Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2021 00:09

Γαλλία – Γερμανία 1-0: Με το δεξί η παγκόσμια πρωταθλήτρια! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Γαλλία – Γερμανία 1-0: Με το δεξί η παγκόσμια πρωταθλήτρια! (βίντεο)

Στο μεγαλύτερο μέχρι τώρα ραντεβού του Euro, η Γαλλία είχε δοκάρι, έβαλε δύο άκυρα γκολ, αλλά το αυτογκόλ του Χούμελς της χάρισε τη νίκη (1-0) κόντρα στην “άγευστη” Γερμανία, με την οποία μετράει τέσσερις επιτυχίες σε αήττητο σερί έξι αγώνων.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αναμέτρηση μέχρι τώρα. Για την ακρίβεια, βάσει φανέλας, στη φάση των ομίλων αυτό ήταν το σημαντικότερο ραντεβού. Και η Γαλλία έφυγε από αυτό ευτυχισμένη. Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά και να απειληθεί, επικράτησε 1-0 της Γερμανίας και έκανε το μεγαλύτερο βήμα για πρόκριση από το πιο δύσκολο γκρουπ του Euro 2020, αφήνοντας τους ηττημένους να με την πρώτη ήττα τους ever σε πρεμιέρα Euro.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και φιναλίστ του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και τον πήραν με περίεργο τρόπο. Ενώ σκόραραν δύο φορές με Μπαπέ (66'), Μπενζεμά (85'), τα γκολ τους δεν μέτρησαν. Φρόντισε όμως ο Χούμελς να τους χαρίσει το τρίποντο, χάρη σε ένα περίεργο αυτογκόλ με το καλάμι, που ήταν και το τρίτο μέχρι τώρα στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ γενικότερα (σ.σ.: σε κανένα άλλο τουρνουά δεν μπήκαν περισσότερα από τρία).

Από τη στιγμή που δέχτηκαν το γκολ και μετά, οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ άρχισαν να βγαίνουν “ντροπαλά” μπροστά. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με μία όχι και τόσο επικίνδυνη κεφαλιά του Μίλερ να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν. Οι Γάλλοι έδωσαν με τη σειρά τους χώρο, έκλεισαν διαδρόμους και έλεγξαν κάπως πιο παθητικά το παιχνίδι. Και σε εκείνους όμως δεν βγήκαν οι αντεπιθέσεις που προσδοκούσαν.

Στην επανάληψη τα Πάντσερ ανέβασαν κατακόρυφα τον ρυθμό τους, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή του Γιορίς. Είχαν την κατοχή μπάλας στο 57%, ήταν πιο παθιασμένοι, μα όλ' αυτά δεν μετουσιώθηκαν σε καθαρές φάσεις για γκολ. Αντιθέτως, ο Ραμπιό ήταν εκείνος που άγγιξε το γκολ, σημαδεύοντας το δοκάρι (52'). Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα με το ωραίο σκαστό του Γκνάμπρι (άουτ).

Σερί αήττητο έξι αγώνων

Οι Τρικολόρ συνέχιζαν να γεμίζουν τους χώρους χάρη στο εκπληκτικό ματς του Πογκμπά (κυρίως) και του Καντέ και έβγαλαν μία σούπερ κόντρα, στην οποία ο Χούμελς πρόλαβε με εκπληκτικό τάκλιν τον Μπαπέ πριν βγει τετ α τετ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν πήρε το μεγάλο ντέρμπι του 6ου ομίλου, νίκησε για 15η φορά (σε 32 αναμετρήσεις) τους Γερμανούς και για τέταρτη φορά σε αήττητο σερί έξι αγώνων και τους άφησε πλέον να αγωνιούν με το καλησπέρα για το μέλλον τους στη διοργάνωση, πηγαίνοντας την επόμενη αγωνιστική να κοντραριστούν με τους Πορτογάλους.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Μπενζεμά (89' Τολισό)

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87' Τσαν), Κίμιχ, Γκόσενς (89' Φόλαντ), Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Χάβερτς (74' Σανέ), Γκνάμπρι (74' Βέρνερ).


6ος ΟΜΙΛΟΣ
Αποτελέσματα
Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3
Γαλλία – Γερμανία 1-0

Βαθμολογία
1. Πορτογαλία 3 (3-0)
2. Γαλλία 3 (1-0)
3. Γερμανία 0 (0-1)
4. Ουγγαρία 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική
Ουγγαρία - Γαλλία (19/06, 16:00)
Πορτογαλία - Γερμανία (19/06, 19:00)

Πηγή: gazzetta.gr