Κυριακή, 13 Ιούνιος 2021 10:48

Σεμινάριο προπονητών σήμερα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Σεμινάριο προπονητών σήμερα στην Καλαμάτα

Σεμινάριο με θέμα Διατροφή – Ενδυνάμωση – Αποκατάσταση η σημασία τους και η ανάγκη τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή  στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στη Νομαρχία.
Το σεμινάριο θα διδάξει ο Γιάννης Κωτσής είναι μέλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ως Αθλητικός επιστήμονας και Ειδικός Φυσικής Κατάστασης , καθώς επίσης και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολόγιας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Το επίκαιρο και ίσως από τα ποιο σημαντικά θέματα που αγγίζουν την αθλητική εξέλιξη και εναρμόνιση του επιπέδου που έχει ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Ελλάδα σε σχέση με το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στο εξωτερικό, θα έχουν την δυνατότητα οι Μεσσήνιοι προπονητές να παρακολουθήσουν.
Ο Γιάννης Κωτσής είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολόγιας – Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με ειδίκευση στην Διατροφή Αθλουμένων. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αποφοίτησε με Αριστα από το τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Σήμερα υπηρετεί την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου από στην θέση του Αθλητικού επιστήμονα και Ειδικού Φυσικής Κατάστασης. Την ελληνική ομοσπονδία υπηρέτησε και από το 2009 έως και το 2015 από τη θέση του Αθλητικού επιστήμονα συμμετέχοντας στα World Cup 2010 και 2014 και στο EURO 2012, ενώ από το 2011 είχε αναλάβει ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής και Φυσιολογίας της Άσκησης σε όλα τα τμήματα υποδομής της ΕΠΟ. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις, όπως η Εθνική ομάδα Ποδηλασίας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΑΕΚ με την οποία κέρδισε και το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 2017. Επίσης υποστηρίζει συστηματικά και άλλα αθλητικά σωματεία της Super/Football league ως αθλητικός διατροφολόγος. Επιπρόσθετο πεδίο έρευνας και ενασχόλησης είναι η πρόληψη – αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών, που εφάρμοσε από το 2005 – αρχικά στην ΠΑΕ ΑΕΚ, στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έως και σήμερα. Η αγάπη του για τα επιστημονικά πεδία της Διατροφής και της Aσκησης, τον οδήγησαν στην δημιουργία του “Science Place Personal Training Studio” Ι και ΙΙ και του “The Edge Performance Center” και το “Human Performance Lab” του ABH Medical Group και το “Human Performance Lab” του Theseus Rehab Cener, εξειδικευμένα προπονητικά κέντρα, όπου υποστηρίζονται αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και απ