση από την ΕΡΤ 3, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Η ομάδα της Βόλου είναι και η μοναδική που έχει φύγει αήττητη από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με την Καλαμάτα να έχει στο Στάδιο 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Αντίθετα εκτός έδρας μετρά δύο διπλά κόντρα στους ουραγούς Ασπρόπυργο, Αστέρα Βλαχιώτη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες από Καλλιθέα και Επισκοπή, που είναι οι μόνες που έχουν βρει δίχτυα κόντρα στην Καλαμάτα. Η Νίκη στο γήπεδό της έχει δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Η αποστολή

Χωρίς τον τιμωρημένο Τσελεπίδη, τον τραυματία Καπούταγλη και το νεαρό Καραχάλιο αναχώρησε χθες το πρωί για το Βόλο η Καλαμάτα.
Ο Νίκος Αναστασόπουλος πήρε στην αποστολή 22 παίκτες. Ο Αλεξόπουλος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, όπως και ο Σαλίν που έλειπε για προσωπικούς λόγους. Η Καλαμάτα έκανε μάλιστα και προπόνηση το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Βόλου. Αναλυτικά η αποστολή: Αραμπατζής, Ταϊρης (τερματοφύλακες), Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγέλου, Γκαλίτσιος, Σαλίν (αμυντικοί), Καρούτης, Τριανταφυλλάκης, Παπατόλιος, Παυλίδης, Σουμπίνιο, Αναστασόπουλος, Νατσιόπουλος (μέσοι), Ηλιόπουλος, Μπουσμπίμπα, Κέρι, Μαρκόφσκι, Φελίπε, Αλεξόπουλος (επιθετικοί).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Νίκη Βόλου - Καλαμάτα
Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Νίκζας, Μάνος (Λάρισας)
4ος: Μπούμπας (Ηπείρου)

Κυριακή

Αιγάλεω - Ρόδος
Κατόπης (Σάμου), Χρηστάκος (Πειραιά), Καραλής (Ηλείας)
4ος: Λεμπέσης (Πειραιά)
Επισκοπή - Ιάλυσος
Γιουματζίδης (Πέλλας), Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Δέλλιος (Πέλλας)
4ος: Κατοίκος (Αθηνών)
Καλλιθέα - Αστέρας Βλαχιώτη
Κουκουράκης (Χανίων), Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας), Χριστοδούλου (Ημαθίας)
4ος: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)
Ασπρόπυργος - Σαντορίνη 2020
Καδδάς, Κακαφώνης (Αχαΐας), Αθανασόπουλου (Μεσσηνίας)
4ος: Μαχαίρας (Αθηνών).
* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 14 αγώνες)
1. Καλαμάτα 13-3 28
2. Ρόδος 15-9 26
—————————————–
3. Καλλιθέα 19-13 24
4. Ιάλυσος 13-12 21
5. Επισκοπή 8-7 19
6. Αιγάλεω 11-12 18
-. Σαντορίνη 7-10 18
8. Νίκη Βόλου 10-11 16
—————————————–
9. Ασπρόπυργος 7-18 8
10. Αστέρας Βλαχιώτη 5-13 7
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Αστέρας Βλαχιώτη και Ασπρόπυργος.